taai, vastzittend slijm

 • #1

  sinds een paar maanden heb ik last van ontzettend taai slijm dat achter mijn keel ik denk m'n slokdarm blijft hangen. het is een heel verelend gevoel en op momenten dat ik veel slijm in m'n keel heb, heb ik vaak ook last van kortademigheid. een paar maanden geleden ben ik naar de huisarts geweest voor de kortademigheid, maar de dokter kon toen niks vinden. de kortademigheid is minder geworden, maar het vastzittende slijm wordt alleen maar erger. het vervelende is ook dat ik het slijm met geen mogelijkheid kan ophoesten. ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat het is of wat ik er tegen kan doen, want ik begin er behoorlijk gek van te worden

  Reactie
  #2

  hoi ashley,

  ik heb dat ook gehad veel taai slijm in keel ook gevoel alsof er een propje in de keel zat, dokter dacht aan hyperventilatie moet je even googlen op globusgevoel, ik heb mijn keelamandelen eruit laten halen en nu is het slijm ook weg had namelijk altijd keelontsteking en in ziekenhuis tijdens operatie waren ze ook ontstoken het was dus chronisch, vandaar bij mij de slijm ik was ook erg kortademig ging elke avond vroeg na bed zodat ik er kon slapen en het niet hoefde te voelen

  Reactie
  #3

  Lees ook:

  Taai slijm uit neusholte achter in de keel
  http://www.dokter.nl/forum/Longen/51163-Slijm-uit-neusholte-achter-in-keel-zeer-taai.html

  Reactie
  #4

  ik heb juist hetzelfde probleem.Eerst al de middeltjes die de huidokter voorhanden had uitgeprobeers, teveergeefs.Daarna bij een neus keel oor arts geweest, ook niks.Als laatste heb ik zelfs een gastroscopie laten uitvoeren, zonder resultaat.Ik word er opdenduur weemoedig van.Bij mij is het ook alsmaar verergerd en als ik het eens kan uitspuwen zit er al direct een nieuwe klaar.Constant, dag en nacht.Heb dit al iets langer dan een jaar.

  Reactie
  #5

  Ook ik had last van dat taaie slijm, eveneens de hele dag door. Mijn amandelen zijn verwijderd toen ik 4 jaar was (ben nu 54). Bij mij bleek er sprake te zijn van een auto-immuunziekte (Syndroom van Sjögren). Ik heb de oplossing (letterlijk v.w.b. het taaie slijm) per ongeluk gevonden.
  Doordat mijn traanklieren eveneens ontstoken waren kreeg ik in februari 2013 Vidisic Carbo ooggel voorgeschreven. Daarnaast gebruikte ik al een druppelaartje gevuld met gedestilleerd water (oud huismiddeltje i.v.m. geïrriteerde of vermoeide ogen). 's Morgens zitten mijn keel en neus vol met slijm. Ik ben dan ongeveer een half uur bezig met dat druppelaartje en 1 maal de gel (mag ik slechts 4 keer per dag gebruiken). HET SLIJM LOST OP EN KAN WEG GEHOEST WORDEN. Gebruik dat druppelaartje (het is immers water) de hele dag door, zodra ik een prikkelhoestbui krijg of slijm voel zitten. Het werkt uitstekend. Alleen 's ochtends bij het opstaan heb ik het echt benauwd door dat slijm, maar als dat eenmaal is opgelost kan ik weer vrij ademen en mijn hoest is overwegend "los".

  Reactie
  #6

  Vervelend dat je dit hebt, maar fijn dat je in elk geval weet WAT het is en dat je er blijkbaar iets tegen kunt doen.

  Ik heb een vraag aan jou als ervaringsdeskundige: ik heb ook constant veel en taai slijm in mijn keel. 's Morgens sta ik op met het gevoel alsof ik stevig verkouden ben. Bovendien - en nu komt het - word ik elke ochtend wakker met lichte buikpijn. Die zwakt meestal na een paar uur af (maar houdt soms ook de hele dag een beetje aan). Met regelmaat heb ik ook pijn in mijn gewrichten, meestal heel plaatselijk, lijkt alsof bijvoorbeeld een vingerkootje even in de bankschroef wordt gezet.

  Herken je deze symptomen?

  Reactie
  #7

  ik heb Parkinson ,vermoedelijl parkinsonisme .Heb veel moeite met praten.krijg

  Ik heb Parkinson ,maaar vermoedelijk Parkinsonisme .Ik krijg

  de woorden er niet meer goed uit ,hees en alsof er  in mijn keel een barricade zit.

  En  ook veel taai slijm ,waar ik ook wakker van word , en daarbij veel speeksel .

  De neuroloog heeft geen oplossing voor dit heel vervelende verschijnsel....

   

   

   

   

   

  Reactie
  #8

  Mijn man heeft ook parkinson, daarbij o.a speekselvloed.

  Hij gebruikt 1 tablet Amitriptyline HCL 25 TEVA per dag, is een middel tegen depressies ) die heeft hij niet) zorgt voor droge mond. Verder probeerde hij Glycopyrroniumbromide drank 1mg ml. mag 3x per dag i milliliter. Ziet er naar uit dat we daar weer toe overgaan. Eerste flesje kostte ons 50 euro, daarna geen kosten meer.

  Wij hebben zuurtjes in huis staan die mijn man regelmatig opzuigt. Honingsnoepjes werken het beste. hebben ook Fumucile ) te koop drogisterij) in huis om slijm iets zachter te maken.

  Google eens op bovenstaande middelen.

  Succes!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: taai, vastzittend slijm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief