Legionella

  • #1

    Mijn man zette na een hele poos de buitenkraan aan en is gaan sproeien met een tuinslang. Nu ben ik bang voor legionella, voor zowel hem als ik en ons kind. De ramen stonden open, kan het zijn dat het naar binnenkomt? Mijn dochtertje is al verkouden, dus nu bang dat ze longontsteking krijgt. Of moet je er dan met je neus bovenop staan?

    Reageer
    #2

    Hey,

    Daar hoef je zo echt niet bang voor te zijn hoor!

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie! Ik zit er dan helemaal over te piekeren ?

    Reageer
    #4

    In de directe nevel gaan staan kan gevaarlijk zijn indien het water met Legionella besmet is.

    Maar als het buiten verneveld is, dan is het in een open atmosfeer, waardoor het heel snel verspreid. Dus is als eerste de kans al kleiner dat er kleine waterdruppeltjes (aerosolen) naar binnen komen (zal maar een beetje zijn, tenzij je net onder de raam staat te sproeien).

    Kans dat je ze inademt (waar je ziek van kunt worden indien het Legionella betreft) is na verloop van tijd nog veel kleiner.

    Dus stel je komt 3 uren later de kamer in, dan adem je hier waarschijnlijk niks meer van in.

    Daar komt nog bij dat het ook goed kan, dat het water helemaal schoon is, dus dat er geen legionella in zit. Dan zou het nog niet eens uit maken al adem je het in.

     

    Reageer
Reageer op: Legionella


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief