Overtollig lucht in longen?

  • #1

    Beste mensen,

    Ik zit met een vraag/probleem. Ik heb de afgelopen weken een probleem. Ik moet ontzettend veel boeren. Althans, soms komt er een boer uit doordat mn spieren in mn borst samenspan en ik slik heel vaak om zo een boer te laten. De reden dat ik dit doe is omdat ik het gevoel heb dat ik veel te veel lucht in mn longen heb. Ik heb vorige week gedacht, dit gaat wel over. Maar nu begin ik me toch wel zorgen te maken. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

    Ik wil er nog even bijzeggen dat ik rook en elke dag wel een biertje drink.

    Alvast bedankt voor de info/advies/tips.

    Met vriendelijke groeten.
    Rob

    Reageer
    #2

    Doorgaans gebruikt een mens maar een gedeelte van de lomgcampaciteit. En vol is vol, er kan niets meer bij.
    Ik neem aan dat je met het vele slikken ook veel lucht slikt en dat moet er weer uit, vandaar dat boeren.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Je hebt idd een punt. Maar die "drang" tot boeren komt toch ergens vandaan lijkt mij. Ben trouwens zojuist over nek gegaan na een sigaret. Heb besloten om deze week naar de dokter te gaan en maar even niets te roken vanaf nu.

    Reageer
    #4

    Dit lijken mij toch op het eerste oog spanningsgerelateerde klachten, die worden veroorzaakt door nervositeit. Wellicht dat de huisarts een andere oorzaak kan vinden.
    Heb je meer klachten van ziek-zijn als koorts, pijn, vermoeidheid?

    Reageer
    #5

    Ik heb last van hetzelfde probleem.
    Vandaar dat ik ff ging googlen...

    Wat kan het zijn? Moet je hiervoor naar de dokter?
    Die zeggen altijd dat het niets is...

    Reageer
    #6

    Een boer (wetenschappelijk: ructus) is het geluid dat wordt veroorzaakt door oprisping van gassen uit de maag, die via de slokdarm naar buiten komen. De gassen kunnen afkomstig zijn van de darmflora, als afvalstoffen bij de spijsvertering. Eiwitrijk en zwavelrijk voedsel heeft de reputatie aanleiding te geven tot boeren en winderigheid. Voorbeelden zijn bonen, bepaalde koolsoorten en uien. Boeren kan zich ook voordoen wanneer ingeslikt gas weer naar buiten komt. Dit kan gebeuren na het inslikken van lucht (aerofagie), of na het snel drinken van koolzuurhoudende drank.

    Lees: http://www.spijsvertering.info/tips-bij-klachten/boeren/

    Reageer
    #8

    stop vandaag met roken ik zelf heb 35 jaar gerookt .
    ik heb long emfyseem nou ja ik leef nog en doe er alles aan om dat te blijven doen.maar stop met roken,, vandaag nog . ik weet dat je het kan ook al ken ik u niet toch ben ik ervan overtuigd .na 35 jaar kan ik dat dus jij ook zeker weten .
    wat houd u tegen die lekkere sigaret.
    niet zeuren en niet zaniken STOP met ROKEN.

    het ga je goed .

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Overtollig lucht in longen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief