jeuk gehemelte

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  hallo!
  Ik heb al zo ongeveer mn hele leven gedurende periodes waar ik geen enkel ritme in kan vinden last van jeuk tussen mn keel neus en oren, en de plek aan de zijkant tussen mn linkerneusvleugel en mn mond.. Hele erge jeuk, waar ik dan niet bij kan, en als ik dan wel probeer te krabben via mn oor of met mn tong en gehemelte wordt het alleenmaar erger. Dat duurt dan een paar weken of zoiets, en dan is het weer n tijdje weg en komt het terug.. Ik heb wel hooikoorts, maar niet in de winter en dan is dit er soms ook, aan eten ligt het ook niet omdat ik daar zowiezo al bewust mee omga en 't zou moeten opvallen als 't komt door iets wat ik eet.. 't is echt heel vervelend, wil er graag vanaf maar heb geen idee wat 't is.
  't moet wel een allergische reactie zijn, omdat ik ongeveer hetzelfde krijg als ik fruit eet, maar ik zou gewoon niet weten waar ik dan allergisch voor ben... :S

  Reactie
  #2

  Allergisch voor fruit misschien?

  Reactie
  #3

  hey rian,

  Ik heb precies hetzelfde,ook dat je gehemlte jeukt en dat je dan met je tong probeert er tegen aan te gaan,en dat het dan doortrekt naar je oren.
  Ook heb ik vaak jeuk aan mijn voeten,vooral snachts,en overdag af en toen,het is ook geen jeuk waarbij je kunt kraaben en het is weg.
  Het blijft gewoon of word dan juist erger.
  Ik had het net weer in bed,vandaar dat ik dacht eens even kijken op internet.
  Maar volgens mij weet niemand wat het is.
  erg raar dus,iig ben ik toch niet de enigste dan,als ik het ooit zeg tegen iemand van m,n gehemlte oor,kijken ze je aan van,waar heb jij het over??
  Maargoed,mss weet je ondertussen wel meer??

  Groetjes Yvonne

  Reactie
  #4

  Hallo Rianne,

  Wat toevallig dat ik jouw berichtje tegenkom. Ik heb precies hetzelfde. Het lijken een soort van aanvallen waarbij vooral mijn rechteroor onwijs jeukt. Dit trekt soms door naar mijn gehemelte. Ik probeer van alles om er vanaf te komen: heel hard schrapen met mijn keel, met mijn tong langs mijn gehemelte gaan, wattenstokje gebruiken... Ben jij er al achter wat het is?

  Groetjes, Laura

  Reactie
  #5

  Beste allemaal,

  Ik heb er ook last van, maar heb laatst een gouden tip gekregen.

  Ik krijg vooral jeuk aan mijn gehemelte als ik appels, peren en dat soort vruchten eet. Tip: was het fruit van tevoren met zo heet mogelijk water. Bij mij werkte het perfect, heb (bijna) geen jeuk meer als ik fruit heb gegeten.

  Mvg Kevin

  Reactie
  #6

  Slim!

  Dit is dus een duidelijke aanwijzing dat de jeuk bij jou dus een allergische reactie is op stofjes die in het fruit zitten. Deze stofjes kunnen zich in het aanwezige speeksellaagje nestelen en zo het gehemelte irriteren.
  Als je eerst dat laagje speeksel wegspoelt, kunnen de stofjes zich moeilijker hechten en zal het irriterende effect dus afnemen.

  Dank je voor je tip!

  Reactie
  #7

  Ik zie dat je last hebt van hooikoorts. Gebruik je soms Nasacort? Ik zelf gebruik Nasacort voor mijn poliepen en heb wel eens gelezen dat het hierdoor komt als bijwerking. In ieder geval niet door fruit tenzij in combinatie is mogelijk.

  Reactie
  #8

  Ik ben toch zo blij dat ik deze topic gevonden heb!
  Heb nu al jaren last hiervan en nu is het sinds 2 dagen weer raak. De jeuk werd net zo erg dat ik even ben gaan Googlen en kwam dus hier terecht.
  Ik ga er eens goed op letten of het minder wordt als ik het fruit heet was. Bedankt voor de tip!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo, ik heb al bijna een jaar last van heveige jeuk in de bolling van mijn gehemelte. Heeft iemand daar ook last of last van gehad??

  Reactie
  #10

  Meer over Jeuk gehemelte:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=jeuk+gehemelte&sa=Zoeken#1298

  Reactie
  #11

  Ik heb ook last van netelroos, maak teveel histamine aan en heb last van alles wat hier net beschreven is, het is een allergische reactie dat vooral optreed rond het pollenseizoen, (hooikoorts). Antihistamine tabletten of een goede neusspray zou kunnen helpen, maar laat je vooral eerst testen! Zo weet je waar je precies allergisch voor ben en wat je er tegen kunt doen !

  Reactie
  #12

  aan diagnoses waag ik me liever niet maar na een maand of twee krabben aan mn ogen en gehemelte kwam mn huisarts met een oersimpel middeltje ter verlichting: ijs / kou

  als iets zo idioot jeukt dat je er gek van wordt; probeer er eens iets kouds tegen te leggen (op de huid wel in een zakdoek oid, niet direct tegen de huid) het lost op de lange termijn niet echt iets op, maar je bent wel even een tijdje van de jeuk af en je krabt jezelf tenminste niet kapot.

  Reactie
  #13

  Hoi,
  Ik heb al zo'n 15 jaar last van jeuk op mijn verhemelte en soms straalt deze jeuk ook uit naar mijn oren. In het begin ging het nog wel maar nu heb ik bijna continu last van jeuk. Om gek van te worden! Ik ben meerdere keren getest op allergie, maar volgens de test die gedaan zijn speelt dit niet. Antihistamine helpt wel maar nooit voor lang.

  Als iemand een oplossing weet, of i.i.g iets wat kan helpen dan hoor ik het graag.

  Reactie
  #14

  Ik heb het als ik een banaan opeet. Zelfde reactie, erg gevoelig en geïrriteerd.

  Reactie
  #15

  Lees ook:

  Allegisch voor banaan?
  http://www.dokter.nl/forum/Allergie/41238-Allegisch-voor-banaan.html

  Voedsel-allergie?
  http://www.dokter.nl/forum/Allergie/42216-Voedsel-allergie.html

  Allergisch voor appel en peer?
  http://www.dokter.nl/forum/Allergie/42284-allergisch-appel-en-peer.html

  Reactie
Reageer op: jeuk gehemelte
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief