piep in oor door oorsmeer?

  • #1

    Ik liep al vanaf afgelopen maandag met een irritante piep in mijn oren. Kon er niet van slapen. Ik kreeg het na het hardlopen en stofzuigen. Ik heb de dokter gebeld en kon woensdag terecht. Eenmaal daar in mijn oren gekeken constateerde ze in mijn linkeroor dat ze mijn trommelvlies niet kon zien,er zal allemaal oorsmeer voor. Echter de arts zei dat dit geen piep kon veroorzaken maar op het internet las ik dit dus wel. Donderdag mijn oor laten uitspuiten en tot mijn verbazing geen piep meer. Ik ging vol goede moed naar met bed maar werd in de nacht wakker en hoorde dus weer een zachte piep in die oor. Volgende dag nog niet over maar in de loop van de ochtend verdween deze weer maar zat daarna in mijn andere oor maar ook dit verdween en daarna geen last gehad. Ik merk dat ik wel jeuk heb in de linkeroor die uitgespoten is. Kan het zijn dat de piep veroorzaakt werd door de oorsmeer omdat dit er al langer zat want ik werd de laatste weken elke ochtend wakker met een piep maar verdween weer na ongeveer een uur. Ik maak mij best wel zorgen hierover want je leest echt horrorverhalen op het internet.

    Nu wil ik er ook bij zeggen dat ik echt een stresskip kan zijn en dat alles stress op mijn nek en schouder gaat zitten. Het zit behoorlijk vast en dit is al een tijdje zo.

    Reageer
    #2

    Vastzittend oorsmeer kan wel degelijk een "piep" veroorzaken.

    Reageer
    #3

    Dank je voor je snelle antwoord. Het gekke is dat ik helemaal zelf niet het idee had dat ik zoveel oorsmeer had. Ik hoorde alleen een beetje dof maar verder niet. Ik ben naar de arts gegaan ivm die aanhoudende piep. Dus eigenlijk dat ik toen al een aantal weken elke ochtend opstond met een piep in mijn oor was eigenlijk al door het oorsmeer dat zat te werken misschien?

    Reageer
    #4

    [quote]Ik hoorde alleen een beetje dof maar verder niet. [/quote]Dat is in de regel een eerste teken dat een oor verstopt is door oorsmeer. Heel goed mogelijk dus dat het al die tijd inderdaad het oorsmeer was.

    Reageer
    #5

    En kan het schadelijk zijn als je er al langer mee heb gelopen? Want vandaag hoorde ik nog een lichte piep in mijn oor terwijl het gisteren gewoon over was na het uitspuiten. Is er dan een langer herstel want mijn oor jeukt wel en is soms iets pijnlijk, niet veel.

    Reageer
    #6

    Nee, schadelijk is dat niet. Je kunt wel nog een paar dagen een wat vervelend gevoel hebben van het uitspuiten.

    Reageer
    #7

    Heerlijk geslapen maar toch weer wakker worden met een ruis/piep.

    Reageer
    #8

    Dat is dan wel vervelend.
    Ik zou nog even een paar dagen afwachten om te bekijken of de piep/ruis weggaat. Als dat niet het geval is, vraag dan aan de huisarts een verwijzing naar de KNO arts om te controleren of er dan niet toch iets aan de hand is met je trommelvlies.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb voor woensdag al een afspraak staan. Het rare is gewoon dat het gister en eergister in de loop van de dag gewoon wegging maar ik ben gewoon bang voor tinnitus. Als ik mijn mond ver open doet dan is het weg. Als ik mijn nek naar achter doe dan word het erger, ook als ik mijn hoofd naar rechts draai.

    Reageer
    #10

    Dan maar eens even afwachten tot woensdag. Het hoeft overigens niet perse tinnitus te zijn.

    Reageer
    #11

    Is het niet zo dat als er een beschadiging zit dat je dan constant iets moet horen?

    Reageer
    #12

    Dat hoeft niet perse. Dat hangt er maar vanaf wat er beschadigd is en hoe.

    Reageer
    #13

    Hallo, even een korte vraag. Ik ben 15 jaar oud. Vanochtend kreeg ik opeens een piep in mijn oor, niet een hele harde hoor. Ik hoor iets minder met dit oor. Lijkt een beetje dof te zijn. Wat kan dit zijn?  Het begon niet na muziek luisteren ofzo, gewoon ineens...

    Reageer
    #14

    Het kan door vastzittend oorsmeer komen. Ga maandag even naar de huisarts en laat ernaar kijken. En in de tussentijd NIET met een wattenstaafje in je oren gaan.

    Reageer
    #15

    Ik kan woensdag bij de huisarts terecht. Kan het tinnitus zijn?

    Reageer
Reageer op: piep in oor door oorsmeer?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief