buisjes en bloed uit oor

  • #1

    Hallo,

    Mijn dochter van 5 heeft vorig jaar buisjes gekregen. Sindsdien heeft ze al 8 keer fikse oorontsteking gehad waarbij antibiotica nodig was. De laatste drie keer is er bloed uit het oor gelopen. Tevens bloed haar tandvlees nu ook. Ze gaat bijna niet meer naar buiten dus ook geen school. Zoveel pijn. Inmiddels is ze 2 weken opnieuw geopereerd en hebben ze het hele gehoorgang schoongemaakt. Het moest nu goed gaan. Niets is minder waar. We zijn inmiddels bezig met de 9e antibioticakuur. Heeft iemand hier ervaring mee?

    Reageer
    #2

    Bloedend tandvlees kan wijzen op een andere oorzaak van de bloedingen dan zoals u die toe lijkt te schrijven aan de bloedingen in het oor. Dit is reden voor nader onderzoek, met name naar de bloedwaarden die de bloedstolling en bloedingsneiging beïnvloeden. Ga hiermee opnieuw naar een dokter. Het feit dat uw dochter al zolang ziek is en thuisblijft geeft ook te zeggen over de behandeling aan het oor. Dat lijkt niet voorspoedig te verlopen.
    Onduidelijk is de oorzaak van de herhaalde ontstekingen, de oorzaak van de bloedingen in het oor, en nu met name de tandvleesbloedingen.

    Reageer
    #3

    Bloedend tandvlees bij een kind kan wijzen op een stoornis in de werking van de stollingsfactoren in het bloed (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stollingsfactor).

    Bloedend tandvlees bij een kind kan wijzen op hemofilie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hemofilie).

    Bloedend tandvlees bij een kind kan wijzen op leukemie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Leukemie).

    Bloedend tandvlees bij een kind kan wijzen op een vitaminetekort..

    Bloedend tandvlees kan wijzen op medicijngebruik.

    Bloedend tandvlees kan wijzen op een ontsteking van het tandvlees, mogelijk als gevolg van medicijn gebruik.

    Laat de oorzaak van bloedend tandvlees bij een kind, zeker min het geval van bovenstaande medische voorgeschiedenis, door een arts vaststellen.

    Wilt u de oorzaak laten weten?

    Reageer
    #4

    Bericht van Sanderijn lijkt mij typisch voorbeeld van "zelfdokteren" via internet.
    In alle gevallen waarbij je als ouder twijfelt aan de gezondheid van je kind, oftewel je hebt een "niet-pluis" gevoel, raadpleeg een arts! Het almaar zelf opzoeken op internet kan vervelende situaties opleveren. Soms is een aandoening onschuldig en brengt internetzoeken heel veel stress en onzekerheid. Andersom kan ook het geval zijn. Artsen zijn opgeleid om breed te kijken en niet af te gaan op een enkel symptoom. Neemt niet weg dat je als patient kritisch mag zijn en mag meedenken.

    Reageer
Reageer op: buisjes en bloed uit oor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief