Vocht achter trommelvlies?

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb als sinds een jaar vocht achter mijn trommelvlies..heel irritant als k praat gaat mijn oor vaak dicht zitten en kraakt vaak als ik mijn mond op en dicht doet en dan hoor ik mezelf heel hard praten…weet iemand een oplossing hiervoor. Ik heb al een hele tijd met zout water gespoeld en diverse neusspray gebruikt maar dat helpt allemaal niet…

  Weet iemand een goed middel..
  en gaat het uberhaupt ooit weg..

  Groetjes Chantal

  Reactie
  #2

  kan heel lang duren.
  ga maar gauw naar de KNO-arts en laat buisjes plaatsen.
  Is zo gepiept en je knapt er van op.

  Sterkte
  wb

  Reactie
  #3

  hey,

  Ik weet hoe lastig het is. Ik heb nl een week last van vocht in mijn oor. Mijn trommelvlies staat er bol van. Ik moest een ganse week Cirrus innemen en celestone druppels, maar het betert niet. Ik moest vandaag terug naar de dokter. Nu heeft zij pilletjes voorgeschreven die ik moet laten maken bij de apotheek. Hopelijk werken deze wel.

  Het is heel lastig. Je lijkt wel doof langs 1 kant. Ik lig hier maar te gapen en te kauwen, maar het helpt niet.

  Als het deze week niet beter word, moet ik bij een neus-keel-oor arts langs. Misschien dat ik buisjes moet laten zetten. pff, dan moeten ze me in slaap doen. Ik hoop dat het betert met de pilletjes.

  En hopelijk ben jij al beter nu.

  Groetjes

  Reactie
  #4

  In principe moet dat vanzelf weer verdwijnen.

  Reactie
  #5

  Hallo daar, in mijn rechteroor draag ik al jaren een gehoorapparaat ivm verwaarloosde oorontsteking. Na drie geopereerd te zijn is mijn gehoor heel slecht en moest ik aan een gehoorapp. Een tijd lang heb ik ook vocht achter mijn trommelvlies in mijn linkeroor zitten waardoor ik ook aan die kant slecht hoor. Ik heb ook neusspray geprobeerd twee soorten als ik spray voel ik wel verlichting maar daarna is het er weer. Heel irritant ze zeggen altijd dat buisjes in je oren een groot risico met zich meebrengt. Ik ga denk maar weer naar de KNO arts want dit is ook geen harde maar eigenlijk weet ik al wat hij gaat zeggen. Neusspray en klaren wie heeft nog een goed advies? groetjes van Ingrid

  Reactie
  #6

  Als je zo’n voorgeschiedenis hebt met oor problemen, dan wordt er op z’n minst toch een antibioticum voorgeschreven! Ben je al bij de KNO-arts geweest? Niet treuzelen dan en snel gaan, zeker als je nog maar één intact oor hebt!
  Trouwens, heb je je amandelen nog?

  Reactie
  #7

  Hallo ,Dat probleem heb ik ook.Vocht achter het trommelvlies. Volgens de arts kan dit komen door een virus, of verkoudheid die niet goed behandeld is. Ik gebruik nu een homeopathisch middel. Moet 2 p.d. 10 druppels nemen. Kan ook verdund worden met 5 delen gekookt water en dit druppelen in de neus als er poliepen zijn. Vaak ligt hier een allergie ten grondslag. Of het niet voldoende werken van de spijsvertering.Ik verdraag zelf geen tarwe produkten.Ook voorzichtig zijn met te veel eiwit in het voedsel, als vlees en harde kazen.

  met vocht achter het trommelvlies voldoende rust nemen! Dan zou het moeten verbeteren.Blijf snotterende mensen uit de buurt.

  groetjes Jolanda

  Reactie
  #8

  Prima middel Marum Verum D12 ook voor poliepen, heb ik goede resultaten mee, groetjes Peter.

  Reactie
  #9

  Ik kijknu voor het eerst in dit forum omdat ik nog nooit heb gehoord van deze aandoening maar er nu zelf mee te kampen heb, al drie weken. Stomen, sprayen met nasonex (wat me tegenstaat i.v.m. coricosteroiden erin) en zout water opsnuiven helpt niks.Je schrijft niet of het middel helpt en je oor weer vrij is van vocht??
  Zowiezo, iemand bij wie het oor weer vochtvrij en daarmee de doofheid weg is???

  Reactie
  #10
  Reactie
  #11

  Hallo karin

  Het wordt veroorzaakt door een verwaarloosde kou of sinusprobleem en/of virus. Het zou vanzelf over moeten gaan zegt de huisarts. dat is ook wel zo. ik heb het voor de 2x in 1,1/2 jaar. Ik begin langzaam, na een maand, weer wat te horen. Ik stoom wel,gebruik natuurlijke middelen. De lucht buiten is erg vervuilt.
  Een wandeling aan zee, opend de boel weer lekker.Maar als het te lang duurd toch maar naar een kno arts.
  Je moet wel geduld hebben. sterkte!

  Reactie
  #12

  Ik ben op dit forum gekomen,omdat ik meer wilde weten over vocht achter de trommelvlies.
  Vanaf 5 Mei was ik behoorlijk verkouden geworden(op tocht gestaan).Na 2 a 3 dagen begon dus ook het dicht slaan van mijn rechteroor.Ik schrok omdat ik zo iets nog nooit mee had gemaakt.(wel wist ik dat een kennis van mij die het in Maart ook had gehad,toen ze verkouden was geweest).

  Ik ben op 11 Mei naar de huisarts gegaan.Die keek dus in mijn oor en zei vocht bij het trommelvlies.U moet er rekening mee houden dat het 3 a 4 weken gaat duren,eer het over is.

  Ik was afgelopen dinsdag terug gegaan(plaatsvervangende arts),ivm dat ik door die druk vreselijke hoofdpijn kreeg,dat ik er beroerd van werdt.
  Ik kreeg zoute neusdruppels mee,en oordruppels.Dat zou de druk van mijn oor afhalen,zodat mijn hoofdpijn verdween.Dat klopt dus inderdaad,want inmiddels ben ik van die hoofdpijn af.Hij zei verder ook goed bewegen want zo kan het oplossen.

  Verder merk ik de laatste 2 dagen dat,als ik tv kijk,de temmen pieperig hoor.(in mijn rechteroor dus,waar het vocht zit).
  Ik kijk het nog goed 4 weken aan,anders ga ik terug naar de huisarts.
  Bij mijn kennis heeft het ook aardig wat weken geduurd eer zij er vanaf was.Haar was het bekend omdat zij dat altijd bij een verkoudheid heeft.

  Reactie
  #13

  Hai Catty, als je doet wat de huisarts zegt en bovendien de komende weken goed gezond leeft, eet, drinkt en slaapt dan zal jouw lichaam de problemen weer helemaal zelf oplossen. je hebt vast een flinke infectie opgelopen en die wordt als het goed is gewoon door jouw eigen immuunsysteem (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Immuunsysteem) opgeruimd.

  Reactie
  #14

  Bedankt voor de reactie.Ik merk dat ik ietsje meer kan horen met dat oor nu dan aantal dagen geleden. Verder eet en drink ik extra gezond nu in deze periode.En verder spoel ik 2 maal daags goed mijn neus met zoutwater.(ben namelijk ook nog wat neusverkouden).Verder gebruik ik naast het fruit bruistablet multivitamine a-z.En bruistablet voor verhoogde weerstand.(van elk 1 bruistablet per dag). Nogmaals bedankt voor de reactie.Ben nu meer gerust dat het goed komt,en het verder een kwestie van geduld is.

  Reactie
  #15

  hallo jolanda,

  Sinds een aantal weken heb ik ook last van vocht achter het trommelvlies. Ik zou graag willen weten welk homeopathisch middel je gebruikt.wat betreft de spijsverteringsklachten merk ik gelijk dat de klachten erger worden. Gebruik je ook iets voor de spijsvertering.

  Groetjes Els

  Reactie
Reageer op: Vocht achter trommelvlies?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief