kind van bijna 6 met koorts en erge hoofdpijn

  • #1

    Hallo,

    Onze dochter van bijna 6 werd afgelopen vrijdagnacht wakker met koorts en erge hoofdpijn. Deze was zo erg dat ze ervan moest huilen. De volgende ochtend bleek dit weer weg te zijn waarop ik de huisartsenpost belde. Deze vond dat ik het wel in de gaten moest houden en als ze erg ziek zou worden moest ik weer contact opnemen. Dezelfde ochtend kroop toch de temperatuur weer omhoog en kwam de hoofdpijn ook weer opzetten. Weer een paracetamol gegeven en het ging weer een tijdje aardig. 's Middags heeft ze lekker gespeeld na een dutje maar toen ze 's avonds weer op bed lag begon ze weer te huilen van de hoofdpijn. Het is steeds boven haar ogen. Heb toen weer gebeld naar de huisartsenpost en kreeg een dokter aan de lijn die het had over een virale infectie. Moest het maar beetje onderdrukken met paracetamol.Hij vond het geen reden om langs te komen omdat ze verder geen klachten had. Vandaag begon ook weer goed en ze zei dat ze nergens last van had. Toch begon het vanmiddag weer en net toen ze naar bed ging klaagde ze er weer over. Dat doet ze zelfs half slapend... Ze heeft dus echt alleen hoofdpijn en wat verhoging (tegen de 38 graden). Toch ga ik morgen mijn huisarts bellen voor een afspraak want ik maak me toch zorgen om zoveel hoofdpijn. Het is niet de eerste keer dat ze erover klaagt maar het is wel de eerste keer dat ze er koorts bij heeft. Wel heeft mijn man altijd last van migraine gehad, ook als kind al. Misschien is het een erfelijk dingetje maar die koorts... Kan iemand me hier alvast een zinnig antwoord op geven????

    Reageer
    #2

    Hoi,
    Ik zag toevallig jouw vraag. Onze dochter van 6 heeft dezelfde symptomen. Hoe is het verlopen met jouw kind?

    Reageer
    #3

    Hier een zoon van 6 met dezelfde symptomen..

    eerste keer leidde het tot een opname en bleek het een bacteriële infectie te zijn, maar ze weten niet waar.

    Geeft ze ook over? dat deed mijn zoon wel.

    Reageer
    #4

    Ik weet dat dit berichten zijn van lang geleden maar mijn dochter van 6 heeft precies het zelfde. Wat is er uit eindelijk bij jullie uit gekomen ?

    Reageer
    #5

    Mijn zoon van 6 heeft het zelfde.
    Ik krijg te horen het heerst hij heeft gewoon een griep virus maar hij heeft met paracetamol nog 39.5 koorts

    Wat is er bij jullie uitgekomen?

    Reageer
    #6

    Onze dochter van net 6 heeft hoofdpijn boven ogen. Ze heeft ook 42.2 koorts.
    We houden haar scherp in de gaten...

    Reageer
    #7

    Sorry, moet dus 40.2 zijn

    Reageer
    #8

    Het kan een bijholte ontsteking zijn. Ga hiermee wel naar de huisarts, en zeker met die hoge koorts.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoi! Ik hier dezelfde klachten maar dan een zoontje van 4 jaar. Waarom staat er bij niemand hoe het is afgelopen? Of kan ik dat zien?

    Reageer
    #10

    hoi allemaal hier het zelfde geval met mn zoontje van bijna 5.. hoofdpijn en koorts... wat kan dit zijn?

    Reageer
    #11

    Hoi. Mijn zoontje van 4 heeft dezelfde symptomen. Hoofdpijn en hoge koorts. Heb jij al enig idee wat het kan zijn?

    Reageer
    #12

    Met paracetamol daalt wel de koorts maar hij is een klein beetje neusverkouden. Geen keelpijn. Alleen hoge koorts en hoofdpijn.

    Ben jij al naar de dokter geweest cher?

    Reageer
    #13

    Hier dochter (5jr8mnd) plotseling klagen over hoofdpijn en ook plotseling koorts (38,5)

    Wat is er bij jullie uit gekomen ?

    Reageer
    #14

    mijn zoontje van 7 heeft al sind 7 januari  hoge koorts boven de 40 graden met hee l erg hoofdpijn .  De koorts heeft die  paar dagen  en dan is koorts vrij  weer .

    Al paar keer naar de huisartsenpost en eigenhuisarts geweest

    Maar deze vinden hem niet ziek genoeg dat ze hem doorsturen  naar de kinderarts.  Ik ben te bezorgd  volgens de arts   is nergens voor nodig. Nu heeft die amoxicilline gekregen maar de koorts en de hoofdpijn klachten blijven .

     

    Ik ben gewoon hopeloos . Ze sture me telkens weg maar zelfs de juf maakt zich zorgen omdat ze  mij zoontje  zo niet kent . Het is een door zetter .

     

    Wie heeft hier ervaring mee   a u b tips zijn welkom

    Reageer
    #15

    Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de kinderarts. laat je niet afschepen !!!~ je mag rustig eens wat "gas" geven bij die huisarts

    Reageer
Reageer op: kind van bijna 6 met koorts en erge hoofdpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief