Keelpijn door water?

  • #1

    Ik ben sinds een poosje bezig met afvallen, en hierdoor drink ik veel water (circa 2 liter per dag). Ik heb de laatste tijd ook veel keelpijn meestal na het drinken van (kraan)water. Kan dit door het water drinken komen?

    Reageer
    #2

    Dat zou in principe niet moeten.
    Heb je er geen last van met water uit de fles?

    Reageer
    #3

    Ook wel, maar dit lijkt minder erg dan wanneer ik water uit de kraan drink.

    Reageer
    #4

    Het kan door toevoegingen aan het water uit de kraan komen. Maar vreemd is het wel.
    Ga naar de huisarts en laat eens naar je keel kijken.

    Reageer
    #5

    Beetje laat antwoord, maar mocht iemand het ooit opzoeken.  .....dronk hier ook altijd water uit de kraan, heeeeeeel vaak keelpijn. Sinds ik flessenwater drink geen keelpijn meer. En nee dat komt niet door iets anders......

    Reageer
    #6

    Is hier nooit onderzoek naar gedaan door het waterbedrijf? Ik heb er namelijk ook last van. Uit de tap nergens last van. Twee dagen geleden weer uit de kraan, ja weer keelpijn. Hardnekkig.

    Reageer
    #7

    Hier hetzelfde probleem. Na water uit de kraan drinken 's nachts lichte tot hevige keelpijn met een soort ''raar'' gevoel in mijn keel. Uit de fles drinken nergens last van. Interessant dat meerdere mensen dit hebben.

    Waar zou het door kunnen komen? Zal toch niets te maken hebben met microstukjes plastic in het drinkwater? Had namelijk gelezen dat na het reinigen van het water er ook vaak nog micro plastic deeltjes in zitten die niet eruit gefilterd zijn...

    Reageer
    #8

    Ben iets interessants tegen gekomen op internet tijdens het zoeken. Bij een keukenkraan kunnen bacteriën zich makkelijk nestelen en dat zou de keelpijn kunnen verklaren na het drinken van kraanwater. Dat lijkt me logischer dan die micro plastic deeltjes waar ik het over had in mijn vorige reactie.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als ik water drink lijkt het op een wond in mijn keel.Als ik iets eet daarna gaat het weer over, . Doe meestal iets in het water dan heb ik er geen pijn van.

    Reageer
    #10

    Goh, komisch om de te lezen bovenstaande. Ik heb daar ook last van. Zojuist kraanwater beetje gedronken, meteen last van keelpijn. ( soort dikke keel gevoel). Bij water uit fles nergens last van.....

    Reageer
    #11
    1. Okee mis gek hoor. Maar span je geen andere spieren onbewust aan wanneer je uit de kraan drinkt? Dat je dat rare gevoel krijgt.. je drinkt immers niet recht op..( dat heb ik wel is) of hebben jullie het ook na een half uur nog
    Reageer
    #12

    Ik drink het gewoon uit glas dat kraanwater en dan krijg ik meteen last van mijn keel. Echt meteen na 30 seconden ofzo. Drinken uit fles (uit supermarkt) geen last. Ook niet als ik het kook en dan thee zet.

    Lijkt dus iets op een toevoeging of reactie door metaal icm water.....

    Reageer
    #13

    ik merk dat ik bij warm water half gekookt en half koud) last heb van een branderig gevoel achter in mijn keel. Niet echt keelpijn, want als ik ophou met drinken is het weer weg. Ik heb het ook met bepaalde soorten thee, niet met gewone of earl grey of zo.

    Maar met koud water uit de kraan heb ik het niet. Wie herkent dit?

    Reageer
    #14

    Met een condensatieketel op aardgas kan dit idd. Dat zijn wellicht de condensaten die meespoelen. Dringend de CV laten nazien.

    Reageer
    #15

    Hier had ik er ook last van, maar in het huis van mijn ouders niet (600meter verderop). Verschil in water? Wel dezelfde leiding.

    wat blijkt, bij mijn ouders wordt het water ‘onthard’ naar een hardheid van 3,5, kraanwater in mijn huis heeft een hardheid van 7,5.

     

    verschil? Ik heb een ‘vlies’ op de thee en kalk aanslag in de watermolen, echter is de vloer van mijn douche veel ruwer.

     

    water uit de fles is waarschijnlijk ook veel zachter en daardoor ook een andere smaak.

     

    heb er geen specifiek onderzoek naar gedaan

    maar het zou me niet verbazen dat daar het verschil zit

    Reageer
Reageer op: Keelpijn door water?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief