Pijn aan oor

  • #1

    Hallo iedereen,

    Maandag had ik een feestje en de muziek stond daar een beetje hard. Toen ik dindsdagmorgen wakker werd had ik ineens een piep in mijn linkeroor, het deed ook pijn en ik hoorde er minder mee. Dat heb ik nu nog steeds en ik heb het gevoel alsof er iets over mijn oor zit omdat ik er minder mee kan horen. Met mijn rechteroor kan ik nog wel alles goed horen.

    Wat kan dit zijn? Moet ik hiermee naar de dokter?

    B.V.D. Willem

    Reageer
    #2

    Ik heb slecht nieuws voor je: je oor heeft gehoorschade opgelopen als gevolg van te hard geluid. Deze piep kan permanent zijn indien hij de komende dagen niet verdwijnt.

    Reageer
    #3

    Als je vaak naar harde muziek luistert loop je risico op gehoorschade. Soms gaat het om tijdelijke gehoorproblemen, vergelijkbaar met het verschijnsel dat optreedt na een avondje disco (suizende of tuitende oren waardoor je een tijdje minder goed kunt horen). Dit is het eerste teken dat er haarcellen in het slakkenhuis kapot zijn gegaan.
    Bij jongeren is vaak de oorzaak van gehoorschade harde muziek.
    De eerste signalen van gehoorbeschadiging zijn: het niet meer horen van hoge tonen of zachte geluiden, steeds meer moeite hebben met telefoneren, lastig een gesprek kunnen voeren in een rumoerige omgeving, voortdurend fluit- of pieptonen in het oor horen

    Reageer
    #4

    Doe hier een hoortest: http://www.hoortest.nl/hoortest.swf

    Sterkte, en pas in het vervolg goed op. Veel jongeren slaan de waarschuwingen in de wind, dus misschien kun jij je vrienden deze ellende helpen besparen.

    Reageer
    #5

    de hoortest zegt dat ik goed hoor;)

    Reageer
    #7

    is de oorpijn weggegaan?

    en de piep?

    Reageer
Reageer op: Pijn aan oor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief