strottenklepje

 • #1

  Dag! Ik ben Mark, 22 jaar en heb een vraag over mijn keel.

  Ik heb al sinds begin september af en aan last van een brok in mijn keel, de intensiteit fluctueert enorm, dit kan op dezelfde dag zijn, soms is het zelfs dat ik er een dag lang bijna niks van merk. meestal zit het aan de rechterkant van mijn keel, maar ook wel eens links, of in het midden ter hoogte . Ook kan het zo zijn dat ik het oppeens in mijn neusholte een verdikking voel. dit gebeurt alleen niet zo vaak.

  Als ik er last van heb in mijn keel heb ik vaak het idee dat het mijn strottenklepje is of iets tussen mijn stembanden en het klepje, ik verslik mij echter niet, eten en drinken gaat prima (eten zorgt er meestal voor dat het juist even weg is daarna) heesheid of kortademigheid zijn ook niet aan bod. Gewicht blijft ook normaal. 2 weken geleden ben ik naar de huisarts geweest die mij vertelde dat het niks ergs kan zijn aangezien het dan juist toenemend erger wordt en niet constant een wel/niet is (nu al 6/7 weken). voor alle zekerheid is het wel nagekeken door een kno assistent die met haar camera niks kon zien in mijn keel/stembanden.

  Nou zijn er sinds begin september meerdere dingen veranderd, namelijk dat ik in een nieuw kantoorgebouw werk, heel veel thee ben gaan drinken, en ik meer zit op een dag.

  Kan een van deze dingen zorgen voor de genoemde klachten?

  Kan het zijn dat ze bij de kno iets over het hoofd heeft gezien?

  Kunnen klachten uit mn keel ook door mn neus komen? (dat daar iets zit en de assistent daar niet naar heeft gekeken)

  Kan het zo zijn dat het na 6/7 consitentheid in klachten alsnog iets ergs is?

   

  Ik hoop dat iemand mij gerust kan stellen of juist kan attenderen op iets! groetjes, mark

  Reactie
  #2

  doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  brok in de keel/neus, angstaanvallen, fobieen, stijve spieren kwamen inderdaad terug in de test. Ik kreeg echter een score van 38. vanaf 42 kon er spraken zijn van hyperventilatie.

  Maakt u zich echter zorgen als u het verhaaltje leest? of kan ik dit nog wel even aankijken zolang de klachten niet verergeren en sporten/eten/slapen nog prima gaan.

  Dank voor de reactie, mvg, mark!

  Reactie
  #4

  Ik denk toch, dat het met hyperventilatie te maken heeft. Even afwachten zal volgens mij geen kwaad kunnen

  Reactie
  #5

  en wat adviseert u dat ik probeer of doe bij dit soort klachten?

  Kan de huisarts mij bijvoorbeeld naar de logopeed doorverwijzen? of is het iets wat ik zelf op kan lossen.

  Dank nogmaals!

  mvg, mark

  Reactie
  #6

  Ik zou naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reactie
  #7

  Dag Tandor, vandaag naar de manueel fysiotherapeut geweest en die heeft mijn nek recht gezet omdat die kennelijk gedraaid stond.

  Echter heb ik nu een andere vraag, de afgelopen dagen had ik veel minder last van het strottenklepje alleen is vandaag wel een van de problemen erger geworden. Ik heb namelijk al een week of 3 af-en-toe een milde pijn sensatie bij het slikken tijdens een speciale houding rechts van mn strottenklepje, voelt erg lokaal, ook kan het soms zijn dat het 'droog' aanvoelt, niet hees of schoor. Vandaag is de 'brok' weer terug gekomen en doet het plekje naast het klepje bijna-constant lichtelijk pijn. Ik weet dat het daar is omdat als ik koud water achterin mijn keel laat lopen (op mn strottenklepje voor ik het doorslik) voel ik dat de sensatie erger wordt.

  zit hier een logische verklaring aan vast? of moet ik dit toch even laten checken. Ik hoop echter dat het in het eerder besproken plaatje past.

  M.V.G. Mark.

  Reactie
  #8

  Het past wel in het eerder besprokene...

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  IK denk dat je gedachten even ergens anders op moet zetten, ik had ook 3 weken hier heel erg last van, en ik lette er op en dit werd natuurlijk alleen maar erger...

  ik ging afleiding zoeken en aan andere dingen denken..
  ik deed ontspanning oefeningen ( youtube )

  En nu heb ik er totaal geen last meer van!! Sterkte!

   

  Reactie
Reageer op: strottenklepje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief