Eenzijdig vergrote amandel

  • #1

    Sinds 8 weken is mijn rechteramandel ietwat vergroot. Ik ervaar geen klachten zoals koorts of oorpijn. Ik ben reeds tweemaal bij de ha geweest maar deze geeft aan dat het niets is om mij zorgen over te maken. Volgens hem kan de amandel zelfs groot blijven. Toch zit het mij niet lekker, kan het zo zijn dat een amandel ineens groter wordt en groter blijft?

    Reageer
    #2

    dat zou kunnen. Maar doorgaans gaan er dan toch wel een keer klachten ontstaan.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie Tandor, ik heb weinig klachten. Soms heb ik het gevoel dat ik een brok in mijn keel heb. Dit gevoel zit de ene keer links dan weer rechts en vaak voel ik helemaal niets.

    Ik heb het vermoeden dat de klachten stressgerelateerd zijn. Mijn rechteramandel is daarbij niet supergroot maar wel groter dan de linkeramandel. Na een drukke dag lijkt de rechteramandel altijd wat groter.

    Ook rijd ik veel in een auto met airco.

    Om eerlijk te zijn ben ik bang dat ik keel- of amandelkanker heb (lekker hypochondrisch) maar ik kan deze gedachte niet van mij afschudden.

    Reageer
    #4

    Dat is toch wel wat ver gezocht met een opgezette amandel. De amandel is een verhaal apart. De airco kan daar de oorzaak van zijn. Het brokgevoel kan inderdaad stress gerelateerd zijn.

    Reageer
    #5

    Bedankt Tandor,

    Als ik de klachten google dan kom ik continu uit op keelkanker. Maar ja, internet is een slechte raadgever in deze situaties.

    Top dat je dit doet! Keep up the good work

     

     

    Reageer
    #6

    Is het al over ik ervaar hetzelfde

    Reageer
    #7

    Hoi. Ik ben 29 jaar en heb als sinds mijn hele leven last van ontstoken amandelen. Sinds een maand 3/4 heb ik een opgezette amandel aan mijn linkerkant. Vandaag langs KNO gegaan. Volgende week amandel operatie. Tevens ging hij de weefsel onderzoeken. Ik ben heel bang en maak me zeer ongerust. Iemand die hetzelfde ooit heeft meegemaakt

    Reageer
    #8

    hé badr,

     

    ik hoor heel graag van je wat er uit is gekomen! Ik moet binnenkort hetzelfde ondergaan en stress me enorm.

    hoor graag van je!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dag YS,

    operatie is goed gegaan. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het ging om een chronisch ontstoken keelamandel. Bij de 1 iets meer als een ander waardoor de een groter was dan een ander. Maak je geen zorgen. Kans dat het iets is.. is echt heeel klein.

    laat me weten hoe en wat.

    Reageer
    #10

    Ik kwam bij dit topic terecht en ik herken dit ik heb al ongeveer een jaar dat mijn amandel groot is, ik ben ook bang dat er iets is.
    In deze periode dag ik het heb ben ik naar dr dokter gegaan omdat ik keelpijn had, ze had er toen niks over gezegd.
    Maar ik ervaar nu ook soms dat ik een brok in mijn keel heb en soms ben ik best benauwd en ik heb heel vaak last van zuurbranden.
    Kan iemand mij misschien raad geven?
    Alvast bedankt

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Als je bang bent dat er iets is, dan moet je naar de dokter gaan

    Reageer
    #12

    Beste John,

    Ik ga zeker een afspraak hiervoor maken, maar wat denkt u als u de foto's bekijkt?

    Ziet het er normaal uit of denkt u dat er iets mis kan zijn?

     

    Reageer
    #13

    De amandel is wat opgezet. Maar meer kan ik niet zien

    Reageer
    #14

    Hi Badr,

     

    Thanks voor je reactie! Wat goed dat dit het enige was wat eruit is gekomen.  Ik heb de vergrote amandel al wel anderhalf jaar, als het niet langer is. De andere is bijna niet te zien.

    het weefsel wordt bij mij ook onderzocht, maar ben toch wel heel angstig dat er iets kwaadaardigs uit voortkomt, volgens de arts een kans van 10%

    Reageer
    #15

    YS,

    focus je dan op de overige 90%. Anderhalf jaar? Geloof me als het iets kwaadaardig is (En dat anderhalf jaar) dan was je dr niet meer. Wat jij hebt is hetzelfde als wat ik had.

    Reageer
Reageer op: Eenzijdig vergrote amandel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief