Irritatie keel

 • #1

  Sinds een jaar heb ik eigenlijk continu last van mijn keel, als of het wat geïrriteerd is.

  Het begon een jaar geleden, net voor vakantie vanwege de warmte alle ramen tegen elkaar open gezet en op de tocht gezeten. De volgende dag ontzettende keelpijn, strepsels genomen en zo een week overleefd. Daarna 14 dagen wezen kamperen, niet de slimste actie, de helft van de tijd ongeveer mijn longen uit mijn lijf gehoest. 14 dagen daarna was het ergste eigenlijk wel weg. Sindsdien zit ik met een irritant kuchje, en als ik te lang in airco of tocht zit is het meteen raak  als ik meteen strepsels neem is het te redden, dan is het de volgende dag gewoon weer weg. Alleen het blijft licht geïrriteerd.

  Huisarts kon niets zien, longen ook ok, en met antibiotica naar huis gestuurd. Deze maar niet genomen, bijwerkingen kunnen zo raar zijn  dat het voor mij beroepsmatig zeer onverantwoord aanvoelde.

  Wat nog vreemder is, het kuchje zelf heb ik hiervoor een jaar of 10 altijd in lente en herfst gehad, toen al eens bij huisarts geweest, die vertelde lachend dat teveel buiten ook niet altijd gezond is. Ik leef zo ongeveer 6 maanden per jaar buiten, dus niet geheel ondenkbaar. In de zomer verdween het altijd weer, dus me er verder nooit zo druk over gemaakt.

  En voor de medische duidelijk, rook niet, drink weinig. Heb een te gezond beroep, sta dus de hele zomer buiten.

  Wie heeft er een idee en een remedie!

  Reactie
Reageer op: Irritatie keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief