Wanneer 100 procent zindelijk

 • #1

  Een vraagje: Wanner moet een kind 100 procent zindelijk zijn, dus ook geen ongelukjes als ze een keer een kwartiertje moeten wachten voor ze onderweg op een WC kunnen. Is dat voor jongens en meisjes verschillend?

  Reageer
  #2

  Is verschillend maar met een jaar of 3 moeten ze wel zindelijk zij. Ongelukjes moeten rond 5 jaar wel over zijn.

  Reageer
  #3

  dat is echt heel verschillend. 3 jr zindelijk kan, 2 jaar kan, 4 jaar kan.
  ongelukjes...... dat ligt maar helemaal aan het kind, sommige vergeten het en gaan te laat, dat kan wat langer duren dus.
  's nachts duurt vaak wat langer voordat ze dan zindelijk zijn.

  Reageer
  #4

  Zindelijkheid ontwikkelt zich vanaf het tweede levensjaar. We spreken van bedplassen als een kind van vijf jaar of ouder 's nachts de plas niet kan ophouden. Dit is bij veel kinderen nog het geval.

  Wanneer een kind na zijn/haar vijfde jaar nog in bed plast, kunnen de volgende adviezen helpen:

  Leg op een rustig moment nog eens uit dat het de bedoeling is dat het bed droog blijft.
  Als het kind in bed heeft geplast, zegt u dat dit jammer is. Straffen heeft geen zin, maar zeg ook niet dat het niet erg is.
  Prijs het kind als het 's nachts droog is gebleven.
  Geef uw kind aandacht, los van het bedplassen. Lees bijvoorbeeld iedere avond een verhaaltje voor.
  Laat uw kind zonder luier slapen, zodat het zich beter bewust wordt van het plassen. Leg een plastic zeil onder het laken om de matras te beschermen.
  Laat uw kind zelf de verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van het bedplassen. Laat het bijvoorbeeld zelf het bed verschonen (of daarbij meehelpen) zodra het daartoe in staat is.
  Uw kind mag gerust drinken als het dat wil. Drinken heeft geen invloed op het bedplassen.

  Bron: NHG patientenbrief
  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R187690654116501

  Reageer
  #5

  Dank je Loes, maar snachts is nooit een probleem geweest; We waren samen naar AH en op de terugweg moest hij plassen. Nou ja 10 minuutjes naar huis moet toch lukken bij iemand van 11 denk je dan. Maar nee dus. Het is jren gelden ook een keer voorgekomen.

  Reageer
  #6

  Ik zou mij er niet zo zorgen over maken. Hoe zou je zelf bejegend willen worden als het je overkwam? Toch liever iemand die het niet zo erg zou vinden, en begrip zou tonen? Praat er gewoon rustig over en vraag waarom hij denkt dat het gebeurt is? Ik denk dat je als mamma heel veel kan betekenen in deze situatie, een aai over de bol.

  Reageer
  #7

  Dank je Loes. Ja ik doe er tegen hem niet bezorgd en verder normaal over. Hij moest heel vreselijk en kon het niet meer ophouden dat is hoe het is gebeurd zegt hij. Zelf vind ik wel dat iemand van 11 het dan nog tien minuutjes of eigenlijk veel langer in moet kunnen houdden, maar dat heb ik hem niet gezegd hoor. Tja ik ken echt niemand die op die leeftijd in z'n broek plaste?? Ik was zeven en toen was dat al een drama.

  Reageer
  #8

  Het is nu duidelijker. Voor we weggingen ging hij eerst naar de WC, maar is gaan internetten. Toen ik hem ongduldig weer riep is hij maar niet meer gaan plassen. Dat wilde hij niet zeggen dus heeft hij het al die tijd maar opgehouden en niets gezegd. Toen hij wat zei kon hij het al niet helemaal meer houden en voor we thuis waren was dus alles al gebeurd. Hij heeft het dus bijna twee uur opgehouden. Eigenlijk nog gelukkig dat hij het niet midden in Appie Heyn heeft gehad.Een lesje voor de toekomst dus. Verder geen zorgenmaar

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  die arme jongen zal het behoorlijk benauwd gehad hebben.....ik heb het zelf meegemaakt enn het is echt een rot ervaring als je op die leeftijd in je broek plast omdat je het echt niet meer op kan houden.....

  Reageer
  #10

  Komkom Leo dat heet een ongelukje. Het is geen drama en dat moet je er ook niet van maken. Gewoon onder de douche, schone broek aan en verder spelen.Even over praten hoe het kwam en niet vergeten er om te lachen.

  Reageer
Reageer op: Wanneer 100 procent zindelijk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief