vieze geur in neus

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  ik heb sinds een aantal weken af en toe een rare geur in mijn neus. Het heeft niets te maken met de omgeving waar ik me bevind. Komt overal. Ik ben niet verkouden, heb geen ontsteking (keel of gebit). Ik heb al bijgehouden wat ik heb gegeten de dag ervoor, welk luchtje ik op heb, de meest ontzinnige dingen. Het is net of ik met mijn gezicht achter een uitlaat van een auto zit. Zo?n uitlaatgaslucht.
  Ik wordt er echt heel naar van. Is er iemand die dit bekend voorkomt, en weet waar dit vandaan komt? Ik hoop het zo.

  Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Ik heb het ook weleens om de zoveel tijd maar niet zo erg als ij. Waarschijnlijk ben je of net verkouden geweest of je word verkouden want dan word je slijm wat dikker en blijft wat langer achter in je keel hangen. Het beste is drie tot vijf keer per dag gorgelen met een zoutoplossing dus een beetje afgekoeld gekookt water en wat zout erin oplossen en dan gorgelen. Dat maakt de slijm wat dunner en ben je het eerder kwijt en een paar dagen blijven gorgelen. De geur van de slijm in je keel gaat in je neus hangen daardoor heb je dat. Als dit niet helpt kun je even bij de dokter langsgaan. Succes 😉

  Reactie
  #3

  Ja ik heb dit ook weleens.... dan heb je zomaar een vreemde vieze geur in je neus. Iedere keer dezelfde geur en je weet niet waarvan. Dit is heel vervelend... en helemaal omdat je niet weet waar het vandaan komt.

  Reactie
  #4

  Het kan heel goed zijn dat die geur helemaal niet in je neus zit en dat je die dus ook niet echt ruikt, maar dat je hersenen denken die geur te ruiken.
  Het komt wel vaker voor dat mensen (tijdelijk of permanent) een verstoorde werking hebben van de reukhersenen en de vreemdste geuren ruiken. Dit kan komen door bijv. een ongeluk waarbij je hersenen beschadigd zijn, door dementie of bij bepaalde psychische aandoeningen maar ook gewoon door stress, verkoudheid en vermoeidheid. Ik zou me er dus niet zo'n zorgen over maken. Waarschijnlijk gaat het over een tijdje vanzelf weer over.
  Voor de zekerheid kun je natuurlijk naar de KNO arts gaan, maar je kunt ook even afwachten. (vooral als je verder wel normaal alles ruikt)
  succes ermee!

  Reactie
  #5

  Er zijn mensen helderziend , gevoelsziend en helderuikend en kan zijn dat je dat ook hebt ik ruik weleen siets wat een ander niet ruikt ook alsof er iemand langs loopt maar niemand ruikt dat dus kan ook daarmee te maken hebben.

  Reactie
  #6

  Ja, dat heb ik ook. In mijn neus, maar ook in mijn mond. Ik heb veel last van allergie, heb daarvoor wel medicijnen. Die vieze geur is heel onsmakelijk, maar wat heel raar is, is dat ik verder niets ruik. Mijn reukzintuig heeft het af laten weten. Heel af en toe ruik ik nog wel wat.

  Reactie
  #7

  Vaak is een vieze geur in je neus het gevolg van een keelontsteking. Het verdwijnt dan ook weer als de ontsteking over is. dat kan soms best lang duren, zeker als je conditie niet zo goed is of als je niet zo gezond leeft.

  Reactie
  #8

  Ik zit nu sinds enkele weken met hetzelfde probleem.. als ik opsta lukt het nog alles normaal te ruiken maar eens de dag vordert krijg ik zo een "rottende" geur in mijn neus, echt vies..
  zelf begrijp ik de oorzaak er ook niet goed van.
  ik ben wel sinds een maand "zweedse kruiden" aan het innemen. zou het hierdoor kunnen zijn?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik vind het verband tussen een gewijzigd consumptie patroon met vreemde kruiden en de reukklachten geen onlogische gedachte. Dat zou betekenen dat als je de kruiden zou stoppen, de geur ook zal verdwijnen. Als je dit onderzoekt, kun je zelf de diagnose misschien stellen.

  Reactie
  #10

  Ik heb nog steeds last van de vieze geur in mijn neus. Ruiken doe ik ook niet. De enen keer meer dan de ander.
  Het allergisch verkouden zijn wordt minder, dat komt door een apparaatje dat Medinose heet.
  Het is een lichtterapie. Medicijnen gebruik ik niet meer, wel pollinosan.

  Reactie
  #11

  Sorry, het vorige bericht was verkeerd.
  Ik heb nog steeds last van de vieze geur in mijn neus. niet. De enen keer meer dan de ander. Ruiken doe ik nog steeds niet.
  Het allergisch verkouden zijn wordt minder, dat komt door een apparaatje dat Medinose heet.
  Het is een lichtterapie. Medicijnen gebruik ik niet meer, wel pollinosan.

  Reactie
  #12

  Een vieze geur in je neus kan ontstaan door een verstopping in je neus of een ontsteking in je neusholte. Dit moet dan door een KNO-arts behandeld worden. Die kan een holtespoeling geven of de holte met een naald doorprikken (dit heeft dan tot gevolg dat er een hele smerige lucht via je neus of mond naar buiten komt!)
  Daarna eventueel nog een antibioticakuur.

  Reactie
  #13

  Stank in neus
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/62753-stank-in-neus.html

  Snot stinkt
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/64935-Snot-wat-stinkt.html

  Vieze geur in neus
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/60526-vieze-geur-in-neus.html

  Nawerking narcose?
  http://www.dokter.nl/forum/Operaties/177971-Nawerking-narcose.html

  Wit stukje achter in keel (afval amandelen?)
  http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/61689-Wit-stukje-achter-in-keel-afval-amandelen.html

  Reactie
  #14

  Sind enkele weken geleden heb ik ook een vieze geur in mijn neus, het is niet mijn omgeving.
  Als ik mijn hoofd op een afstand houdt ruik ik die geur, echt wil ik weten, waar dit van dan komt?
  ik heb mijn neus gewssen met water, maar het blijf tog zo,.

  Reactie
  #15

  Beste forumleden.

  Ik heb het zelfde probleem! Ik ben vorige jaar er voor naar de dokter geweest die adviseerde mij om 2 weken lang opgelost zout te snuiven. Helaas heb ik dat nog niet gedaan. Het is een zeer vervelende kwaal. Ik heb tevens gegoogled op "Stinkneus" daarop kwam ik via WikiPedia volgens mij terecht bij de term: "Ozaena" Als je dan verder gaat zoeken naar hoe je het kan verhelpen kreeg ik niet veel hits maar een van de sites stond dit vermeld
  Een stinkneus (Ozaena) is vervelend
  Een paar keer per dag een beetje Urtica1cinpoeder opsnuiven. Met de pink in het neusgat aanbrengen en opsnuiven. Dit enige dagen volhouden tot de stank over is. Urtica1cinpoeder is een homeopathisch middel van Dr. Vogel.
  Ik heb er nog niet naar gezocht waar je het kan kopen maar neem aan gewoon in de drogisterij/apotheek

  Ik ben momenteel serieus er mee bezig om te kijken of dit gaat helpen want voor het duiken moet me neus goed zijn!

  Reactie
Reageer op: vieze geur in neus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief