Al 7 dagen op en af vocht achter de longen

 • #1

  Mijn moeder van 78 is vorige week donderdag opgenomen nadat ze zich al een week erg ziek voelde: geen eetlust, draaierig, erg moe en geregeld koorts. Donderdagavond was ze dermate ziek en moest ze heel erg overgeven dat ze ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Het bleek dat de zoutgehalte erg laag was, dus dat werd met een infuus aangevuld. Sedertdien heeft ze veelvuldig vocht achter de longen. Maandag bleek dat ze last had van boezemfibrileren. Kreeg ze medicatie voor. Het vocht wordt steeds weggenomen, maar ontstaat dan weer. Ook heeft ze vanaf de dag van opname bijna permanent koorts. Artsen kunnen nog steeds geen ontsteking achterhalen. Moeder wordt gaandeweg steeds zwakker door de combinatie van koorts en kortademigheid. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reageer
  #2

  Dat klinkt helaas niet erg goed.....
  Heeft je moeder eerder hartklachten gehad of een beroerte gehad?

  Reageer
  #3

  Gebruikte je moeder medicijnen?

  Reageer
  #4

  Ze had al last van hartritmestoornissen en ze gebruikt hartmedicatie. Waar we ons erg ongerust over maken, is het feit dat er, ondanks allerlei maatregelen,steeds weer sprake is van vochtophoping. En de koorts die maar niet verdwijnt terwijl er in een week tijd geen oorzaak is gevonden.

  Reageer
  #5

  De koorts is een verhaal apart. Koorts kan ook ontstaan zonder dat er sprake is van een infectie of een ontsteking. Bij sommige aandoeningen kan dat.

  Het vocht bij de longen zou veroorzaakt kunnen worden door een verminderde pompfunctie van hart. Bij een decompensatio cordis bijvoorbeeld. Ook nierfalen zou dat kunnen veroorzaken. In beide gevallen kan er dan koorts optreden. Andere oorzaken zijn ook nog mogelijk...

  Het is moeilijk om daar iets over te zeggen. Weet je zo welke onderzoeken er tot nu toe zijn gedaan?
  Is er een thoraxfoto gemaakt?
  Is de nierfunctie onderzocht?
  Is er een ECG gemaakt?
  Zijn er echo's gemaakt van het hart en de nieren?
  Kan je moeder wel voldoende plassen?
  Is er sprake van vochtophoping in benen of armen?

  Reageer
  #6

  Ik wou toch nog even navragen hoe het nu met je moeder gaat? Is er al iets gevonden?

  Reageer
Reageer op: Al 7 dagen op en af vocht achter de longen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief