Septumcorrectie herstel

  • #1

    Hoi!

    Een week geleden heb ik mijn tussenschot recht laten zetten. Het probleem nu is dat er veel korstjes zijn die zich ophopen. Van de dokter hoef ik alleen maar een zalfje te smeren, maar is helaas niet tegen de korsten. Mijn vraag is dan ook, hoe lang blijf je last hebben van de korsten en wanneer gaan ze weg? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

    Reageer
    #2

    Hallo Tessa,

    Ik ben vorig jaar aan mijn neustussenschot geopereerd en moest mijn neus 4 tot 6 keer per dag spoelen met zoutoplossing tot 3 maanden na de operatie toen ik weer op controle moest komen. Ik denk dat het voor iedereen wel verschillend is over hoe lang de korsten blijven zitten.

    Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben.

    Reageer
    #3

    Tijdens het herstel had ik veel last van korstophoping waardoor ik hoofdpijn had, moe was, en natuurlijk geen luchtdoorstroming. Elke dag moest ik om het uur (10x per dag) flink spoelen met zoutwaterspray (diep genoeg). Een beetje later kort maar stevig snuiten, beurtelings beide kanten vd neus. 3x per dag de neusholten voorzien van een dop ontsmettende zalf, ook voor het slapen gaan. Elke week na de operatie, werd ik nogmaals gezien door de chirurg. Zij reinigde mijn beide neusholtes, binnenin en bovenaan, met spoelzuigers. Dan kwamen er héél wat korsten en slingers droog bloed mee. Wat een verlossing! Week na week verbeterden mijn neusproblemen fel! Ik denk dat dit de enige oplossing is: elke week grondig laten zuiveren bij dienst  N-K-O in het ziekenhuis. Dat is een gewone consultatie.

    Reageer
    #4

    Hallo ik ben nieuw hier, maar ik ben op zoek naar lotgenoten/ervaringen van mensen die net als ik een gat kregen in het neustussenschot aka septum. (Oorzaak abcessen in mijn geval). Maar ik heb een hersteloperatie ondergaan begin dit jaar en enkel maar ellende gehad met resultaat dat ik slechter af ben dan voor de operatie. Kno arts zegt dat hij evt wil doorverwijzen naar Duitse kno aangezien ze daar gespecialiseerder zouden zijn.. heeft iemand hier ervaring mee of goede ervaringen hier in Nederland of waar dan ook? Want ik ben zó op van dit ziek zijn erdoor... nu op advies van huisarts maar weer een stoot prednison gekregen en O ja ik slik ook al sinds begin dit jaar dezelfde antibiotica, deze stopt over een week en dan?  Ik ben zó bang...

     

    Ps kno zei letterlijk: Google Google maar naar een Duitse kno en ik geef je zonder probleem een doorverwijzing...

     

    tevens: vd kno voor volgende maand een afspraak gekregen voor de pijnpoli omdat de zenuwen in mn neus zijn aangedaan door de ontstekingen. Om daarnet horen of er wat aan die helse pijn gedaan kan worden. Van puntje neus waar het allemaal is begonnen, is de ontsteking en pijn 24u p dag zo hevig in het bot vooral tussen mn ogen

     

    ik hoop zo dat iemand mij ergens mee kan helpen.. tips, ideeën , ziekenhuizen, artsen, klinieken in binnen en buitenland... ik ben echt ten einde raad op dit moment

     

    heel hartelijk dank alvast voor het lezen van dit lange bericht,

     

    Ps reageren middels privé mag ook zeer zeker!

    warme groeten,

    madelief

    Reageer
    #5

    Ik heb 4 weken geleden een setpumcorrectie ondergaan. Mijn septum had een sterke S-vorm waardoor bij t minste of geringste mijn neus dicht zat. Zelfs zonder verkouden te zijn, bij hard inhaleren door de neus trok de boel vacuum. Hierdoor kon ik slecht slapen, was ik vaak wakker of draaide ik me de halve nacht steeds om.

    De operatie is goed gelukt, wel kreek ik 2 silliconen-splints in mijn neus om het setpum goed te fixeren. Het ding was nogal weerbarstig volgens de KNO arts. Die splints zaten me behoorlijk in de weg, en ook het verwijderen was geen pretje. Het is net of ze een banaan uit je neus trekken. Verder heb ik eigenlijk geen pijn ervaren na de operatie. Mijn neus is nog wel gevoelig bij aanraking, maar het duurt even voordat dat minder wordt heb ik begrepen.

    Ik had daarna direct veel meer lucht. En niet zo'n beetje ook. In de weken erop wel behoorlijk wat korsten en bloedproppen tijdens het spoelen. Het lijken wel nieuwe diersoorten als ze eruit komen en naar het doucheputje drijven!

    Het gaat steeds iets beter. Ik heb veel meer lucht dan voor de ingreep, ik slaap veel beter en ben meer uitgerust. Hopelijk nemen de korstjes en snotproppen verder af.

    Groet!

    Reageer
Reageer op: Septumcorrectie herstel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief