Zuigende, doffe stekende pijn onder rechter ribben

  • #1
    • Beste Meneer/Mevrouw

    Ik heb sinds 2 dagen last van een pijn die ik nog niet heb meegemaakt. Elke 10/20 minuten voel ik een zuigende doffe steek onder mijn rechter ribben. Het is erg moeilijk te omschrijven maar ik ga mijn best doen. Het voelt alsof er een soort luchtbel opgeblazen word waardoor de massa eromheen word weggedrukt. Dan knapt deze en alles wat eromheen zit word naar het middengezogen. Alsof er een vacuüm ontstaat. Het is geen steek of kloppend gevoel het is een benouwende doffe druk die veel pijn doet die na 3/4 seconden weer weggaat. Alsof iemand langzaam in de onderkant van mijn rechter long knijpt en ineens loslaat. Elke keer wanneer ik het rare "pijnlijke" gevoel krijg begin ik te zweten en buig ik een beetje ineen met mijn torso. De warme doffe steek stijgt soms naar het midden van mijn rechter ribbenkast. En naar het bovenste gedeelte van mijn lendenwervels.

    Heeft u enig idee wat dit is en of het onschuldig is of niet?

    Ik ben 22 jaar en ik rook zo een 6 sigaretten per dag, vrij weinig alcohol. Nooit last gehad van iets in die regio. Heb een keer 2 ribben gekneust maar dit waren ribben in mijn linker ribbenkast.

    Mvg, Robin

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch goed is om daarmee naar de dokter te gaan. je zou een klaplong kunnen hebben. Neem contact op met de huisartsenpost

    Reageer
    #3

    Maar ik voel het niet perse wanneer ik adem. Het komt echt op de meest willekeurige momenten. Ik heb in deze 3 dagen nog geen patroon of reden kunnen vinden waarbij de pijn opkomt.

    Reageer
Reageer op: Zuigende, doffe stekende pijn onder rechter ribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief