Spontane indaling ballen pubertijd – Vruchtbaarheid

  • #1

    Hi Allemaal,
    Ik heb een vraag, hopen dat iemand hier antwoord op heeft.
    Mijn vriend (31) en ik (28) zijn nu drie maanden bezig om zwanger te worden. Nog niet gelukt.
    Nu lazen we iets teleurstellende berichten over het laat indalen van ballen. Mijn vriend weet alleen niet hoe dit verlopen is vanaf zijn geboorte.
    Hij weet wel dat er met zijn geboorte iets niet goed was met zijn balletjes en dat hij op latere leeftijd 8/9/10 jaar door de schoolarts werd gecontroleerd. Toen werd verteld dat hij zelf moest proberen om ze beide naar beneden te duwen als hij thuis was. (dit heeft hij nooit gedaan omdat dit pijnlijk was)
    Daarna is het nooit meer gecontroleerd.
    Op 15 jarige leeftijd schoten ze ineens/plotseling naar beneden toen ik op hem ging zitten op de bank. Nu op (31) jarige leeftijd schieten ze soms nog omhoog. (zo'n 4x per jaar ongeveer)
    Heeft iemand een idee wat dit te maken heeft met de vruchtbaarheid?
    Zijn dit dan pendelballen?
    Binnenkort willen we een afspraak gaan maken bij de HA. Hopen dat die meer informatie heeft over hoe dit bij de geboorte is verlopen.
    Is niet echt een onderwerp wat je met je moeder/schoonmoeder gaat bespreken.
    Alvast bedankt.
    Fee01

    Reageer
    #2

    Dat is moeilijk te zeggen....
    Maar na 3 maanden proberen moet je ook niet meteen verwachten zwanger te raken. Dat hoeft dan ook helemaal niets met de vruchtbaarheid van je vriend te maken te hebben.

    Ben je recent met de pil gestopt?

    Reageer
    #3

    Al driekwart jaar geleden gestopt met de pil. Vond ik wel fijn voor mijn eigen gevoel.
    Dat echt alles uit je lichaam is.
    Nee idd na drie maanden nog niet zwanger zijn is niet erg, maar we lazen op internet meerdere verhalen over verminderde vruchtbaarheid. Vandaar onze bezorgdheid.

    Reageer
    #4

    Na 3 maanden is er in principe geen reden tot bezorgdheid.
    Een vruchtbaarheidsonderzoek, wordt in de regel pas gedaan als je na 1 jaar nog steeds niet zwanger bent. Jullie zouden dan alle twee naar de gynaecoloog moeten gaan. Maar of die dat na 3 maanden doet is nog maar de vraag.

    Reageer
    #5

    Maar het is niet zo dat je per definitie verminderd vruchtbaar als je pas in je pubertijd je ballen spontaan indalen? Ook omdat het in dit geval om twee ballen gaat en hij is er niet aan geopereerd.
    Ik heb er al veel over gelezen op internet en het heeft er ook mee te maken of bij de geboorte de balletjes wel in zijn gedaald en dat ze misschien snel weer omhoog zijn geschoten.
    Maar dit weet hij dus niet.

    Reageer
    #6

    Dat hoeft niet perse en probleem te zijn. Maar daar zal dan onderzoek voor gedaan moeten worden.. Je kunt het natuurlijk met de huisarts bespreken en vragen om een spermaonderzoek.
    Ik denk ook dat het weinig zij heeft om te proberen te achterhalen wat er destijds wel of niet was. als er al iets niet goed was, gaat het nu alleen maar om het feit of het sperma van goede kwaliteit is en voldoende levende cellen aanwezig zijn.

    Maar zoals gezegd: er hoeft helemaal niets aan de hand te zijn. 3 maanden is geen reden om bezorgd te zijn.

    Reageer
    #7

    Super Bedankt voor de snelle reactie! Fijn om te horen. Dat stelt al een hoop gerust.
    Inderdaad is het verstandig om bij de huisarts te vragen om een spermaonderzoek.
    Maar eerst gaan we nog even verder oefenen ๐Ÿ™‚
    Nogmaals bedankt!

    Reageer
Reageer op: Spontane indaling ballen pubertijd – Vruchtbaarheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief