Heupluxatie/Heupdysplasie peuter

  • #1

    Zeer geachte heer/mevrouw,
    we zijn de ouders van een 26 maanden oude peuter.

    We hebben onlangs te weten gekomen dat onze kind een heupluxatie heeft. De linkerbeen zit dus geheel buiten de kom. Zo is de kind opgegroeid tot nu toe. Tot deze leeftijd heeft de consultatiebureau arts niets opgemerkt. Mensen in onze omgeving wezen ons naar de loopstijl van ons kind. Vorige week hebben we bij de consultatiebureau arts aangedrongen om de benen te controleren en zodoende is het dus bekend geworden. We werden meteen naar orthopeed verwezen. De orthopeed heeft ons de slechtste nieuws uit onze leven verteld. Zodoende weten we pas nu dat het om een ernstige heupafwijking heeft.

    We maken nu ons zo ONTZETTEND veel zorgen dat ik met woorden tekort kom. Jullie hebben veel ervaring en kennis over dit soort zaken. Daarom wil ik graag jullie informatie/advies over 1 heel belangrijk keuze voor ons.

    We wonen in Zaandam en de orthopeed hier heeft ons verwezen naar de VU bij orthopeed drs.Witkamp. Maar we hebben ook de keuze om naar de AMC te gaan. daar werd ons nog geen naam van orthopeed genoemd.

    Onze vraag is eigenlijk bij welke (kinder) orthopeed kan ik het beste terecht. We zijn als ouder erg hulpeloos op dit moment. Jullie informatie is heel erg belangrijk voor ons omdat we al zo laat zijn met behandeling en jullie onafhankelijk zijn.

    Kunnen jullie aub ons vertellen bij welke ziekenhuis of orthopeed we het beste kunnen gaan.

    Alvast hartelijk bedankt

    E.K.

    Reageer
    #2

    Voor betrouwbare en onafhankelijke medische informatie over congenitale heupdysplasie verwijs ik u graag naar de website van de Vereniging voor aangeboren heupafwijkingen.

    [i][b]Welkom bij de Vereniging Aangeboren Heupafwijkingen[/b]

    Op deze website vindt u alles over aangeboren heupdysplasie en heupluxatie, bij kinderen en volwassenen.

    Informatie over oorzaak, diagnose, behandeling, revalidatie en verzorging. Nieuwe ontwikkelingen in de orthopedie en andere zorg. Ervaringen van andere patiënten en ouders. Contact met lotgenoten, via het forum. Praktische service en diensten van de vereniging, zoals informatie en advies op maat, bijeenkomsten, informatie op papier en de verhuur van aangepaste wandelwagens en autostoeltjes.
    [/i]
    Link: http://www.heupafwijkingen.nl/vah/index.php

    Reageer
    #3

    Sterkte gewenst.

    Reageer
    #5

    DHO kan ontstaan tijdens de zwangerschap maar ook in de baby- of peutertijd. Wat de oorzaak is weten we niet precies. Wel weten we dat de kans op DHO groter is: als bij een ouder, broer/zus, oom/tante of grootouder een vorm van DHO voorkomt; als bij een ouder, oom/tante of grootouder slijtage (‘artrose’) van de heup voorkomt voor de leeftijd van 45 jaar; bij meisjes; als een baby in de laatste drie maanden van de zwangerschap in stuitligging ligt. Met andere woorden: als de baby niet met het hoofd maar met de billen naar de baarmoederuitgang ligt; als de baby een scheve nek heeft (scheefstand) of een afwijking aan de voet (een klompvoet of een naar binnen gekantelde voet).

    Bron: Stoornis in de ontwikkeling van de kinderheup
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Stoornis-in-de-ontwikkeling-van-de-kinderheup-1.htm

    Reageer
    #6

    hallo ook ons is dit overkomen toen ons dochtertje 20 maanden was. Wij waren radeloos. Inmiddels heeft ons dochterje tractie operatie gipsbroekje en sreidingsbroekje goed doorstaan. Wonderlijk hoe goed kinderen zich aanpassen enkel de nachten waren niet leuk. Alles komt goed

    Reageer
    #7

    Dank je voor jouw ondersteunende reactie.

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik ben gisteren te weten gekomen dat ons manneke van 19 maanden heupdysplasie heeft maar ik vind er zoweinig over voor deze leeftijd. Telkens moet ik lezen dat vroegtijdige behandeling heel gunstig is pffff.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Heupluxatie/Heupdysplasie peuter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief