Ik ruik vrijwel niks

 • #1

  Geachte Forum gebruikers,

  Ik ben 19 jaar en ik ruik als sinds circa 3 jaar vrijwel weinig of niks. Mijn reuk is sinds de pubertijd altijd al slecht geweest en het maakte mij dan ook verder niet veel uit als iemand flink zat te zweten naast me. Maar ik begin me onlangs toch wel zorgen te maken want ik ruik op dit heel slecht. Ik heb vlagen op een dag dat ik wel iets ruik maar ik kan geen geur herkennen + ik ruik niet of bijvoorbeeld een geurtje lekker ruikt of dat een schoen stinkt. Ik heb dus wel momenten op een dag dat ik iets ruik maar heb verder niet het vermogen om dit een waarde te geven.

  ik slik verder geen medicatie, ik heb geen operaties gehad of etc. Gewoon een doodnormale gozer van 19 die zich afvraagt was mis is kan iemand mij helpen?

   

  Vriendelijk dank,

  Reactie
  #2

  Kan soms te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen, zoals zink. Sowieso zou ik zorgen voor  volwaardige voeding, waar ook meer voedingsstoffen in zitten. Sommige klachten kunnen te maken hebben met een verschoven atlas (bovenste nekwervel). Ik weet dat het onder andere kan spelen bij overgevoeligheid voor geuren maar misschien bij jouw klachten ook. Als je er op deze manier niet uitkomt eens laten testen bij een kinesioloog o.i.d. wat het euvel hem in zit.

  Reactie
  #3

  Ga naar de huisarts, en vraag een verwijzing voor de KNO-arts voor onderzoek

  Reactie
Reageer op: Ik ruik vrijwel niks
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief