Verhoogd D.dimeer

  • #1

    6 weken geleden ben ik na niet goed te zijn geworden opgenomen in ziekenhuis. Bloedgeprikt en verhoogd D.dimeer( 3050) longembolie uitgesloten en hartkatheterisatie gehad waar geen bijzonderheden.
    Ik ben een vrouw van bijna 52. Na twee weken weer bloedgeprikt en D.dimeer is zelfde gebleven, nu enkele onderzoeken nav bezoek specialist. Na dit bezoek wederom bloedgeprikt en D.dimeer weer verder verhoogd. Morgen een longscintigrafie. Op echo buik en ben geen trombose te zien. Klachten van niet fit zijn en wat kortademig aanwezig.
    Vraag: als men spreekt van verhoogd D.dimeer wat is dan een ernstig verhoogde waarde. Is er altijd een oorzaak voor een verhoogd D.dimeer?
    Benieuwd naar uw reactie

    Reageer
    #2

    Referentiewaarden zijn afhankelijk van de testmethode en verschillen daardoor per laboratorium, grofweg kan gesteld worden dat >500ng/ml een verhoogde waarde aangeeft. Een niet verhoogde D-dimeer waarde geeft aan dat het onwaarschijnlijk is dat er een stolsel in het lichaam aanwezig is. Een verhoogde waarde van D-dimeer in het bloed kan wijzen op de vorming van een stolsel in het lichaam. Een verhoogde D-dimeer waarde geeft echter niet aan op welke plek in het lichaam een stolsel gevormd is. Een verhoogde D-dimeer waarde kan het gevolg zijn van een diep-veneuze trombose, een longembolie of een diffuse intravasale stolling. Maar D-dimeer kan ook verhoogd zijn na een operatie, bij ernstige verwondingen, een infectie, een ziekte van de lever of de nier bij zwangerschap of zwangerschapscomplicaties. De specificiteit van de D-dimeer is laag, omdat talloze andere processen in het lichaam, zoals ontstekingen, verscheidene vormen van shock en zwangerschap ook leiden tot een verhoogde D-dimeer waarde.
    Er zal dus verder onderzoek gedaan moeten worden naar de oorzaak.

    Reageer
    #3

    Nadat er iets in mijn drankje is gegooid, had ik na enkele dagen een D-dimeer van ruim 6000 en kon nog geen halve trap meer op van de benauwdheid, mijn longen zaten helemaal dicht met bloedstolsels en moest dan ook met spoed opgenomen worden in het ziekenhuis. Is iemand hiermee bekend welke stof  dit kan veroorzaken. Kan het mogelijk rattengif zijn.

    Reageer
    #4

    Daar zal niemand je zo antwoord op kunnen geven...

    Reageer
    #5

    Ben me rotgeschrokken. Had diagnose acute bronchitis. Maar bleef benauwd. Huisarts vroeg met spoed een bloedtest aan. Net thuis van het bloedprikken werd ik gebeld. Ik moest me met spoed melden in het ziekenhuis. Vermoeden Longembolie. D-dimeer waarde van 38170 ipv onder de 500. Zo'n 78x verhoogd. Na ct bleek het gelukkig geen longembolie te zijn en konden ze nog wel iets vocht/ ontsteking in de longblaasjes zien. Uitleg was kan ook een ontsteking zijn en ik kon weer naar huis. Ik heb het besproken met de arts maar blijf de enorme verhoging vreemd vinden. Ik heb geen verdere vervolgafspraak. Dat was niet nodig. Iemand hier ervaring mee? Komt dit vaker voor?

    Reageer
    #6

    Dan is het waarschijnlijk toch een flinke longenontsteking geweest

    Reageer
    #7

    Vitamine K verhoogd de stollingswaarde.

     

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik heb nu enkele malen acute benauwdheid gehad, met iedere keer ook een verhoogd d dimeer van rond de 2600 tot 3000.

    Word er een longfoto gemaakt waarop door de heren radiologen verschil van mening is of er iets afwijkends te zien is of niet.

    vervolgens terug naar huis gestuurd zonder vervolg onderzoek, dus zit nu benauwd thuis, en dus niets opgeschoten.

    Mijn gevoel geeft voortdurend alarmsignalen af, en ik weet nu niet hoe verder.

    kan niet op linkerzijde liggen, en voel dat dit niet goed is.( ben een 52 jarige vrouw met ondergewicht 46 kg ondertussen.

     

    hartelijke groet, en alsvast hartelijk dank.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je zult dit dan toch met je huisarts moeten bespreken. Vraag een verwijzing voor een second opinion in een ander ziekenhuis

    Reageer
    #10

    Volgens lab uitslag is normaalwaarde onder de 0.50. Bij mij was hij 0.76. Er is alleen long scan gedaan, geen verder onderzoek. Mijn vraag is, is 0.76 echt verhoogd, of valt dat mee nog. Ik voel me nog steeds moe en vutloos en heb krachtsverlies in de spieren.

    Reageer
    #11

    Hallo. Hoe is dit afgelopen? Ik ben zelf 31 jaar en heb 3 jonge kids. Ik heb ook klachten zoals druk op de borst, kan niet op rechter zij liggen.  Verhoogd d dimeer van 1700...

    Krijg verdere onderzoeken gister op de seh voor embolie dat

    is uitgesloten.

     

    Reageer
Reageer op: Verhoogd D.dimeer


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief