vage pijn in mijn longen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik ben een vrouw van 36 jaar.
  Ik voel nu al twee weken een vage pijn in mijn longen. Het doet niet echt heel zeer, het voelt een beetje hetzelfde als dat je bijv. een heel lang stuk heel hard gerend hebt, dan heb ik ook altijd wat pijn in mijn longen, beetje branderig gevoel ofzo, maar dat duurt maar kort. Nu voel ik dit al twee weken zonder reden.
  Ik voel het ietsje erger als ik heel diep inadem.
  Wat zou dit kunnen zijn?

  Ik gebruik wel al een paar maandjes Otrivin neusspray, zou het daar iets mee te maken kunnen hebben? (en ik weet dat je dit eigenlijk niet langer dan 5 dagen mag gebruiken….)

  Gr. Anneke

  Reactie
  #2

  Hallo,
  Ik heb dat dus ook, al een paar weken alsof je spierpijn hebt in je bovenrug, achter de schouderbladen, is vervelend met het ademhalen, strekken van de rug en omdraaien in bed. Slaap overigens gewoon prima…
  Ik was al aan het kijken wat het zou kunnen zijn en kwam dus hier..
  Had je al iets gehoord?
  Groetjes van Corine

  Reactie
  #3

  Hoi Corine
  ik slaap ook goed, en inderdaad bij omdraaien in bed voel ik het ook, en ik voel het ook als ik op mijn rechterzij lig. Verder heb ik ook een soort pijn in m’n ribben en borstbeen(denk ik, ik weet af en toe ook niet meer wát ik nou precies voel) als ik m’n borst naar voren beweeg en m’n schouders naar achteren, maar ik had het idee dat dit misschien kwam omdat ik een beetje krampachtig doe vanwege die pijn in mijn longen…..

  Nou afwachten maar of we nog reacties krijgen van mensen met dezelfde ervaringen en misschien een idee hebben wat het zou kunnen zijn…

  groetjes Anneke

  Reactie
  #4

  gewoon even naar de huisarts en advies vragen, misschien nader onderzoek of fysio therapie. Otrivin mag je nooit langer dan een week gebruiken! je kunt er hartkloppingen van krijgen en het slijmvlies gaat er van kapot! hiermee stoppen dus. even naar de huisarts is beter! Sterkte! Brenda

  Reactie
  #5

  was op zoek naar meer info over hetzelfde gevoel in mijn longen. ik krijg het wanneer ik door mijn reserves heen ben maw als ik erg moe ben, dit is meestal aan het eind van de week of na een nachtje slecht slapen. Ik heb het al eens gevraagd aan een longarts en die sprak van spierzwakte, maar dat vind ik nogal vaag

  Reactie
  #6

  Ik heb jullie berichtjes gelezen en heb al maanden dezelfde klachten: Branderig gevoel in de longen en bij vermoeidheid een stekende pijn tussen de schouderbladen.
  Ik ben bij de longarts geweest en heb diverse onderzoeken gehad, maar er is niets gevonden. Heeft een van jullie al een oorzaak te horen gekregen?

  Reactie
  #7

  Hallo allemaal,
  Ik moet ook nog vermelden dat ik rook en had sigaretten uit Tsjechie, rook nu weer andere en het lijkt of het misschien daarvan komt, maar het ging niet helemaal over.
  Ik dacht bij mezelf, laat ik eens naar de therapeut gaan, misschien is dat het wel.
  Ik ben eerst bij een "gewone" therapeut geweest, heeft niets geholpen, daarna naar een manuele therapeut (die kraakt ook je ruggegraat, klinkt erger dan dat het is, hoor!) en ik moet zeggen dat het nu weer wat minder is.
  Ik had ook het gevoel dat mijn bovenrug helemaal vast zat.
  Hij heeft de 2 plekjes bij de schouderbladen flink gemasseerd en nou, ik moet zeggen…
  Het is nog niet helemaal over, maar moet over 2 weken weer terugkomen.
  Ik heb het vooral als ik stil in de stoel zit en daarna weer opsta.
  ’s Nachts heb ik er geen last meer van.
  Succes en de groetjes van Corine

  Reactie
  #8

  Hallo allemaal,
  Ik ben 3 x naar de manueel therapeut geweest, hij heeft mij 3 x gekraakt en goed stevig gemasseerd en ik moet zeggen, ik ben er zo goed als af…
  Hij zei overigens dat het mijn gewrichten waren en niet mijn longen/spieren.
  Groetjes van Corine

  Reactie
  #9

  Hoi Allemaal,

  Ik voel het ook! wat moet ik doen? :-(.

  Ik hoor graag van jullie allemaal.

  Groetjes,
  Man37

  Reactie
  #10

  hallo gister bij huisatrs geweest,pijn in mijn schouderbladen steken onder mijn borst,bij inademen en bewegen ,blikt een virusinfectie tussen de longbladen te zijn woensdag moet het minder zijn anders moet ik terug komen,vooral smorgens is het op zijn ergst,zouden het geen spieren kunnen zijn? grt karin

  Reactie
  #11

  Erg vervelend, beterschap.

  Reactie
  #12

  Dat is toch gillen!! ‘Ik heb zo’n vage pijn aan m’n longen’ snik snik. Oh ja ‘ik rook’.
  Doe effe normaal. Als je rookt krijg je klachten. Die klachten worden erger en uiteindelijk ga je er net als honderdduizenden anderen aan dood. Gek he?

  Reactie
  #13

  Man toch, doe toch niet zo cynisch. Lang niet elke roker krijgt klachten. Ik rook ook en heb pijn in mijn rug linksboven. Blijkt het een vastzittende ‘spierstrengel’ te zijn. Kan eenvoudig worden opgelost door in behandeling te gaan bij een chiropracter. En nochtans voelde het alsof het afkomstig was van m’n longen. Niet dus. Het kan echt vanalles zijn. Kan bijvoorbeeld ook iets zijn aan je ruggengraat. Ik heb daar ook een uitstulpinkje dat regelmatig pijn geeft, soms heftige pijn in combinatie met die spier die vastzit.

  grtz, A

  Reactie
  #14

  Hallo allemaal!

  Het berichtje is lang geleden geplaatst maar ik wilde toch even wat er bij zeggen! Ik heb sinds april heel erg last van mijn longen! Ik had een soort van steek in mijn longen, dat had ik 4 weken lang 24/7! Nu 9 maanden later heb ik er nog steeds last van, ik slik nog elke dag 3-6 paracetamol en daar kom ik net de dag mee door! Ik ben naar het locale ziekenhuis geweest en heb een CT-scan laten maken en daarop was te zien dat ik 2 zwarte plekken op mijn longen heb! Ik ben ook naar het UMC en AMC geweest een daar kwamen ze er achter dat ik 4 zwarte plekken op mijn longen heb! Ze weten nog steeds niet wat ik heb, het is of een tumor of een infectie! Ze kunnen het onderscheid niet maken en durfen me niet te opereren aangezien ik net 16 ben!
  Mijn symptomen zijn:
  – Vermoeiheid
  – Meer last bij diep in ademen
  – Altijd veel last
  – Afgevallen
  – Geen conditie meer en heel moe!

  Miss hebben jullie er iets aan, en miss ook niet! Veel succes nog en hoop dat de klachten snel over gaan!
  Van een 16 jarig meisje in onzekerheid!

  Reactie
  #15

  Wat een vreemd verhaal! Als er een verdenking is op maligniteiten wordt aanvullend onderzoek gedaan. Ik betwijfel sterk de betrouwbaarheid van het bericht van – over de zwarte vlekjes!

  Kun je misschien wat meer vertellen over jouw ervaringen zodat het werkelijk een bijdrage levert aan de discussie?

  Ik ben benieuwd!

  Reactie
Reageer op: vage pijn in mijn longen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief