Slaapweigering kind van 16 maanden

 • #1

  Onze dochter is nu 16 maanden en heeft sinds enkele dagen last van slaapweigering. Als we ze naar bed leggen schreeuwt ze het uit en gaat rechtop zitten. We hebben al geprobeerd om het licht op de overloop aan te laten, de deur op een kier te zetten maar dit heeft geen zin. Uiteindelijk valt in de armen van haar moeder in slaap (in haar eigen slaapkamer), vervolgens zegt mama haar in bed en slaapt ze door to de volgende ochtend. Als we Po (Teletubbie) bij haar in bed leggen gooit ze die eruit.

  Kan iemand ons van advies voorzien?

  Reageer
  #2

  Hallo,
  Wat je dochtertje doet is eigenlijk heel normaal. Kinderen van die leeftijd gaan beseffen dat hun ouders weggaan als ze gaan slapen en vinden dat niet leuk.
  Maak van het naar bed gaan een ritueel, zodat ze gaat begrijpen dat het tijd is om naar bed te gaan. Bijv. eerst in bad, dan pyjama aantrekken, nog een boekje lezen, de knuffels een kusje geven en dan is het tijd om te gaan slapen. Maak het afscheid niet te lang. Ga steeds na 5 minuutjes even kijken tot ze stil is. Pak haar niet op, maar troost haar door kort met haar te praten en te zeggen dat het tijd is om te gaan slapen.
  Een muziekje zachtjes aanzetten in de kamer kan ook helpen.
  Succes ermee!

  Reageer
  #3

  ja, probeer het bovenstaande advies. Inderdaad muziekje en lichtje helpt.
  het is inderdaad een lastige periode, onze kleinzoon had dit heel erg.
  zijn ouders deden alles bovenstaand maar toch ook nog: naast het bedje zitten en dan steeds een klein beetje verder gaan zitten....kon lang duren!
  Waren geen gezellige avond : - (
  Zorg dat ze niet helemaal van streek raakt maar blijf rustig en standvastig en misschien vindt ze de teletubbies nu even niets . laat haar een nieuw bedvriendje uitkiezen uit haar knuffels, of koop samen een nieuw.
  Sterkte, het gaat weer over hoor! Brenda

  Reageer
  #4

  Klinkt zo bekend in de oren. Onze dochter van bijna 18 maand wil ook sinds een week niet meer naar bed. Ik krijg haar nog wel in de slaapzak, maar gaan liggen, ho maar.....Ze krijst dan ook de hele boel bij elkaar en blijft gewoon rechtop zitten. Ik loop gewoon bij haar weg en na 5 minuten hysterisch te zijn geweest valt ze gewoon in slaap of zit eerst nog een poosje te kletsen. Ik denk dat ze gewoon mij aan het uitproberen is, maar ik ben daar heel makkelijk in........Het zal wel weer zo'n fase zijn.
  Succes!

  Reageer
  #5

  Mijn dochtertje deed precies hetzelfde.

  Inderdaad iedere avond lekker in bad of wassen,
  een verhaaltje en dan (eventueel met wat warme melk) gaan slapen.

  Ik zou geen muziek opzetten want dan went hij/zij daar aan
  en kan hij/zij uiteindelijk niet meer zonder!!

  Vertel bijvoorbeeld dat het bedtijd is en morgen gaan we .....
  Papa en mama zijn beneden, dus als er iets horen we je ....

  Zeg dat je over 5 minuutjes nog even komt kijken,
  maar dan ook doen, dan weet hij/zij dat je haar niet in de steek laat!!

  Succes ...

  Reageer
  #6

  Mijn kinderen slapen nog steeds met een muziekje aan in. Ze zijn nu 3 en 7 jaar. Ik vind het nou niet zo'n probleem dat ze dat gewend zijn. Het inslapen met een fles melk is ook lastig af te leren en bovendien heel slecht voor de tanden. Niet doen dus.

  Reageer
  #7

  ik zou zeggen
  zorgen dat het kindje moe word
  (meer met je kindje doen)
  of smiddags niet mee naar bed brengen dan is die savonds meer moe

  Reageer
  #8

  Hoi allemaal,
  Blij jullie berichtjes te lezen. Onze dochter heeft precies hetzelfd, 16 maanden oud en weigert te gaan slapen. Heel hard huilen, door merg en been. Soms wel een uur lang. Ook gelijk gaan zitten en soms zelfs staan aan het voeteneinde. Het zijn zeker geen leuke avonden, maar we moeten hier doorheen. Onze rituelen blijven altijd hetzelfde. Badderen, flesje, boekje, knuffel en dan naar bed. Ik hoop dat dit een fase is en dat we over enkele weken hieroverheen zijn.
  groetjes

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik liet mijn dochtertje inslapen met een flesje warm water. Melk is hartstikke slecht voor het gebit, ook al zijn het nog maar melktandjes die doorkomen.

  Reageer
Reageer op: Slaapweigering kind van 16 maanden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief