Ademhaling

  • #1

    Sinds 2.5 jaar heb ik erg veel last met mijn ademhaling. Het begon na “bad” gaan met het roken van een joint. Mijn hart ging als een gek te keer. Sinds een paar dagen later haal ik heel moeilijk adem.

    Net alsof het niet verder komt als mijn keel. Soms moet ik heel diep ademhalen en dan gaat het 1x goed via de buik maar verder ook niet.

    De huisarts heeft een röntgen laten maken van mijn longen en die waren perfect. Ik heb ademhalingstherapie gehad, testen op astma, maar er komt niks uit.

    De huisarts kan me niet verder helpen en voor mij gevoel zit ik de hele dag door naar adem te happen.

    Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2

    Doe om te beginnen eens de test op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Ik heb een score van 55

    Maar ik heb de hele dag door eigenlijk 24/7 moeite met de ademhaling.

    Kan ik de hele dag door al 2.5 jaar aan het hyperventileren zijn ?

    Reageer
    #4

    Ja, dat kan. Er is op enig moment hyperventilatie ontstaan en die is chronisch geworden. Een van de kenmerken is dus dat je dus telkens naar lucht moet happen omdat je het gevoel hebt dat er geen zuurstof in je longen komt. Je gaat meer geeuwen, vaker zuchten, kriebels in je keel, spierspanningen in armen benen handen en voeten, soms een beetje paniek.....en waarschijnlijk nog andere klachten die je zelf hier niet meteen aan linkt.

    Reageer
    #5

    Passen hoofdpijn en vermoeidheid hierbij? Daar heb ik namelijk erg last van.

    Weet u nog iets wat er tegen kan helpen? Ademtherapie heb ik al geprobeerd

    Reageer
    #6

    Soms probeer ik niet na adem te happen om te kijken of het dan goed gaat. Alleen dan heb ik echt het gevoel inderdaad alsof ik geen lucht krijg.

    Zit dat dan eigenlijk in je hoofd?

    Reageer
    #7

    Ook die klachten passen daar bij. Waar heb je ademtherapie gedaan?

    Reageer
    #8

    Het zit vooral in je hoofd... maar er gebeurt ook nog iets anders. Je krijgt er geen zuurstof tekort door maar een teveel aan ongebonden koolzuurgas. En je lichaam probeert dat te compenseren, maar helaas op de verkeerde manier. Met luchthappen dus.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Ademhaling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief