wat is een normale bloeddruk bij kinderen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  hoi
  Bij onze zoon van 6 is omdat hij bepaalde medicijnen gebruikt zijn bloeddruk gemeten en cie was 80/50 dat vind ik best wel laag
  Ze konden me niet zeggen wat normaal is bij volwassen is dat 120/80
  Weet iemand dat bij kinderen,of is zijn bloeddruk normaal
  Ik vind het jammer dat ze het niet gemeten hebben voor de medicijnen

  Groetjes en alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Wellicht ten overvloede de twee waarden nog even op een rijtje.

  Boven- en onderdruk
  Bij het meten van de bloeddruk worden altijd twee waarden genoteerd: de bovendruk (de systolische waarde) en de onderdruk (de diastolische waarde). De systolische waarde komt overeen met de kracht waarmee het hart het bloed de vaten in pompt en de diastolische waarde is een maat voor de druk in de bloedvaten op het moment dat het hart zich ontspant en weer vult met bloed (de rustdruk). Beide waarden kunnen verhoogd zijn.
  Vroeger werd wel gedacht dat alleen die rustdruk (onderdruk) belangrijk was; we weten nu echter dat verhoging van zowel de systolische als de diastolische druk, en ook van een van beide drukken afzonderlijk, kan leiden tot complicaties. Een verhoging van alleen de systolische bloeddruk geeft vooral complicaties in de grote bloedvaten. Een verhoging van de diastolische bloeddruk geeft meer problemen in de kleinere vaten.

  Reactie
  #3

  bedankt heb het opgezocht hij zit dus vrij laag,vind het maar raar dat ze er zo makkelijk over doen maar ja wie ben ik
  groetjes

  Reactie
  #4

  De bloeddruk is wat aan de lage kant, maar dat is helemaal niet erg, het zou veel erger zijn als de bloeddruk te hoog zou zijn.

  Een lage bloeddruk bij kinderen is alleen van belang indien die in kort tijdsbestek gedaald is bji ernstig ziekzijn van het kind.

  Volwassenen hebben zelfs nog wel eens een bloeddruk van 80/50 (ikzelf ook) en behalve dat je er soms wat duizelig van worden kan is het helemaal niet erg en zelfs heel goed voor hart en bloedvaten.

  Maak je dus alsjeblieft geen zorgen.

  Reactie
  #6

  80/100 is normaal voor kinderen.

  Reactie
  #7

  De bloeddruk wisselt sterk bij ons allemaal, en dus ook bij kinderen. Bij kinderen zelfs nog meer dan bij volwassenen.

  Om de bloeddruk betrouwbaar te meten zijn meerdere metingen nodig waarvan het gemiddelde de bloeddruk van het kind vormt.

  Een baby heeft een bloeddruk van ongeveer 65/40.
  Een twee-jarige heeft een bloeddruk van 95/55.
  Een zes-jarige heeft een gemiddelde bloeddruk van 105/60.

  Iets lager of iets hoger dan deze genoemde bloeddrukken zijn ook normaal omdat nu eenmaal iedereen een beetje anders in elkaar zit.

  Maar als de gemiddelde bloeddruk bij bijvoorbeeld een zes-jarige hoger is dan 115/75 dan spreek je wel van hypertensie.

  Reactie
  #8

  mijn zoontje van 5 had eeen bloeddruk van 111-73 wie weet of dit normaal is hij had wel een hoge pols 140 slagen??? ook koorts 39 graden

  Reactie
  #9

  Om de bloeddruk goed te meten dienen er meerdere bloeddruk metingen te worden gedaan. Op basis van een enkele meting is geen betrouwbare medische conclusie te trekken.

  Voor de normale bovendruk wordt de volgende regel gebruikt: bloeddruk (mmHg) =
  80 + (leeftijd in jaren × 2).

  Bij een correct gemeten bloeddruk boven de 115/75 wordt aanvullend onderzoek uitgevoerd.

  Reactie
  #10

  hoi,
  wat fijn dat jij deze reactie hebt geplaatst. heb me suf gezocht op internet naar deze info.
  dankjewel!

  Reactie
  #11

  Mijn zoon van 11 had van de week een bloeddruk van 126/103, dat zou voor mij al hoog zijn. Ik heb dit thuis gemeten met mijn eigen apparaat. Hierop staat dat de bovenarm tussen de 23 en 33 cm. moet zijn om die manchet te gebruiken, zijn bovenarm is 25cm. Een dag later was de bloeddruk 122/95. Bij de huisarts geweest wegens pijn op de borst klachten en deze heeft niet eens de moeite genomen om zijn bloeddruk te meten. Wel naar zijn hartslag geluisterd en deze was regelmatig 82 slagen per min. Ga ik nu gewoon wachten en zelf af en toe meten, of moet ik erop staan dat mijn huisarts zelf ook nameet?

  Reactie
  #12

  Hallo,

  Onze zoon is 7 jaar en heeft een nier afwijking.
  Hij is bekent met hoge bloeddruk al van zijn geboorte en heeft er nu medicijnen voor.
  Zijn bloeddruk is ongeveer 90/55 en dat is voor hem nu normaal.

  Heel veel sterkte.

  Reactie
  #13

  Ik heb een dochter van 11 ze had al een paar dagen hoofdpijn ben naar de dokter gegaan en hij heeft direct de bloeddruk gemeten.
  Haar bloeddruk was 125/95 te hoog zei hij en we moeten naar het ziekenhuis voor bloed en urine onderzoek, want hoge bloeddruk kan van de nieren af komen.

  Reactie
  #14

  ja, hier ook erfelijke nieraandoening (polykistische nieren) en beide kids hebben het helaas. Ze zijn nu 10 en 13 en we moeten dus hun bloeddruk regelmatig nakijken maar ik ben dus ook op zoek naar de juiste waarde dat voor een bloeddruk van een kind als normaal bevonden word?
  Daarstraks naar dokter geweest en dochter (10j) had 12 7.5, wat volgens hem wel wat hoog was maar ja, ze had ook koorts…

  Reactie
  #15
  Reactie
Reageer op: wat is een normale bloeddruk bij kinderen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief