Mijn zoon plast constant in zijn broek

  • #1

    Mijn zoon word binnenkort drie jaar. Sinds novembre gaat hij naar school. Vanaf de eerst dag plaste hij in zijn broek maar thuis ging alles goed. Een maand geleden begon hij dat ook thuis te doen, ik ben met hem naar een kinderarst geweest en hij zij dat hij in een opstandfase is. Ik volg de instrukties van de arst maar dit maakt niet uit hij blijft nog steeds in zijn broek plassen thuis en op school. Ik heb ook al alles geprobeert ( negeren, straffen en belonen, zich zelf uit-en aankleden als hij in zijn broek plast,...) niets maakt uit hij blijft voort doen. Nu overwegen ze het ook op school om hem niet meer te laten gaan en in september terug te laten komen maar ik vind dit ook geen oplossing. Ik dacht eerst dat het te maken had met het feite dat hij nooit naar de kribbe is geweest maar steeds bij famillie. Kan er iemand mij helpen en mijn zoon tegelijkertijd?

    Reageer
    #2

    Belonen, straffen...dat helpt inderdaad allemaal niet, hij is nog jong.
    jouw zoontje voelt zich dus niet op zijn gemak, waarom dan inderdaad niet even een schoolpauze en kijken hoe het dan gaat.
    die paar maanden thuis zullen hem goed doen en in september kan hij dan weer, hij kan nog lang genoeg op school zitten.
    Ik zou het eens proberen, kijken of het helpt.
    succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Je hebt blijkbaar duidelijke bedoelingen met je zoontje. En blijkbaar is hij het daar niet mee eens. Eigenlijk wel grappig zo`n klein mensje dat zijn onvrede kenbaar maakt.

    Maar serieus, luister je wel genoeg naar hem?

    Kan het zijn dat je erg druk bent met jezelf, en misschien wel je werk of andere dingen, dat hij er een beetje bij inschiet?

    Probeer eens een weekje het hem helemaal naar de zin te maken, qua aandacht bedoel ik dan, dus niet gelijk allerlei leuke cadeautjes en autootjes. Gewoon aandacht, naar hem kijken, luisteren, met hem spelen...

    Als dat verschil maakt, dan weet je zeker dat dit de oorzaak is, en misschien kun je dan gemakkelijker aan een oplossing werken.

    Reageer
Reageer op: Mijn zoon plast constant in zijn broek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief