Litteken waterpokken

 • #1

  Mijn dochterje heeft erg veel last van waterpokken gehad en een flink aantal littekentjes op haar gezicht over gehouden. Kan iemand mij vertellen wat ik daar aan kan doen want ze is nu nog zo jong dat ik hoop dat het veel minder wordt als ze 16 is.
  Help, een bezorgde moeder.

  Reageer
  #2

  litteken creme kopen en iedere dag smeren.
  in de loop van de jaren worden ze wel minder maar of ze helemaal weggaan ligt aan de diepte ervan, meestal gelukkig wel.
  Brenda

  Reageer
  #3

  Klopt, meestal trekken ze wel weg hoor. Littekencreme smeren, dat is nieuw voor mij. Maar als het helpt! Zeker op het gezicht.

  Reageer
  #4

  Dit trekt vanzelf wel weer weg het is nog niet zo lang gelezen en de huid moet zich nog herstellen .Meestal zijn dit soort plekjes niet blijvend en vervagen en verdwijnen ze vanzelf. Om het proces te bevorderen en de huid wat beter te beschermen kunt u ook calendulan smeren

  Reageer
  #5

  Hallo, ik heb hetzelfde probleem met mijn dochter, hoe heet die creme precies en waar kan ik die kopen?
  Alvast bedankt

  Reageer
  #6

  Hallo allemaal,

  Mijn dochter van 4 jaar heeft 2 weken geleden last gehad van waterpokken. Nu heeft ze nog een paar rode vlekjes er van overgehouden, denk littekens. weet iemand of ze nog weg gaan of moet ik een speciale creme halen voor de littekens.
  hoop dat iemand hier ervaring mee heeft.

  groet linda

  Reageer
  #7

  Hallo!

  Ik las jullie berichtjes toevallig. Bij littekens na waterpokken kan je de creme calendula van Vogel heel goed gebruiken.

  Veel succes ermee!
  Groetjes, Krista (ik werk als gezondheidswetenschapper bij A.Vogel)

  Reageer
  #8

  Een minderheid van de kinderen die waterpokken hebben doorgemaakt, houdt er littekentjes aan over, met name door krabben waardoor waterpokken een ontstoken kunnen raken. Middelen om achteraf nog iets aan die littekentjes te doen, zijn er eigenlijk niet. Het enige wat je kunt doen is proberen te voorkomen dat de pokken ontstoken raken, door de nageltjes kort te houden en te zorgen dat het kind zich niet krabt. Dat laatste is echter heel lastig vanwege de jeuk.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hai,

  Ik ben een meisje van 12. En toen ik 5 was had ik waterpokken. Maar ik heb er nu wel littekens aan overghouden. En ik ben bang dat ze niet meer weg gaan. Help! wat moet ik doen??

  Reageer
  #10

  Littekens van waterpokken kunnen inderdaad lastig zijn. ben je er wel eens mee naar de huisarts gegaan om de ernst te laten bepalen?

  Reageer
  #11

  Nee mijn moeder zegt, dat ze denkt dat ik nog klein ben. En naarmate ik groter wordt het vanzelf weg gaat.

  Reageer
  #12

  Nee, helaas, jouw moeder heeft geen gelijk. Littekens van waterpokken slijten de eerste jaren nog wel wat maar dan zijn ze eigenlijk permanent aanwezig.
  Als je er erg veel last van hebt, vraag dan aan de huisarts een verwijzing naar de dermatoloog die met een speciale techniek de littekens kan verminderen.

  Reageer
  #13

  ik ben nu 16 en als ik klein was had ik waterpokken, mijn voorhoofd buik en armen staan nu nog vol bolletjes putjes enal, ik verzorg mijn huid goed, als ik nu nog cremes zou smeren , zou dit nog helpen? zeg alstublief van wel :s

  Reageer
  #14

  Littekens van waterpokken slijten de eerste jaren nog wel wat maar dan zijn ze eigenlijk permanent aanwezig.

  Reageer
  #15

  Ik ben nu 12 en heb een litteken op mn voorhoofd van de waterpokken

  Reageer
Reageer op: Litteken waterpokken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief