pericard cyste

  • #1

    Bij mij is onlangs dmv een scan een pericardcyste, groter dan het hart, ontdekt. De cyste is gevuld met vocht, ontstaan vanuit het longvlies en duwt tegen een long aan.
    De cyste zit dus niet in maar tegen de long aan.

    Klachten zijn vermoeidheid en kortademigheid.
    Ik ben wel benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft.
    De cyste gaat binnenkort operatief verwijderd worden.

    Reageer
    #2

    Hallo.Ik heb dus ook een pericard cyste bij mijn hart,ze gaan kijken tijdens de operatie wat de cyste veroorzaakt,mijn klachten zijn ook kortademig,moe,hoofdpijn,zweten.In januari Word ik geholpen. Groetjes

    Reageer
    #3

    dank voor je reactie! inmiddels is de cyste verwijderd dmv een kijkoperatie.
    De cyste bleek uit meerdere segmenten te bestaan en heeft de operatie hierdoor langer dan de bedoeling was geduurd. Er is een liter vocht plus omhulsel verwijderd en wordt dit onderzocht.

    Sterkte met alles, groet marrie

    Reageer
    #4

    Hallo, ik heb ook ervaring met een cyste bij me hart, me cyste groeit zo hart dat die nu op me hart en longen aan het douwen is, me klachten zijn kortademig, benauwd, moe, steken op de borst.

    in januari wordt die weggehaald.

     

    Reageer
    #5

    Bij mij is een pericardiale cyste geconstateerd en verwijderd in 2006 in Duitsland .

    Sinds 2014 is bekent dat de cyste is terug gegroeid op dezelfde plaats en met dezelfde afmetingen ( 6.5 cm per 3.7cm). Mijn klachten zijn kortademig , pijn in de borst en hartritmestoornis.

    Deze klachten heb ik niet altijd maar als er zijn dan is het erg onaangenaam. Mijn cardioloog is er van overtuigd dat deze klachten komen niet uit de cyste maar …… verder geeft hij mij geen oplossing /verwijzing naar een andere afdeling.

    Is er iemand van jullie met dezelfde ervaring of heeft iemand ideeën wat ik verder moet onderzoeken ?

     

    Mvg,

    Bonna

     

    Reageer
    #6

    Bonna, als ik u was zou ik zeker naar een andere arts gaan voor een second opinion.

    Reageer
    #7

    Hallo Bonna, ik herken wat je schrijft. Bij mij is ook een pericardcyste geconstateerd van 6 cm..Ik heb inmiddels twee CT scans achter de rug in totaal drie jaar waaruit blijkt dat de cyste niet is gegroeid, gelukkig. Met mijn cardioloog is afgesproken dat als ik dikke enkels krijg en echt kortademig wordt ik aan de bel trek, hieruit zou namelijk blijken dat mijn hart het moeilijk zou hebben. Maar op de vreemdste momenten (ook in rust, bv midden in de nacht) voel  ik heftige steken echt in mijn hart... Voelt soms als een elektrische schok.....Mijn cardioloog geeft ook aan dat deze klachten niet door de pericardcyste kunnen worden veroorzaakt...Als het erger wordt ga ik voor een second opinion en zal ik overwegen de cyste te laten verwijderen....Gewoon om van de zorg af te zijn...dat het mis kan gaan. Ik heb het gevoel dat de symptomen van klachten van de cyste nog niet helemaal bekend zijn....

     

    Reageer
    #8

    Ik ben benieuwd hoe jullie de operatie hebben ervaren. Er is zeer weinig over de pericard cyste te vinden. Ik heb er een van 9 x 5,3cm en het is per toeval ontdekt tijdens mijn total body scan na een behandeling tegen schildklier kanker. Ik ben sinds de operatie (hele schildklier en 50 lymfeklieren uit mijn hals verwijderd) erg kortademig. Vrijdag heb ik een gesprek met de cardioloog.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook een Hart operatie gehad,cyste drukte tegen Hart en longen had nog 2 maanden te leven,gauw een operatie, lumc leiden geopereerd,
    Nu 7 jaar geleden,
    Alle klachten verdwenen, Hart kloppingen,Hartritme storing, heeft 7 jaar geduurd, voor ze het ontdekte, hij zat verstopt,tussen Hart en longen

    Reageer
    #10

    Mevr borst
    Ook een aan mijn eierstok gehad,een cyste,ook geopereerd,
    Hart was ik met een week thuis,langzaam op gang komen,eerst rond de tafel, dan buiten,en vooral trappen lopen,daarna fietsen, duurt ongeveer 2 maanden,maar emotioneel, komt het ook naar boven,allemaal verwerken,daarna weer verder met je leven,vrgr,

    Reageer
    #11

    Bij mij ook 1 gevonden van 5 cm nadat ik kolieken had .
    Ze gaan er niks aan doen.... en onder tussen heb ik nog steeds koliekaanvallen en heb ik het vaak benauwd na kleine inspanningen.
    Daarbij heb ik onzettende pijn onder me ribben in de flank en ineens achter, boven op me rug.

    Hoe gaat zo een operatie?
    Heeft iemand tips voor mij want zodra ik eet krijg ik daarna een uur later een grote koliek aanval.
    Daarom zeiden ze het is je galblaas en die hebben ze verwijderd. 1 uur voor hwt naar huis gaan kreeg ik weer een aanval.
    Galblaas dus voor niks verwijderd.
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen want ik wil me graag verder laten onder zoeken maar er is geen plek de eerste ander half jaar.
    Ik eet amper omdat ik bang ben voor die aanvallen.
    In 3 weken tijd heb ik 4 boterhammen op en 2 eieren en dat in gedeeltes.
    Mvg nicole

    Reageer
    #12

    Ze hebben mijn cyste in 2006 niet kunnen verwijderen maar alleen geopend en met een soort lepel het schoon geschrobd. Na een paar jaar is het weer terug gekomen. Achteraf gezien ,na zo veel pijn, na de operatie en de terugkomst had  ik beter niet moeten laten doen. Als iemand het doet dan beter in een keer goed , moet het hartfunctie overgenomen worden door een apparaat en dan de cyste rondom in totaal verwijderen. Helaas zijn er geen bekende centrums in de buurt die gespecialiseerd zijn in pericardiele cystes. Ik moet nu in februari een MRT alleen van het hart maken om te kijken wat is precies wat de cyste met het hart, luchtwegen en slokdarm doet.

     

     

    Reageer
    #13

    Bij mij is net een enorme pericardiale cyste ontdekt van 10 op 15cm. Dit naar aanleiding van verder onderzoek naar de reden waarom ik zo kortademig was. Maandag wordt een punctie genomen, en verder geconsulteerd over de verdere behandeling. Ik voel me in enorm goede handen van mijn cardioloog en zijn team. Geen idee van oorzaak of hoelang die er al zit...

    Reageer
    #14

    I.v.m. hoge bloeddruk heb ik diverse onderzoeken gehad en is ook een pericard cyste ontdekt. Zelfde klachten: moe en kortademig. Specialisten gaan in overleg, als cyste weg moet, betekent dit een open hart operatie vlgs mijn cardioloog, is niet zonder risico. Dus ben benieuwd wat ze gaan doen.

    Reageer
    #15

    Ik heb sinds kort toegang op mijn medisch dossier en zag iets staan wat mij toch verontruste. In het verleden ben ik een aantal keren bij de cardioloog geweest met problemen met benauwd en pijn, niet goed kunnen ademen enz in 2019 een thorax foto gemaakt inm klachten en ik lees nu dat een pericardcyste aanwezig was . In 2022 weer een thoraxfoto gemaakt door klachten, paniek en het niet goed door ademen. Nu lees ik dat de percardcyste erg groot is geworden en mijn huisarts heeft mij dit nooit gezegd! Waar moet ik nu op letten?

    Reageer
Reageer op: pericard cyste


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief