Klinefelter kind

  • #1

    tijdens mijn zwangerschap is vast komen te staan dat ik zwanger was van een kindje met xxy chromosomen, wat ook bekend staat als het Klinefelter syndroom. Op aanwijzing van de artsen hebben we toen ons kindje als man laten registreren en zijn we het als jongetje gaan opvoeden, in het begin ging dit erg goed, rond zijn 3de levens jaar ging het meer geleidelijk naar een neutrale opvoeding want we merkten al snel dat het geen typische jongetje was, rond zijn 7/8ste jaar bewoog ons kindje zich in doen en laten steeds meer richting het vrouwelijke, we dachten dat het wel over zal gaan rond zijn pubertijd. In December is hij 13 geworden en in Januarie is hij voor controle geweest en zoals verwacht een behoorlijk lage testosteron gehalte, om dat hij richting de pubertijd gaat werd besloten dat hij moet gaan smeren met andro gel ( testosteron ) dit loopt totaal uit de hand, is veranderd van rustig zachtaardig naar iemand die honds brutaal is , soms erg vervelend kan zijn en ageresief wij hebben dit niet alleen ondervonden, maar ook de rest van zijn omgeving ( school, familie ) , hij wordt hier zelf ook erg verdrietig van en wil dit niet. Op eigen initiatief is hij 3 weken geleden gestopt met smeren, puur om te zien wat er gaat gebeuren, nu zijn we 3 weken later en is hij weer grotendeels de oude ik van voor dat hij begon met andro gel. Nu hij weer de rust heeft die hij altijd had wil hij niet meer beginnen met die rotzooi, zoals hij dat zelf zegt. In middels weet hij haar fijn wat hij heeft en wat klinefelter inhoud, en dat hij testosteron moet gaan gebruiken om zich verder te ontwikkelen naar man, maar hier ziet hij ( en wij ) enorm tegen op. Hij weet ook dat klinefelter een intersekse conditie is en hij als het ware man en vrouw is, aangezien hij erg in de vrouwelijke hoek zit ( erkend hij zelf ) wil hij zich verder gaan ontwikkelen  ( hij wil wel een duidelijke richting op ) en wil hij een vrouw worden ( wij als ouders vinden dit ook veel beter bij hem passen )Wij als ouders staan pal achter hem en gunnen hem een 2de nieuwe start in het leven, maar hoe pakken wij dat aan, moet hij de zelfde weg in als een transgender of zijn er andere wegen voor mensen met een intersexe conditie om de richting in te slaan die de persoon graag wil ( vrouw worden ) en hoe pakken wij de algehele transformatie aan ?

    Reageer
    #2

    Ga hiermee naar de huisarts en bespreek het. Maak een afspraak voor een dubbel consult op het spreekuur. De huisarts kan jullie de juiste verwijzingen geven.

    Reageer
Reageer op: Klinefelter kind


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief