piep in oor

  • #1

    Hallo, ik heb sinds een paar weken een piepje in mijn rechteroor. Ik ben al naar de KNO-arts geweest. Ik klaar wel heel makkelijk met mijn rechteroor. Ook een gehoortest gedaan en ik hoor gewoon heel goed. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ben blootgesteld aan harde muziek in die periode. Ik luister wel meer I-Pod, maar daar heb ik een volumebegrenzer inmiddels opgezte en ik luister hem niet veel te hard.

    Heeft iemand enig idee wat het is en hoe ik het misschien kan oplossen?

    Als jullie meer info erover willen hebben, vraag dan maar! 😉

    Groetjes Sanne

    Reageer
    #2

    Van een I-pod kun je al heel snel gehoorschade oplopen, dus erg verstandig van je dat je daar goed mee oppast.

    Als geluid niet de oorzaak is geweest, dan is de kans groot dat er een virusje opspeelt dat het gehoor en evenwichtsorgaan wat heeft aangetast.
    In principe zou dat in de loop van de tijd gewoon vanzelf moeten herstellen.

    De naam van deze klachten is tinnitus.

    Reageer
    #4

    Oké,
    alvast bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #5

    Owja,

    de dokter zei dat mijn buis van eustachius eigenlijk altijd open staat. Dus elke vorm van geluid, ook in het lichaam, neemt mijn rechteroor waar. Zelf heb ik dat overdag (gelukkig) niet door.

    Weet iemand daar nog iets meer over? Of een oplossing?

    Als het goed is, is het geen gehoorschade, mijn oor zag er goed uit en ik hoor nog supergoed! (zoals ik al in mijn eerste berichtje meldde;))

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Sinds enkele weken heb ik ook zo'n irritante piep in mijn oor, word er gek van. Overdag merk ik niks, 's avonds des te meer. Ben ook niet in aanraking geweest met harde muziek of I-pod maar het is in februari na een lichte verkoudheid begonnen. Daarna een periode geen last meer maar sinds mei is het weer toegenomen. Morgen wel naar de KNO arts maar ik heb ook de berichten op internet gelezen en daar word ik allemaal niet vrolijk van. Is er een kans dat dit gewoon nog overgaat??

    groeten Patrick

    Reageer
    #7

    Hallo,

    dit is mijn tweede berichtje maar ik wil graag wat meer info en commentaar van jullie! Ik ben best wel een beetje onzeker over mijn piep!

    Ik heb sinds een paar weken een piepje in mijn rechteroor. Ik ben al naar de KNO-arts geweest. Het enige wat die zag, is dat mijn buis van Eustachius altijd open staat, dus dat ie alle geluiden waarneemt. (mijn hartslag hoor ik ook wel eens in mijn rechteroor)
    Voor de rest zag hij helemaal niks, ik heb ook een gehoortest gedaan en ik hoor nog uitstekend!

    Ipod luister ik ja, maar oortjes in mijn rechteroor vermijd ik nu even.
    Overdag heb ik er helemaal geen last van, de piep is ook niet heel hard.

    Ik nu 15 en ik wil graag advies van anderen!
    Als jullie meer info willen, laat maar horen!;)

    groetjes,
    Sanne

    Reageer
    #8

    Is er een reden hoe dit ontstaan is? Was het er 'ineens'? Of was het bijvoorbeeld na een val op je hoofd?

    De buis van Eustachius is een veel voorkomende veroorzaken van problemen met het gehoor. Wat varieert van gewoon slecht horen, tot overmate goed horen, tot het horen van geluiden die geen bron hebben van buiten af. De piep die je hoort. In medische termen ook wel tinnitus¹ genoemd.

    Als het zonder duidelijke reden gekomen is, zoals avond na een concert of opdonder van een auto waarvan de bestuurder even net niet goed uitkeek bestaat de kans dat de piep gewoon wegtrekt, maar dat kan wel 6 weken duren.

    Het horen van hardslag is niet heel ongewoon, dit komt wel vaker voor. Sommige mensen zijn wat gevoeliger voor het horen van geluiden die het lichaam zelf maakt, slikken en hardslag zijn daarvan 2 veel voorkomende voorbeelden van.

    ¹ http://www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #11

    ik heb sins gister last had die nacht vergeten me mp3 uit te doen ookal stond hij heel zacht ik hoor die piep aleen als er te veel geluiden om me heen zijn en als ik praat het zal wel overgaan zo niet dan ga ik even langs mijn huisarts best iritant het is geen harde toon maar een zachte piep to blijft het irritant hoop dat het overgaat ga zo ook even online een gehoor test doen

    Reageer
    #12

    Ik heb sinds januari een piep in mijn rechter oor. De ene keer is de piep hoger als de andere keer, maar feit blijft dat de piep er de hele dag is. Overdag hoor ik hem eigenlijk niet. Snachts hoor ik de piep wel, maar de hoogte heeft met name wat te maken met vermoeidheid. Je went er aan.

    Reageer
    #13

    Ik heb sinds januari een piep in mijn oren en elke keer als ik over sommige dingen praat, gaat het harder piepen, vooral in de nacht. Ik ben hier door zo boos maar hier voor heb iets mee gemaakt. Op 6 januari werd er bij mij ingebroken door meerderen mensen en er is niets gestolen. Ik heb een tape om dat te bewijzen maar de politie doet er niets mee. Enkel dagen na de inbraak werd ik 's-morgens wakker met een piep in mijn oor. Is dat niet raar dan?

    Reageer
    #14

    Beste allemaal,

    Ik heb sinds bijna een jaar een hoge piep in beide oren. Heel erg irritant. Het is nu zo dat ik er vooral last van hebt als het stil is om me heen, bijvoorbeeld snachts. Het vervelende is dat je erop gaat letten waardoor hij harder lijkt te worden.

    Ik ga komende week is naar de dokter om te vragen of er iets aan gedaan kan worden en waar het vandaan kan komen.

    Daarbij heb ik ook vaak dat ik gekraak hoor als ik slik, lijkt net of mijn oren een beetje dicht zitten. Daarnaast heb ik ook vaker last van een stijve nek.

    Iemand ervaringen en of tips?

    Robin

    Reageer
    #15

    Wat jij zegt herken ik heel erg goed.Ik heb al jaren last van een piep in mn rechter oor.In het begin ben ik er erg op gaan letten en dan hoor je nm juist vooral als het stil is om je heen.Ik ben toen bij de kno arts geweest maar die zei dat mn gehoor prima was.Dat gekraak bij het slikken heb ik ook wel eens gehad maar niet vaak.Ik heb periodes dat je de piep weer hoord en lange periodes dat ik m niet hoor.Maar geloof mij je went eraan(mocht ie niet vanzelf weggaan)en dan hoor je nm over het algemeen niet

    Reageer
Reageer op: piep in oor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief