Snot wat stinkt

  • #1

    Ik ben sinds twee weken verkouden en sinds 1 week stinkt mijn snot. Het is geel, dik snot wat er uit mijn neus komt en als ik snuit, dan ruikt het heel smerig in mijn neus. De geur blijft in mijn neus en als het bijna weg is, moet ik weer snuitenen zit ik weer met die smerige stank in mijn neus.

    Ik weet niet wat ik er tegen kan doen.

    Wie o wie kan mij tips en/of advies geven wat ik hier tegen kan doen.

    Reageer
    #2

    Ben toevallig zelf daar ook tegenaangelopen en aan het zoeken. Je moet anders even naar de huisarts gaan. Als je pijn onder je ogen hebt, kan het een bijholte of voorhoofdsholteontsteking zijn. Je snot ruikt chemisch en onaangenaam waarschijnlijk. Geen paniek in ieder geval, maar toch even naar laten kijken. Dan krijg je antibiotica.

    nj

    Reageer
    #3

    mijn snot stinkt sinds ik in februari ziek ben geweest. ben ook heel lang weer beter geweest en sinds een maand weer verkouden aan 1 neusgat. stinkt in mijn neus. geel/groen.

    Reageer
    #4

    Geel en groen snot betekent dat er sprake is van een bacteriele infectie. Als de afweercellen de bacterien stuk maken wordt dit afval met het snot afgevoerd, dat is de reden dat het groen is.

    Reageer
    #6

    Heb zelf last van af en toe dat er een hele vieze vloeistof achter mijn keel in loopt (vanuit mijn holtes?). De smaak blijft even hangen en is dan weer weg... Af en toe betekent 1 keer in de week... wat is dit

    Reageer
    #7

    Hypersecretie van klieren die geïrriteerd zijn als gevolg van een hyperreactie door allergie, overgevoeligheid of infectie. Zijn er jaargetijden dat je er meer of minder last van hebt? Of ben je ziek (geweest)?

    Reageer
    #8

    Beste anna,
    Hoe is t afgelopen met je stinkende snot?
    Heb zelf nu ook,ben naar de dokter geweest heb een
    zalf gehad.Het is heel erg vieze geur zelf mijn omgeving heb er last van.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo iedereen,

    Ik heb het ook gehad, zo'n afschuwelijke geur die op een zware Franse bedorven kaas lijkt, echt een vieze zware penetrerende sterke lucht. Walgelijk! Bij het snuiten is het soms groen, maar soms ook niet.

    Zoutoplossingen helpen echt niet. Er is een paardenmiddel nodig: antibiotica. We hebben het hier namelijk over de aandoening: Ozaena.

    Er valt wel het e.e.a op internet over te lezen. Bangmakende verhalen zoals een tumor zijn onzin. Het is gewoon een zware bacteriële aandoening.

    Succes iedereen ermee.

    Dave

    Reageer
    #10

    Ozaena of stinkneus is een aandoening die ontstaat bij een atrofische rinitis.

    Een atrofische rinitis is een aanhoudende (chronische) ontsteking van het slijmvlies van de neus, waarbij het slijmvlies dunner wordt (atrofiëert) en verhardt. Hierdoor worden de neusholten wijder.

    In de neus treden bloedingen op, en er vormen zich korsten. Deze verspreiden een zeer onaangename geur. Een bacteriële infectie kan hierbij ook een rol spelen. De zintuigcellen sterven af, waardoor de reukzin verloren gaat (anosmie). Hierdoor nemen de ozaenapatiënten zelf hun weerzinwekkende geur niet waar.

    Primaire ozaena wordt mogelijk erfelijk bepaald.
    Secundaire ozaena kan verschillende oorzaken hebben: Tumoren van de nasopharynx (neus-keelholte); Afwijkingen van het neustussenschot.
    Iatrogeen: langdurig gebruik van xylometazoline, bvb. in de neussprays Otrivine en Nesivine.

    De behandeling heeft tot doel de korstvorming te verminderen en de onaangename geur weg te nemen.
    Antibiotica, zoals bacitracine dat in de neus wordt verneveld, doden de bacteriën.
    Oestrogeen en vitamine A en D, in de neus verneveld of oraal ingenomen, bevordert de slijmafscheiding. De neusdoorgangen kunnen operatief worden vernauwd. Hierdoor neemt de korstvorming af.

    Reageer
    #11

    Mijn zoon van 8 jaar heeft een paar weken snot dat groen is en stinkt het ruikt echt naar poep.Hij zelf heeft niet veel last van wat Ik bijna niet kan geloven.Ik ben een paar weken bezig met een neus spray dat niet helpt. Morgen naar de dokter. Het is naameljik van een neus gat. Hij is ooit naar de neus keel en oor dokter geweest want hij heeft al jaren last van snot in een neus gat, mijn dochter precies het zelfde. De dokter zei dat ze allebij precies de zelfde neus gaten had dat aan een kant iets wijder was dan de andere.
    Bedankt voor de tips.

    Reageer
    #13

    bij mij hebben ze in aug `08 een tumor weggehaald die achter mijn linkeroogkas zat.Deze bevond zich in de traanbuis zodat mijn hele traanbuis verweijdert is.doordat de tumor nog net door mijn neus paste hebben ze alles via mijn neus gedaan.sindsdien blijf ik last houden van een penetrante geur in dat linkerneusgat en ontstekingen en vies geel,moet vaak mijn neus snuiten maar schiet er niets mee op want het blijft er zitten.ik blijf nu 5 jaar later,vele prednisons en zware antibiotica`s en vele operaties met extra doorgangen van neus naar holtes enz nog steeds zitten met dezelfde klachten pff wie o wie kan mij helpen aub???mijn arts weet het niet meer.ik ben weggeweest voor bacitracine wat ik hierboven las maar dat schijnt al sinds `98 uit de handel te zijn en ook vitamine a/d kennen ze niet als vernevelaar en oraal is niet voor slijmvliezen zeggen ze bij apotheek.dus ik dacht het misschien gevonden te hebben maar als het niet te krijgen is houd het op.weet aub iemand raad? alvast bedankt voor evt tips! Angely

    Reageer
    #14

    Beste Angely , misschien kan een dagelijkse neus douche met zout water oplossing helpen. Gr. S

    Reageer
    #15

    Lieve Sidifa,Bedankt voor je reactie.Ik ben hier al 2maanden mee bezig en het enigste wat ik hiermee bereik is dat het zo`n beetje hetzelfde blijft en niet dramatisch verder gaat.Maar ect een doeltreffend middel is het voor mij dus niet.Grtjs Angely

    Reageer
Reageer op: Snot wat stinkt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief