benauwd, asthmatische bronchitis

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  ik heb echt het ene na het andere, nu ben ik al weer een tijdje benauwd. Ik heb vroeger astmatische bronchitus gehad, ik heb van mijn 3e tot mijn 21e medicijnen gebruikt, dus weet ik wat het is. Ben nu 33 en ben ruim 10 jaar klachten vrij geweest. Ik ben echt bang dat er iets mis is met mijn longen, omdat ik nu ook gewoon 's ochtends benauwd wakker wordt. Tevens is er een jaartje geleden het syndroom van Tietze vastgesteld ( ik had echt continue en nog steeds pijn onder mijn ribben richting mijn borstbeen. Daarvoor ga ik regelmatig naar de fysio.(begin nu te twijfelen of het dat wel is) Maar nu gaat die benauwdheid maar niet weg, ben al naar de dokter geweest, die zegt dat mijn longen wel een beetje piepen maar meer niet. Heb een pufje meegekregen.

  Dan heb ik nog de slechte eigenschap dat ik rook, voorheen bijna een pakje per dag, nu nog maar 4 a 5 sigaretten per dag. Rook een stuk minder, maar de benauwdheid blijft.

  Mijn oom heeft jarenlang medicijnen gekregen omdat hij het benauwd had, 10 jaar later zijn ze erachter gekomen dat ie een versleten hartklep had en dat de benauwdheid daar van kwam.

  De gekste gedachten gaan door mijn hoofd, is het kanker? is het longemfyseem? is het mijn hart ( ben ook erg moe de laatste tijd, vandaar)

  Heeft nog iemand van deze klachten, of is er iemand die een tip heeft? Moet ik mijn arts vragen of ze me naar een specialist verwijst? Hoor graag wat van jullie?

  Groetjes Kim

  Reactie
  #2

  Mijn tip : STOP het roken.
  Je beschadigt willens en wetens je longen en je gehele gezondheid. Reden genoeg tot ongerustheid.

  Reactie
  #3

  lekker makkelijk gezegd"stop met roken",heb zelf asmatische-bronchitus
  en rook ook als een ketter,wel heb ik ook een pompje,met salbutamol,en weet heus wel dat het niet gezond is,maar wat is dat tegenwoordig wel?Ik ken trouwens iemand
  die ook zo benauwd was,en idd gestopt is met roken,nou dacht je dat ze nu minder
  benauwd is en meer conditie heeft,zoals beweerd wordt????????NEEEEEEEE DUS.
  dus wat nu het beste is,ik zou het niet meer weten,maar als je echt bang bent dat je iets ernstigs hebt zou ik toch maar ff naar de dr gaan.

  succes en de grtjs van an

  Reactie
  #4

  Hi An,

  Ik weet het "stoppen met roken', ben al eens 1 jaar en al eens 2 jaar gestopt en ook ik voelde me niet fitter. Dit is niet om het goed te praten want ik weet dat het erg slecht is voor je gezondheid. Wellicht moet ik die 4 sigaretten per dag ook maar gedag zeggen, en toch weer terug naar mijn arts. Ben gewoon bang dat er iets gevonden wordt.

  gr. kim

  Reactie
  #5

  Ik begrijp het niet. Roken is dodelijk staat op de sigaretten.
  Wat is dan jullie probleem ? Dat je er dood aan kunt gaan ? Dat weet je toch !

  Reactie
  #6

  Als je echt wilt kun je stoppen met roken ik en mijn man (hij was echt straffe roker) zijn nu ± 4 jaar gestopt het heeft even wat moeite gekost maar we zijn zo blij dat we er van af zijn.
  Je voelt je fitter en schoner want nu merk je hoe mensen stinken naar rook en we kunnen gewoon tussen de mensen die roken zitten geen probleem ( alleen na die tijd kun je al je kleren in de was stoppen)
  Maar ik kan me voorstellen dat je gek wordt met de adviesen van stop met roken vooral als je benauwd bent mijn vader is vorig jaar april overleden die had longemfyceem maar die heeft tot het eind ook al werd het minder gerookt wij hadden zo iets moet je dit nog van zo'n iemand afpakken hij zat 24 uur aan de zuurstof lag op bed enz.
  Het is niet goed te praten maar hoeveel mensen die niet roken gaan.
  Als ik jou was zal ik toch naar de huisarts gaan loop er niet te lang mee door.
  Heel veel sterkte.

  Reactie
  #7

  Hoi Kim,
  Ik heb dezelfde klachten als jij. Ben je er al mee naar de dokter geweest? Zo ja, wat kwam eruit?

  Groetjes Nance

  Reactie
  #8

  kanker, longemfyseem, hartklachten???
  Kan allemaal, grootste oorzaak: Roken!
  Moeilijk om te stoppen.... zal wel.... dan maar doorroken en de klachten op de koop toenemen! Niet bang zijn, niet klagen, je weet wat je kan doen, doe je het niet.......

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben het niet geheel eens met iedereen.
  Ik rook nu 15 jaar en ben vorig jaar 3 maanden gestopt geweest. Mijn klachten

  1.kuchen en hard hoesten
  2.ademhaling.
  3.stem

  Na het stoppen had ik iedere dag minder last , dus stoppen helpt wel degelijk. Inmiddels rook ik helaas weer maar heb mijn nieuwe datum geprikt (1 juli) om weer te stoppen maar ditmaal voor de laatste keer. Ik ben zanger en krijg last van mijn stem door het roken. Ook ben ik vreselijk bang voor COPD en long kanker en dergelijke. Ik zeg dus mensen probeer te stoppen.

  Reactie
  #10

  Klets toch niet zo stop, als je een reactie wilt plaatsen doe dit dan tenminste fatsoenlijk. Ik heb zelf ook jaren gerookt en ja het is slecht, en ja het helpt enorm als je stopt. Meer energie en minder vaak ziek das al een goede rede. Ik zou er niet mee blijven rondlopen maar idd weer terug naar de huisarts en je laten helpen bij het stoppen. Helaas zijn we ooit allemaal in de verleiding gekomen van cigaretten en moeten we dit nu met klachten bekopen.

  Suc6! en blijf er niet mee rond lopen.

  Reactie
  #11

  Dag.. Ik ben ziek vanaf half januari, twee x een longvliesontsteking, kortademig, na diverse onderzoeken blijk ik Astma te hebben, en hand vol medicatie/pretnison/klacid/symbcort/ook heb ik last van oorsuizen, en slikklachten pijn bij borstbeen, een oesophagus onderzoek gehad, mogelijk scheurtje in borstbeen??Waar ik mee zit, ik heb nooit iets gemankeerd, en nu ,ik ben 52 jaar heb ik de ene na de andere klacht,ik ben alleen maar moe moe en nog eens moe en kan eigenlijk weinig. ik was voorheen niet stuk te krijgen, werken sporten noem maar op, en nu MOET ik elke dag ong 1 1/2 naar bed anders trek ik het niet, ik kan nu eigenlijk heeel weinig, dat duurt nu al 7 maanden, ik loop nog bij diverse specialisten, ga ook nog naar het AMC voor onderzoek, is dit voor iemand herkenbaar?? mijn vraag... blijft dit zo? gaat het weg? ik wil weer graag net zoals vroeger, weer doen wat ik altijd heb gedaan, werken/sporten. vr gr Andre

  Reactie
  #12

  staat roken is dodelijk ik ben 42 jaar rook al 26 jaar wil graag stoppen maar hoe ik heb last van benauw in mijn hoofd nek kort adem veel stres hartkloppen ze moeten allen tabakken weggooien is niet goed helemaal niet goed

  Reactie
  #13

  Beste Brand, ik kan mij niet voorstellen dat er na die tijd geen oplossing is gevonden voor je klachten. Hoe staat het ermee?

  Reactie
  #14

  als ik een aanval van benauwd krijg plas ik zoo maar in mijn broek dat is heel erg kunt mijn helpen dank uw E Rijlaarsdam

  Reactie
  #15

  Sommige mensen kunnen hun urine niet goed ophouden bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, springen, traplopen, rennen of tillen. Anderen voelen plotseling sterke aandrang om te plassen en kunnen het niet ophouden tot ze bij het toilet zijn. De medische term voor urineverlies is 'urine-incontinentie'. De één overkomt het zo nu en dan, de ander heeft er voortdurend last van. Bij vrouwen komt het vaker voor dan bij mannen. Bij vrouwen kan het ook op jonge leeftijd voorkomen

  Bij urine-incontinentie werken de kringspier, de bekkenbodemspieren of de blaas niet goed. Oorzaken daarvan zijn onder andere bij vrouwen: zwangerschap en bevalling of verzakking van de baarmoeder.

  Urine-incontinentie kan geen kwaad, maar is wel erg vervelend. Veel mensen schamen zich ervoor of zijn bang dat anderen het ruiken. Sommige mensen drinken zelfs minder in de hoop geen urine te verliezen, maar dat is geen goede oplossing.

  Veel mensen schamen zich zó voor het urineverlies, dat ze niet naar de dokter gaan. Dat is jammer, want bij incontinentie is het juist goed om naar de huisarts te gaan. De huisarts kan u informeren over incontinentie en behandeling. De klachten zijn vaak goed te behandelen. Er zijn oefeningen om de blaas of bekkenbodemspieren te trainen, waardoor u uw plas beter kunt ophouden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen om de urine op te vangen. En in sommige gevallen kunnen medicijnen helpen.

  Reactie
Reageer op: benauwd, asthmatische bronchitis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief