pijn bij ribben

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb sinds enkele dagen last onder mijn rechterborst tijdens diep ademhalen, hoesten, lachen. Ik krijd dan steken en mijn ribben doen zeer. Dit geldt ook voor de linkerkant, alleen heb ik daar geen steken. Ik heb voor Oud en nieuw een griepje gehad, maar dat is alweer bijna twee weken geleden en ik heb nu pas sinds enkele dagen pijn. I kdenk niet dat het mijn spieren zijn, want tidjens het uitrekken doet het geen zeer. Voor mijn gevoel drukt er iets tegen mijn ribben aan wanneer ik kracht zet, dus bijv. met hoesten en diep inademen.
  Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en is het nodig om anders een huisarts te raadplegen?
  Alvast bedankt, Stephanie

  Reactie
  #2

  Ik heb sinds enkele dagen last onder mijn rechterborst tijdens diep ademhalen, hoesten, lachen. Ik krijd dan steken en mijn ribben doen zeer. Dit geldt ook voor de linkerkant, alleen heb ik daar geen steken. Ik heb voor Oud en nieuw een griepje gehad, maar dat is alweer bijna twee weken geleden en ik heb nu pas sinds enkele dagen pijn. I kdenk niet dat het mijn spieren zijn, want tidjens het uitrekken doet het geen zeer. Voor mijn gevoel drukt er iets tegen mijn ribben aan wanneer ik kracht zet, dus bijv. met hoesten en diep inademen.
  Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en is het nodig om anders een huisarts te raadplegen?
  Alvast bedankt, Stephanie

  Hallo Stephanie,

  Klinkt behoorlijk herkenbaar. Heb je ook last na een aantal uren nachtrust van pijn rondom de ribben? Ik zelf ben ook rond kerst behoorlijk ziek geweest, waarschijnlijk griep, en de pijn is ook pas later, begin januari, gekomen. Ik heb nog geen arts geconsulteerd, en wil dat eind januari doen. Ben jij ondertusse al iets verder gekomen?
  Mvg. Chris

  Reactie
  #3

  Hoi Chris,

  Ja, ben naar de huisarts geweest. Heb een gekneusde rib. waarschijnlijk doordat ik lang en veel te hard heb moeten hoesten toen ik griep had. Heb pijnstillers gekregen, duurt zo’n 6 tot 8 weken, sterkte ermee,
  groetjes Stephanie

  Reactie
  #4

  [ik heb geen griep gehad maar wel de zelfde simtonen ben zlefs door de botscan geweest geen uitslag je moet er maar met leren leven heb medicijnen gekregen maar die helpen niet het is nu zo erg dat ik mijn rechter arm maar nauwelijks kan en durf te bewegewn maar de steken blijven maar komen niezen en hoesten zelfs ademen doet zeer ik zeg wel eens het is net alsof er een zak vocht tussen de ribben ligt die heen en weer gaat ook als je gaat liggen en je omdraaid op bed wiee heeft die meer graag reactie hierop krijd dan steken en mijn ribben doen zeer. Dit geldt ook voor de linkerkant, alleen heb ik daar geen steken. Ik heb voor Oud en nieuw een griepje gehad, maar dat is alweer bijna twee weken geleden en ik heb nu pas sinds enkele dagen pijn. I kdenk niet dat het mijn spieren zijn, want tidjens het uitrekken doet het geen zeer. Voor mijn gevoel drukt er iets tegen mijn ribben aan wanneer ik kracht zet, dus bijv. met hoesten en diep inademen.
  Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en is het nodig om anders een huisarts te raadplegen?
  Alvast bedankt, Stephanie[/quote][/quote]

  Reactie
  #5

  Nou het verhaal is wel herkenbaar, ik heb ook pijn onder m’n rechterborst, maar ook aan de zijkant en op m’n rug, als ik neig te hoesten dan breekt het zweet me uit, wat doet het zeer zeg, soms ga ik stieken even huilen maar als ik de verhalen van anderen lees zit ik er voorlopig wel even mee. Sterkte van mijn kant, Marianne

  Reactie
  #6

  ik krijg steeds pijn onder mijn ribben aan de rechte kant als ik loop… als ik stil sta er is niks aan hand maar als ik ga lopen begin het weer te steken…. kunt iemand mij helpen?

  Reactie
  #7

  ik weet hoe pijn dat doet
  de dokter heb tegen mij gezegt dat het een tussenribspier is
  het lijk net dat er een mes tussen je ribben geduwd wordt
  ook op de zelfde plek die hier boven beschreven wordt

  Reactie
  #8

  hallo

  ik heb nu 7 maanden last van pijn rondom mijn ribben en buik en maag
  alle onderzoeken gehad, nu moet dinsdag een maagonderzoek ondergaan.
  vind dit verschrikkelijk en zie erg tegen op.
  maar met iedere dag pijn kan ik niet leven.
  word er kei gek van.

  laat nog wat weten

  Reactie
  #9

  Nou zit ik al maanden met een dilemma, ben ook al bij verschillende artsen geweest, in mei werd ik ziek, bibberig en hartkloppingen en niet kunnen slapen van de pijn in m borst en rug, altijd de rechter kant. Ik ben toen naar de dokter geweest en die zei dat ik de KUSZIEKTE had, en daar kreeg ik geen medicijnen voor, wel slaaptabletten om te kunnen slapen. Je raad het al.. in september ben ik terug gegaan naar een andere dokter, omdat die hoofdpijn (sinussen) en het ademen slecht ging, en dat bibberig gevoel er nog steeds was, en natuurlijk slapen doe ik bijna niet, wat kreeg ik er voor? antibiotica voor tien dagen, inmiddels zijn we al bijna een maand verder en heb ik nog steeds dezelfde symptonen en heb het idee dat mijn vriend denkt dat ik het me allemaal inbeeld. De hele dag heb ik dus hoofdpijn en voor mijn gevoel moet ik dwingen om mn ogen open te houden, ben futloos, geen energie, hoesten, pijnlijke ademhaling, bibberig gevoel vanbinnen, een droge mond en mn tong heeft twee witte strepen, en vaak hartkloppingen, snachts word ik verschrikt wakker omdat voor mij gevoel het hele bed bibbert maar dat is dan de druk op mn borst en de hartkloppingen. Ik heb soms moeite om op mn benen te staan van de bibbers.

  Twee jaar geleden heb ik ook zo lang gesukkeld, maar dan met een zogenaamde blaasontsteking, een half jaar naar dokters en telkens werd er gezegd, je hebt een blaasontsteking, hier heb je antibiotica.. en op een gegeven moment ben ik uit eigen bezorgdheid naar een gynacoloog geweest en daar kreeg ik verontrustend nieuws, werd meteen opgenomen, er was een soort tumor via de blaas door de urineleider geboord en plakte tegen de vaginawand aan, die moest eerst kleiner worden gemaakt door antibiotica (inmiddels was ik ook al immuun voor antibiotica) en moesten ze testen welke er nog infect op mij had, ik liep met twee sondes, een in mn blaas door mn buik en een via de plasbuis wat pijnlijk was, er moest een prothese worden gestoken om mn urine leider te vervangen en ik ben dus drie maanden lang in en uit ziekenhuis geweest, en dan nog eens twee maanden met sondes rondlopen, dus je kunt nagaan dat ik dokters ook niet meer zo vertrouw,

  hetzelfde met mn oren, een jaar daarvoor had ik veel last van mn oren en kreeg telkens druppels enzo, op aanraden van mn vriend ben ik dan naar een oorarts geweest, aan de rechteroor hoor ik bijna niks meer en is de prothese afgestorven, de linker oor hoor ik nog voor vijftig procent, en dan heb ik nog eigenlijk geluk gehad, de infectie aan mijn linkeroor zat een millimeter van mn hersenstam verwijderd…

  Dus als iemand een van de bovenstaande symptonen bekend voor komen zou ik graag advies willen eer ik weer naar een dokter stap.

  Reactie
  #10

  Hoi.

  Ik heb 3 weken behoorlijk gehoest, nou zeg maar bulderen, de hoest is nu wel minder geworden maar blijft nog een beetje ‘hangen’ zeg maar.
  Ik kreeg vorige zondag heel veel pijn onder mijn borst, pffff vreselijk.
  Ben gisteren toch maar even naar de huisarts gegaan die ging er ook nog even op duwen, ja dat deed pijn.
  Gekneusde ribben door het hoesten.
  Kreeg een homeopatische gel voorgeschreven, Traumeel, maar of dit echt gaat helpen, denkl het niet.
  hij wilde ook nog tabletjes voorschrijven, codeine, maar daar krijg ik hartkloppingen van omdat ik deze vroeger wel een jaar of 10 geslikt heb, als ik weer eens een keer verkouden was.
  Hoop dat dit niet lang gaat duren, die pijn, moet je een s een keer niezen lijkt het net of je doormidden scheurt.

  Reactie
  #11

  ik heb nu ook al een week last van mijn ribben ik heb er laatst een trap in mijn zij gekregen kan het zijn dat ik gekneusde ribben heb? ik hoop het niet als ik dit allemaal zo lees…

  Reactie
  #12

  Beste mensen,

  sinds 2 maanden heb ik pijn aan mijn linkerribbenkas. De pijn bevindt zich onder mijn borst, aan de zijkant. Als ik op de botten duw, doet het zeer. Toen de pijn begon kon ik niet meer in de auto zitten, liggen in bed, het straalde uit naar mijn arm. Ik kreeg er zweethanden van, voelde me erg ongemakkelijk en painfull. De huisarts heeft gevoeld en zegt zoiets als: slik maar flinke pijnstillers. Daar ben ik mee gestopt, vind dat ook niet echt een oplossing. Het voelt gekneusd, maar ik ben niet gevallen/trap gehad oid!

  Herkent iemand deze kwalen? wat zou t zijn? en wat kan ik eraan doen??
  (Toch geen botkanker of zoiets engs??!)

  dank!

  Reactie
  #13

  ik heb echt heel erg last van mn ribben, ik ging laatst namelijk carten en was toen gecrasht op t moment zelf vond ik t heel grappig en had ik ook geen pijn, maar woensdag en donderdag kreeg ik opeens een soort steek in mn buik, als je te hard heb gerend weetjewel? maar daarna werd t echt hevige pijn als ik me bewoog en omdat ik dat eerder had gehad omdat ik verkeerd ademhaal dacht ik dat t wel over zou gaan, want de 2x dat ik t had duurde het een uurtje alleen nu is het vrijdag en heb ik t nog steeds en heel erg! toen dacht ik aan het carten, kan het daardoor komen? of komt het doordat ik verkeerd adem heb gehaald? of komt het omdat ik dinsdag en woensdag moets optreden met piano en dat is zenuwachtig en hyper was? zijn mijn ribben nou gekneust of niet ik snap er echt niks van en ik heb er heel erg last van, kan iemand me asjebleift helpen!

  Reactie
  #14

  ik ben nu 2 weken erg aan het hoesten, maar nu net het wat minder wordt beginnen aan beide kanten mijn ribben ontzettend pijn te doen, alleen bij ademhalen doet het al pijn. Laat staan als ik moet hoesten, dan houdt ik mijn ribben, de onderste gewoon vast om tegen druk te geven om de ergste pijn tegen te gaan.

  Duurt wel even voordat het weg is als ik het zo less

  Reactie
  #15

  heb precies hetzelfde na 10 dagen STEVIG hoesten pijn aan rib en hoest nog niet los en kan ook niet hoesten wat een grrrrrr pijn hij had beter gebroken kunnen zijn doet namelijk minder pijn en er is helaas niks aan te doen alleen tijd kan het helen sterkte allemaal.

  Reactie
Reageer op: pijn bij ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief