Kleine meisjes worden groot !!

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Mijn nichtje van 7,5 jaar heeft al borstjes. Toch wel redelijke als ik ze zo zie. Ze heeft nog geen schaamhaar en ook geen okselhaar. Ze heeft naar haar eigen zeggen vaker last van buikpijn (als ze naar bed moet, met eten soms maar ook als ze op de bank zit). Nu kan ik natuurlijk niet controleren of de buikpijn ook wel echt is of niet. Zou ze dan toch binnenkort ongesteld worden ??? Zijn er misschien voortekenen waaraan iets te herkennen is ?

  Bedankt

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Het lijkt mij wel erg jong, op 7,5 jarige leeftijd al borstjes. Weet je wel zeker dat het ook echt borstjes zijn en geen vet of iets dergelijks? Kinderen die wat dikker zijn hebben dat namenlijk ook. Nou weet ik niet hoe jouw nichtje eruit ziet, maar ik zit gewoon even te denken.

  Zelf was ik vrij jong ongesteld, volgens mij was ik 11 of 12. En dat is al jong als je er van uit gaat dat de gemiddelde leeftijd dat een meisje ongesteld wordt 14 jaar is.

  Het lijkt mij dus niet dat je nichtje binnenkort ongesteld gaat worden. Maar als je zekerheid wilt zou ik overwegen om eens naar een huisarts te gaan.

  groetjes

  Reactie
  #3

  Inderdaad erg jong, 7.5 jaar. Of ze moet extreem groot zijn voor haar leeftijd.
  Zo niet, is het waarschijnlijk puppievet. En met 7.5 jaar al ongesteld zal zeker niet leuk zijn. Je bent dan echt een uitzondering. Er moet dan een hoop uitgelegd worden.

  Reactie
  #4

  Mijn dochter 8,5 jaar oud heeft alle voortekenen om ongesteld te worden.
  Heeft buikpijn , heeft een beetje afscheiding en een geur die niet te beschrijven valt.
  Het enige wat helpt is een inlegkruisje gebruiken en als ze naar het toilet is geweest vochtig toiletpapier gebruiken.
  Ze vindt het zelf nog niet vervelend maar ik vind het wel erg jong.

  Weet iemand of het gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld het groeien (ze is al zo klein).

  alvast bedankt

  Reactie
  #5

  Sommige meisjes hebben last van een soort pre-menstruatie. Dit hoort gewoon bij de pre-puberteit welke meestal rond 10 jaar begint, maar er zijn ook uitzonderingen.
  Wat er gebeurt is dat het lichaam vast oefent voor als de puberteit echt begint. Niks om je zorgen over te maken, het hoort er bij sommige meisjes gewoon bij.
  Je hebt immers ook de peuterpuberteit… En bij sommige pasgeboren babies is er sprake van een pseudomenstruatie vlak na de geboorte.
  Meiden zitten nu eenmaal wat ingewikkelder in elkaar dan jongens…

  De klachten die kunnen zijn zijn inderdaad borstvorming, buikklachten, beetje stemmingswisselingen (vooral hangerig, zeuren en ontevredenheid). Je kunt echte puberteit onderscheiden van de pre-puberteit doordat er nog geen schaamhaar groeit of okselhaar groeit.

  Beetje gerustgesteld?

  Reactie
  #6

  hoi hoi ik snap dat je je zorgen maakt,ik was zelf 9 jaar toen ik ongesteld werd en het kan dus wel aan het rommelen zijn.Mijn moeder zag dit ook al heel jong aankomen bij mij en ik was met mn 9 jaar dus al op de hoogte van wat mij te wachten stond.Ik hoop echt voor je nichtje dat het nog wat jaartjes wegblijft want het is geen pretje als je nog een kind bent.En of het gevolgen heeft voor de groei nou bij mij is alles goed gekomen. Groetjes henny

  Reactie
  #7

  Hallo dames

  Misschien heb je wat aan mijn verhaal.

  Ik was 7,5 jaar toen ik voor het eerst ongesteld wert. Maar ik wist al ruim van te voren dat het er eens kwam.
  Want toen ik dus op mijn 6 borstjes vormde en schaamhaar, zijn mijn ouders naar het ziekenhuis gegaan om het te laten onderzoeken. En daar kwam inderdaad uit dat ik vroeg ongesteld zou worden. ook na dat ik ongesteld wert moest ik vaak naar het ziekenhuis (in die tijd kwam het maar weining voor, nu wat meer). Ik wert toen volledig onderzocht, mijn groei qua gewicht, lengte en de hoeveelheid schaamhaar. Veel heel veel echos gehad en tig buisje bloed moeten laten prikken. Ik ben eens in een week tijd 6,5 cm gegroeit! en de artsen waaren bang dat het dan in eens zou gaan stopen, maar ik had volgens hun later een mooie lengte berijkt en was het gevaar voorbij. Dan ben ik nog een klein vrouwtje hoor hahaha ik ben nu 1,60 cm. Later toen ik 9 was moest ik aan de pil omdat ik zo onregelmatig was.

  Ik wil maar zo zeggen dat het kan zo vroeg, maar het echt een uitzondering is. Net als wat daar boven wert gezegt. Echte tekenen beginnen met borstvorming en schaamhaar.

  Gr Bianka

  Reactie
  #8

  Als er sprake is van meerdere verschijnselen van de puberteit (bijv. groeispurt / borstontwikkeling / haargroei) voor de normale leeftijd waarop een kind in de puberteit komt dan kan er sprake zijn van pubertas praecox. Een kinderarts / endocrinoloog kan dit onderzoeken. Pubertas praecox kan goed behandeld worden. Als er alleen sprake is van bijv. borstontwikkeling is er vaak geen behandeling nodig.

  Voor meer informatie zie pubertas.nl

  Reactie
  #9

  Iedereen van mijn familie is een beetje vroeg in de puberteit gekomen, mijn nicht is nu 10 en is
  al een half jaar ongesteld! Ik ben nu 9 en een half, mijn borsten zijn al een beetje in de ontwikkelingsfase maar geen spoor van schaamhaar! Ik denk niet dat ik 10 zal zijn als ik ongesteld word, ik denk 11,5 maar is het normaal dat je borsten zich al een beetje aan het ontwikkelen zijn en dat je nog geen schaamhaar hebt?

  b.v.d Jip

  Reactie
  #10

  Hallo,

  Naar aanleiding van dit verhaal nog even…….ze is vorige week dus voor het eerst ongesteld geworden, ze is nu 10 jaar.
  Ze was tegen verwachting in, eigenlijk wel bij want nu hoort ze bij de grote mensen zoals ze zelf zegt.

  Groet

  Reactie
  #11

  Leuk, gefeliciteerd!

  Reactie
  #12

  hoihoi

  tipje lees ook even op het forum over 8 jaar en een zweetlucht wellicht komt dit bekend voor

  Reactie
  #13

  Dat is niet helemaal waar wat je zegt.

  Mijn Dochter van 8 jaar oud heeft vorige maand dus haar eerste menstruatie gehad. Ook heeft ze flinke borstvorming en schaamhaartjes.

  Toen mijn partner op mijn werk belde dat hij met spoed naar school moest gaan omdat onze dochter daar haar eerste menstruatie heeft gekregen leek het zowat dat ik een hartverlamming kreeg.

  Dus is het inderdaad mogelijk dat sommige (wellicht zelden) meisje vroegtijdig kunnen gaan menstrueren.

  Reactie
  #14

  Misschien heb je iets aan deze informtie over ‘Wachten op de eerste menstruatie’ van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU14a.htm

  Reactie
  #15

  Hallo,

  Ik vrees dat mijn dochter ook zo vroeg zal menstrueren. Hoe ga je daar mee om ? Ze is nog kind en weet helemaal niet hoe de vork in de steel zit. En ten opzichte van de vriendinnetjes ?
  Graag uw ervaring en advies.

  Alvast bedankt.

  Reactie
Reageer op: Kleine meisjes worden groot !!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief