Last van slechte adem, brokgevoel keel, vieze smaak in de mond

 • #1

  Ik denk al 3 jaar dat er iets vastzit in mijn keel, heb zo af en toe witte stukjes die uit mijn keel komen die enorm stinken. Daarnaast heb ik altijd een vieze smaak in mijn mond en last van slechte adem. Als ik zucht, dan voel ik gewoon vieze lucht door mijn keel heen komen. Ik werd er zo gek en onzeker van dat ik ben doorverwezen naar de KNO arts. Via een slangetje in mijn keel is ze gaan kijken. Mijn amandelen waren wel wat vergroot, maar ze kon verder niets zien. Ze gaf aan dat het brok gevoel kan komen door maagzuur en zes weken lang moest ik daarvoor tabletten slikken. Dit hielp niets.

  Bij terugkomst, gaf ze aan dat ik mijn amandelen kon laten knippen, maar dat ze niet zeker weet of ik dan wel van mijn klachten af ben. Ik ben hier niet zo gerust op en wil niet geopereerd worden als later blijkt dat het totaal geen zin heeft gehad.

  Ik heb namelijk het gevoel dat het veel dieper zit, iets onder mijn ademsappel, en soms nog veel dieper maar ik weet dat gewoon niet zeker, ik kan het immers niet zien.

  Daarnaast heb ik nog nooit witte stukjes uit mijn amandelen zien komen of ze er uberhaupt zien zitten. maar toch komen ze wel soms boven.

  Mijn brandende vraag is nu aan jullie :

  Zal het toch aan mijn vergrote amandelen en verbeeld ik me het gevoel dat het dieper zit? Is het toch verstandig in mijn geval de amandelen te laten verwijderen?

  Of ligt de oorzaak dan verder in de keel, en misschien wel in de slokdarm? Bijvoorbeeld een zenker divertikel, maar dat vond de arts onwaarschijnlijk gezien mijn jonge leeftijd.

  Graag hoor ik van jullie wat ik het beste kan doen.

  Reactie
  #2

  De witte stukjes in je keel kunnen tonsil stones zijn
  en ook dat brokgevoel geven kijk even op bijgaande link
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/79655-witte-brokjes-in-je-keel-tonsil-stones.html

  Reactie
  #3

  Lees meer vragen en antwoorden over witte (afval)stukjes in de keel:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=witte+stukjes+keel&sa=zoeken&siteurl=http%3A%2F%2Fwww.dokter.nl%2F

  Reactie
  #4

  Ik ben benieuwd hoe dit is afgelopen...? Ik heb er namelijk ook last van.

  Reactie
  #5

  Toevallig vier dagen geleden mijn amandelen laten knippen. Ik kan nu nog niet zeggen of het daadwerkelijk heeft geholpen. Over 2weken laat ik iets weken.

  Reactie
  #6

  Ik heb hetzelfde probleem. Hoe water amandelen knippen viel het mee of tegen...sterkte met het herstel

  Reactie
  #7

  Het is me reuze meegevallen. Ik ben een man van 32 jaar, na 5 dagen was ik weer redelijk de oude. Zorg dat je voor 5 dagen 1000mg paracetamol zetpillen in huis hebt en de dagen vliegen voorbij. Gewoon lekker films kijken, beetje vla, appelmoes en ijsjes eten en eigenlijk is het best relaxt zo. Ik ben zelfs weer lekker tot rust gekomen van mijn drukke baan.

  Toen ik de volgende dag het ziekenhuis uitliep, vroeg ik de broeder of hij nog wat extra diclofenac zetpillen kon meegeven. Toen ik deze innam, leek het zelfs of ik nergens last van had zo goed werken die dingen. Dus op de pijnlijkste momenten zou ik diclofenac gebruiken.

  Natuurlijk is het even vervelend, maar wat zul je blij zijn als die smerige dingen eruit zijn. Ook mijn neusamandelen zijn eruit gehaald en daar heb ik helemaal zelfs niets van gevoeld.

  Ik vind dat iedereen die loopt te miepen op het internet, moet ophouden met de ingreep groter maken dan het is. Al die verhalen hebben mij ook bang gemaakt, en daardoor stelde ik het steeds uit.

  Gewoon doen, je zult echt blij zijn dat je weer een frisse adem hebt.

  Reactie
  #8

  Hallo,

  Ik heb me hier speciaal voor geregistreerd om mensen die hiermee worstelen wellicht een oplossing te bieden.
  Ook ik heb last (gehad)van zo n vieze lucht/smaak in neus en keel..ik had dit vooral nadat ik de hooikoortsmaanden ben doorheen gekomen..mijn idee is dat het een combinatie van meerdere dingen is..ophoping van vies slijm en andere dingen die terechtkomen in holtes waar t dan zich gaat nestelen..ik heb ook last gehad van amandelstenen hoewel mijn amandelen zijn verwijderd toen ik kind was..heel vreemd..toen de smaak echt heel erg was hoestte ik wel es zo n vies balletje uit mn mond op en dit leek echt een amandelsteentje te zijn..creme/gelig van kleur en stonk als een weetikhet..hoe ik dit heb gekregen zonder amandelen is me een raadsel,maar het was er,wellicht heb ik nog een beetje amandelweefsel,who knows?
  Maarre ik heb dus veel gegoogled en gezocht naar wat het zou kunnen zijn en ik kwam uit op post nasal drip,das als slijm vanuit de neus in je keel druipt en in die overgang wellicht niet goed afgevoerd wordt.Maar het is denk ik ook een combinatie van het eten van melkproducten dat het dan op een of andere manier samenvloeit(maardas maar een theorie)en het dan een vies plakkerig geheel wordt waar bepaalde bacterien zich gaan nestelen en er een feest van maken waar wij dus een vieze gore smaak van krijgen.
  Dit geheel vormt zich en er ontstaat ook een biofilm eroverheen wat dus echt moeilijk te doordringen is(dit heb ik ook gevonden op google)Deze biofilm moet eerst doordrongen worden voordat je echt erbij kunt komen om te genezen.
  En verrassend genoeg is er een oplossing voor die je niet snel zou verwachten(althans in mijn geval helpt t tot nu toe wel en ik heb er een goed gevoel bij)
  Ik heb vanalles geprobeerd zoals sinus druppels van therabreath..grapefruit seed extract druppels en colloidaal zilver en zoutspoelingen,maar je moet echt eerst die biofilm vernietigen willen die dingen kans maken.
  Maar ik heb dus gevonden op google dat je met baby shampoo van johnson&johnson een neusspoeling moet maken(verdunnen met water en hiermee dus je neus moet spoelen..een druppel shampoo of 2 in een klein bakje water(je kunt ook een speciaal neusspoelding kopen,maar ik had t gedaan met een klein gietbekertje en dit dus in allebei mn neusgaten gegoten en opgesnoven).
  Het is nu aanzienlijk minder en ik weet zeker dat dit veel mensen zal helpen...ik weet niet hoevaak je zo n neusspoeling kan doen,maar dat moet je maar op je gevoel doen..ik ga ook een neusspray maken met zeezout en gefilterd water en grapefruit druppels en xylitol om het nog beter te bevechten..want hoewel t nu nagenoeg weg is..wil ik zeker weten dat ik het goed weghou.
  Xylitol is overigens ook een goede spoeling om biofilm te vernietigen en manuka honing schijnbaar ook.
  Ik hoop dat mensen hierdoor echt geholpen worden,want ik weet hoe vervelend t is om hiermee rond te lopen!good luck en ik hoop dat ik met mijn verhaal heel wat verlichting kan brengen voor veel mensen.
  En dat we weer wat leuker kunnen leven zonder dat dit constant in ons achterhoofd sluimert en het leven wat beheerst in de negatieve zin.grtjs en succes!!!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb ook een slechte smaak in mijn mond en heb nog met niets een oplossing gevonden,alleen mond spoel middel en,die het vermaskeren maar niet olossen,.Hierdoor denk ik ook dat ik uit mijn mond ruik en dit geeft een onzeker gevoel .Het beheerst toch mijn hele dag en ik zou graag met mensen een afspraak willen maken die ook een slechte smaak in hun mond hebben,want mensen die het niet hebben lachen het weg en mensen met het zelfde probleem als ik nemen het serieus en zeggen tenminste de waarheid ,zodanig dat we samen voor een oplossing kunnen zorgen

  Reactie
  #10

  hoi allemaal,

  Ik herken wat jullie hier schrijven en heb sinds de geboorte van mijn zoon ook ontzettend last van een smerige lucht uit mijn keel.

  Mondwater, extra tandenpoetsen, pepermuntjes, etc, niets helpt!

  Met slikken merk ik dat spuug niet zo makkelijker wegglijd.

  Iemand zelfde probleem en tips?

  Reactie
  #11

  Maak gebruik van een electrische tandenborstel in combinatie met  een orabrush (tongschraper) en een parodontax tandpasta.

  Met de tongschraper heel voorzichtiger en langzaam borstelen over de gehele tong gaan.

  Reactie
  #12

  ik heb een vraagje aan #8 sjorskloenie. Werkt dit alleen bij Johnson´s baby shampoo? Deze shampoo is haast nergens verkrijgbaar

  Reactie
  #13

  Hallo, ik heb jaren last van post nasal drip, wat dus slijm uit mijn mond komt door mijn keel , na zo veel aanpak en antbiotica te gebruiken nog steeds is er niets verandert slechte adem blijft zich voortdoen. Ik had ook stukjes steentjes war uit mijn keel kwam en had dus een operatie gehad van mijn amandelen weg te halen was wel zwaar geweest.. nu heb ik nog steeds last van post nasal drip wat me het meesr stoort die slecht adem.. ik heb onderzocht en heb een soort neusspray gezien wat wel helpt normaal tegen die geur genaam De califirornia breat sinus drop , die helpt zogenaamd de bestrijding tegen de slecjte geur ook heb je sprays die helpen tegen de stukjes wat uit de keel komt en bestrijd slechte adem, ik heb ze zelf nu besteld ga ze gebruiken en hoop dat het helpt ..

  Reactie
Reageer op: Last van slechte adem, brokgevoel keel, vieze smaak in de mond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief