Opgezette klieren

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Nu ruim een week geleden, kreeg ik last van dikke en opgezette wangen en hals. Volgens de huisarts, waren de speekselklieren ontstoken en de lymfeklieren opgezet. Hiervoor heb ik een antibiotica kuur gehad, de pijn is hierdoor wel wat minder geworden maar het blijft dik. Sinds het weekend kreeg ik ook een dikke bobbel onder mijn oksels. Volgens de huisarts was dit allemaal vocht.Er is nu een bloedonderzoek gedaan en een foto van de longen gemaakt, deze waren allebei goed. Is er iemand die wat meer weet over deze verschijnselen, ik maak me er nogal zorgen over.
  Alvast bedankt voor uw reaktie.

  Reactie
  #2

  Gelukkig ben je naar de huisarts gegaan als je je zo zorgen maat, en ben je onderzocht, en zijn er geen bijzonderheden gevonden.
  Natuurlijk is het schrikken als je ineens van die opgezette klieren hebt die zo duidelijk te zien zijn. Toch is dit een heel normaal verschijnsle als gevolg van een ontsteking.
  Veel mensen maken zich grote zorgen als ze bij zichzelf een vergrote lymfeklier waarnemen omdat ze denken aan lymfeklierkanker of uitzaaiingen van andere kanker. Dit is maar zelden terecht: in het dagelijks leven is 99,9% van de gezwollen lymfeklieren een gevolg van een infectie. Met name gezwollen lymfeklieren in de hals komen bij kinderen zo vaak voor dat het eerder vreemd is als er bij een kind, ook na goed zoeken, niet een is te vinden.
  In het lichaam zijn vele honderden lymfeklieren. Grote aantallen bevinden zich vooral in de hals en onder de kaak, in de oksels en in de liezen.

  Reactie
  #3

  Gezwollen lymfeklieren blijven wat langer opgezet nadat de ziektekiem verdreven is.

  Reactie
  #5

  Ik heb vanaf vanmorgen allemaal opgezetten klieren in mij nek en op mij achter hoofd en het doet erg pijn .moet ik hier mee naar een dokter of gaat het van zelf wel weer over?

  Reactie
  #6

  Als je je erge zorgen maakt en niet zeker bent dat het onschuldig is en vanzelf over gaat, bel dan even met de assistente. Misschien laat de huisarts je even langskomen om het te beoordelen maar waarschijnlijk krijg je het advies het voorlopig uit te zieken tot het weer vanzelf beter wordt. Het menselijk lichaam kan namelijk eenvoudig infecties zelf goed bestrijden met behulp van het afweersysteem. Klierzwellingen die in een nacht ontstaan zijn bijna altijd het gevolg van een infectie, en geeft de activering van je afweer aan. In die bulten zitten je afweercellen die de indringer (virus, bacterie?) gaan bestrijden.

  Reactie
  #7

  Misschien een beetje te moeilijk, maar probeer het toch maar eens te lezen:

  De afweer bij de mens (immuniteit) tegenover ziekteverwekkers (pathogenen) kan kunstmatig ingedeeld worden in aangeboren immuniteit (“innate”) en verworven immuniteit (“adaptive”). Het is de taak van het immuunsysteem om ziekteverwekkers te detecteren en vervolgens te elimineren.

  bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Afweer

  Reactie
Reageer op: Opgezette klieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief