Misbruikt ?

  • #1

    Tot mijn 12de had ik verschrikkelijke zeer levendige nachtmerries. Dat ik vastgebonden werd en misbruikt, dat ik misbruikt werd in een fabriek. Ik zag deze scenes in detail, het was steeds allemaal echt.

    Kan een kind zulke nare dromen zomaar hebben ?

    Ik pieker mij hier al vele jaren gek over en kan het nog steeds niet loslaten.

    Ik ben slachtoffer van misbruik, maar ik ben volgens onderzoek maar eens misbruikt en helemaal in een andere omgeving.

    Reageer
    #2

    Toch kan het een gevolg van het misbruik zijn. Heb je psychologische hulp (gehad)?

    Reageer
    #3

    Ja, maar pas op laat op mijn 20ste nadat ik tussen 18 en 20 meerdere keren misbruikt was en dan aan drank en pillen zat om te verwerken... , ik ben allereerst misbruikt op 7 en middels 50+ en nog steeds een wrak.

    Nog steeds behandeling.

    Die nachtmerries heb ik mijn ganse jeugd gehad, ze waren zo echt dat ik me nu nog steeds afvraag of ze ook echt gebeurd zijn.

    Mijn ouders wisten dat ik als kind misbruikt was.

    Momenteel herval in depressie en behandeling.

    Bedankt voor je antwoord.

    Reageer
    #4

    Dat is wel erg vervelend voor je. ..maar heb helaas geen tips voor je om daar anders mee om te gaan.

    Reageer
    #5

    Oh, zit daar maar niet mee, ik weet dat het zeer moeilijk is. En vooral : dit verhaal is zo heftig. Wat ik voordien vertelde is maar een fractie...

    Ik vind het al een grote opluchting dat ik nu weet dat die nachtmerries van toen een gevolg zijn van de man die me toen voorover duwde en me vertelde dat ik nu maar even flink moest zijn. Daarna ben ik in shock gegaan. Die herinnering is toen echt gebeurd. Ik ga voor mezelf niet in detail gaan.

    Toen ik het zo plots van mijn ouders vernam, ... dat was zo erg ...

    Ik wist toen eindelijk dàt die herinnering 'echt' was en ik niet zo 'gek' was,  ik heb hem nooit kunnen laten boeten, straffen...

    Maar dat heb ik kunnen plaatsen en achter me laten, het waren die andere verschrikkelijke 'herinneringen' die me zorgen baarden, vooral omdat ik ze op zulke jonge leeftijd had en ze nog steeds tot in het kleinste detail kan vertellen.

    Ik heb wel wat onderzocht over mijn toenmalige woonomgeving om na te gaan of zulke plaatsen ( uit mijn herinneringen ) bestaan, maar mijn ouders zijn hun ganse leven verhuisd, van de ene stad naar de andere. Ons gezin is een verstoord gezin.

    En natuurlijk de misbruiken op latere leeftijd,  ook veel geweld gekend in relaties. Ik trok dat gewoon aan...

    Ik ben blij dat ik de stap terug gezet heb naar therapie en een psycholoog. Ik reageer zeer slecht op medicatie en moet dit overwinnen op een andere manier, helaas loopt er heel wat fout in mijn leven, en wat men ook zegt - sommige vicieuze cirkels blijven, ik moet een andere manier vinden om mijn leven dragelijk te maken, want ik overleef op automatisch.

    Bedankt voor uw tijd en reacties.

     

     

    Reageer
    #6

    Ik wou dat ik meer voor je kon doen..
    Ik herken wel wat je schrijft uit gesprekken met andere mensen die eveneens aangeven dat ze het gevoel hebben de vervekende dingen juist aan te trekken ondanks ze dat duidelijk niet willen. Dat zal iets met weerbaarheid, onzekerheid en reddeloosheid te maken hebben. Wellicht mede veroorzaakt omdat de omgeving hier niet goed met om kan gaan. Men kan zich niet zich niet inleven in dit soort situaties. En dat veroorzaakt dan ook een vorm van eenzaamheid waardoor je nog kwetsbaarder wordt.
    Maar wel zeer dapper van je dat je terug in therapie bent gegaan. Want ook dat is niet makkelijk om te doen. Dus respect hiervoor.
    Heb je wel eens aan EMDR gedacht?

    Reageer
    #7

    EMDR niet, hypnose/regressie wel en dat is me zeer slecht tegengevallen met een lange opname tot gevolg. Het is ook veel, want naast en los van de misbruiken heb ik nog andere ervaringen die een leven helemaal op de kop zetten, bijvoorbeeld huidkanker.

    Ik ben feitelijk bijzonder sterk alleen dat is niet onuitputbaar, de energie is totaal op en dan krijg je allerlei ( ook psychosomatische ) klachten, de pijn is er : de oorzaak word niet gevonden, ect.

    Ik heb een ruim inzicht in mezelf maar raak opnieuw de weg kwijt , een belangrijke trigger is mijn woonomgeving en Covid-19. Dat laatste heeft een enorme impact gehad op mijn inzicht.

    Bedankt voor alles, hopelijk heeft een ander hier ook nog wat aan !

    Reageer
    #8

    Hypnose en vooral regressie kan soms averrechts werken.. dus nietnaltijd aan te bevelen. Maar EMDR zou eventueel een therapie kunnen zijn waar je iets aan zou kunnen hebben. Ik zou het in ieder geval eens met je behandelaar bespreken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wat omschrijft de moderator dat goed, op 3 juli 2020. Het is goed om te lezen. Dat iemand het begrijpt. Zelf ben ik ook prooi van de families waaruit ik kom.  Door mijn opvoeding ben ik gemakkelijk te misbruiken en omdat ik vanaf mijn zevende af aan de zondebok in onze familie ben zien ze dat als een soort vrijbrief om me ongegeneerd te misbruiken. Nu is er alleen nog fors financieel en psychisch misbruik. Het extreme geweld is voorbij. De pedofilie van mijn vader en zijn jongste broer dat was in mijn kinderjaren. De vaardigheid om eronderuit te kruipen heb ik niet.

    Ben wel naar de huisarts geweest om hulp. Die me naar een psycholoog verwees.  Verdovende pillen werden me voorgesteld. Omdat de psycholoog helemaal akelig werd van onze geschiedenis. Het was ook wat veel hoor, het ging over meer dan dertig jaar misbruik. In plaats van dat ik handvatten kreeg om wat aan de situatie te doen wilden ze me dus verdoven. Maar in een toestand van verdoving heb ik al decennialang gezeten! Mezelf verdoven doe ik niet meer. Dan nog liever dood.                                                                                                                  Echte hulp is niet te krijgen helaas. Het leven is te eenzaam daarom.

    Reageer
Reageer op: Misbruikt ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief