oor dicht + raar geluid?

  • #1

    hoi hoi

    ik was 1.5 week geleden ziek en verkouden. Nu zit sinds 1 week mijn oor dicht en wil het maar niet open gaan. Dit is een best irritant gevoel.. ook hoor ik sinds vandaag uit mijn linkeroor een vreemd geluidje .. alsof er krekels zijn die tjirpen .. beetje knetter geluid .. maar wel zachtjes. Ik vermoed dat dit te maken heeft met het feit dat mijn oor dicht zit, zo niet betekent dit dat ik tinnitus heb?? Ik ben nog jong en ga nooit echt naar feestjes dus lijkt me ook niet dat het door gehoorbeschadiging komt.

    Ook hoor ik 'gekraak' ofsoiets als ik slik of gaap. Ik wil echt dat dit over is, maar hoe? Gapen helpt niet, mijn neus dicht houden en dan blazen helpt ook niet. Ik had ergens gelezen dat olijfolie in je oor  helpt, maar ja olijfolie in mijn oor ? Klinkt niet lekker. Ook was het meer voor oorsmeer. Bestaan er misschien oordruppels bij de dokter ofso? Waar je oren van open gaan.

    Die 'druk' voelt niet fijn en dat geluidje ook niet!

    Please help mij!

    ps: ben niet meer ziek en ook niet meer verkouden.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Dat kan wel nog een gevolg zijn van de verkoudheid. Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    als het volgende week niet over is ga ik dat zeker doen.

    blijft dat geluidje of kan het weggaan?

    Reageer
    #4

    Dat kan zeker weggaan.

    Reageer
    #5

    okay bedankt! mijn linkeroor voelt van binnenaf nu best warm aan ofso? super raar. als het in het weekend niet weggaat ga ik maandag zeker naar de huisarts.

    Reageer
    #6

    Je kan eens proberen. Een stoombadje te nemen. Soms zit de buis van eustachius dicht waardoor je oor niet goed belucht wordt en ontstaat er een druk.een stoombadje kan soms helpen het weer open te krijgen.

     

    Reageer
    #7

    thanks ik zal het proberen. het is nog niet weg en als ik ga liggen dan hoor ik een geluid in mijn hersenen en soms als ik zit ook. ook kraken mijn oren alsook gaap of slik en is de druk nog niet weg. morgen ga ik zeker langs de huisarts.

    Reageer
    #8

    ik ben net terug van de huisarts en ik heb een bijholte ontsteking, ze zag ook dat er druk op mijn oren lag. Ook dat er lucht niet kan ontsnappen uit mijn holtes en dus vast zit. Dit verklaard ook het rare geluid dat ik hoor. Ik krijg hiervoor antibiotica en een neusspray.

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oke...  Beterschap !

    Reageer
    #10

    dankjewel

    Reageer
    #11

    mijn antibiotica kuur is nu al een aantal dagen over en ik gebruik nog steeds de neusspray. Het heeft wat geholpen, maar het gekraak in mijn oor is nog steeds niet weg, ook ervaar ik nog druk op beide oren. Het gezoem in mijn hoofd is ook niet weg, dit is vooral 's avonds als ik lig en het doet soms best pijn dat geluid wat ik dan hoor ... wat moet ik nu doen? gaat dit vanzelf over? ik heb dit nu al een aantal weken.

    Reageer
    #12

    Ga terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de KNO-arts

    Reageer
    #13

    ik ben nog steeds niet naar de huisarts gegaan, omdat ik elke week wel ietwat verbetering voel

     

    maar goed, als ik gaap dan voel ik zo mijn oor soms 'ploppen' of hoe dat ook mag heten. Is dit schadelijk voor je trommelvlies of je gehoor?

    Reageer
    #14

    Nee, dat is niet schadelijk

    Reageer
    #15

    Nee, dat is niet schadelijk

    Reageer
Reageer op: oor dicht + raar geluid?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief