Neus operatie (tussenschot)

  • #1

    Beste allen,

    Ik heb al jaren dat er altijd één neusgat dicht zit. Dit komt omdat mijn neus scheef staat. De kno arts heeft vandaag voorgesteld om mijn neusschot recht te zetten. Hij vertelde dat 80% van de behandelde mensen zegt: 'had ik dit maar tien jaar geleden laten doen'. Ik vind het best spannend om zo'n operatie te laten uitvoeren en heb gezegd er nog even overna te denken. Nu lees ik op internet veel verhalen over mensen met minder prettige ervaringen, maar de meeste berichten zijn al wat gedateerd.

    Nu is mijn vraag of er mensen zijn die de operatie nog niet zo lang geleden hebben laten uitvoeren? En wat zijn jullie ervaringen? Dat het pijn zal doen geloof ik wel, maar ben vooral benieuwd welke positieve effecten het jullie heeft gebracht.

    Bijvoorbaat dank!

    Reageer
    #2

    Ik heb deze operatie gehad, jaren geleden...Stelt niet zoveel voor hoor, 1 nachtje blijven en weinig napijn. Het rotte was alleen dat ik hem kreeg omdat ze tijdens een fess operatie zagen dat ik ook een scheef tussenschot had maar voor mijn klachten heeft het niet geholpen... worden door iets anders veroorzaakt...

    Reageer
    #3

    Hier ook al 3 x geopereerd.. nu op de wachtlijst bij een gespecialiseerde kno arts.. word nu voor de 4de x geopereerd. Helaas wachtlijst van een jaar.

    Pijn valt heel erg mee.. ik vind het geen spannende operatie.. je bent snel op de been erna.

    Wel helaas veel blauwe plekken en zwellingen dat duurt wel even voordat dat weg is.

     

    Reageer
    #4

    Ben een paar maanden geleden geopereerd ik ben 17 en kon vanaf me geboorte niet door me neus ademen door een scheve neusschot dus heb 17 jaar lang door me mond moeten ademen, af en toe rook ik bijna niks qua eten en ik praatte heel verstopt en had altijd wel een snotneus. Een paar maanden geleden hebben ze die van mij rechtgezet in het ziekenhuis (dagoperatie) en ik moet zeggen dat het positief heeft uitgepakt voor mij. Ik kan eindelijk door mijn neusgaten ademen en ruik ik alles alleen moet ik af en toe wel verstuiven. Ik had zelf een dagopname dus mocht dezelfde middag weer naar huis. De tampons die je in je neus krijgt zijn wel kut want die moet je 2 dagen inhouden en die dingen zitten helemaal tegen je traanbuis aangedrukt waardoor je ogen constant gaan tranen na de operatie. Pijn aan me neus had ik totaal niet alleen die tampons irriteren wel vooral als je gaat slapen. Verder veel bloed uitspugen niet snuiten en goed spoelen met zoutwater als de tampons eruit gaan en dan moet alles goed komen. Je hoeft je niet druk te maken stelt weinig voor.

    Reageer
    #5

    beste,ik heb mij gisteren laten opereren ,mijn neusschot hebben ze rechtgezet daar ik een jaar lang een neuskant dicht was de pijn valt zeer goed mee een beetje nazorg en het komt goed groetjes.

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Ik heb mijn eigen ervaring toevallig deze week gedeeld:

    https://www.dokter.nl/forum/keel-neus-oren/1585015-septumcorrectie-4/

    Reageer
    #7

    heb afgelopen woensdag ook het neus tussenschot laten rechtzetten zit nu nog met pleister over m'n neus en heb plaatjes er in geen wieken heb geen pijn gehad maar dat m'n neus pot toe zit daar word ik gek van proef helemaal niets kan niet slapen lippen heel droog en keelpijn ,dinsdag terug voor nazorg hoop dat die plaatjes er dan uit gaan en dat ik weer kan ademen door beide neusgaten zalig !!!?

    Reageer
    #8

    Hallo,

    ik ben afgelopen week geopereerd: neusschelpen kleiner gemaakt dus holtes wijder gemaakt, holtes leeg gemaakt, gat in neusschot dicht gemaakt en littekenweefsel weg gehaald (ben al eerder hieraan geopereerd maar mis gegaan door nabloedingen).

     

    Wat zijn jullie ervaringen met herstellen? Na hoe lang kon je weer door je neus ademen?

    Slapen is momenteel een hel... constant wakker en droge keel/mond, verschrikkelijk!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hey k heb een snelle schildklier groei... kan dit erge invloed hebben bij een neusoperatie??

    Reageer
    #10

    Dat zou je met de chirurg moeten bespreken

    Reageer
    #11

    Hallo, ik heb 4 dagen geleden mijn neustussenshot laten opereren ook. Ik vind het heel raar want ik heb geen blauwe plekken bij m’n ogen. Na 2 dagen kon ik al ruiken, ik moet wel zeggen alle geuren zijn heel sterk voor mij waardoor ik bijna moet kotsen... ik heb ook geen kapje op mijn neus, mijn neus is gewoon nog het zelfde als ervoor alleen wat opgezwollen

    Reageer
    #12

    Hallo,

     

    Ik ben 10 dagen geleden geopereerd. Ze hebben mijn neustussenschot recht gezet en mijn neusschelpen kleiner gebrand. De eerste dag voelde ik me erg goed. Ik had wel een constante bloedneus gedurende de eerste 24u. dit werd opgevangen door een snorretje onder mijn neus. Had ook preventief medicatie via infuus gekregen tegen de misselijkheid van de narcose. De tweede dag was dit middel uitgewerkt en moest ik alsnog overgeven en kreeg koorts. Dit tot de volgende dag savonds. Ik heb de eerste 5 dagen amper geslapen doordat ik steeds door mijn mond moest ademen. Ik had de eerste week ook steeds een druk in mijn hoofd. Achter mijn ogen. Heb me nog nooit zo ellendig gevoeld als de eerste 5 dagen.

    Na een week zijn mijn plaatjes uit de neus gehaald. Ik kan nu af en toe goed door mijn neus ademen. Soms niet als ik veel slijmen en vuil opgestapeld heb achterin de neus. Spoelen helpt wel om al het vuil en bloed los te maken. Ik voel me nu een stuk beter. Heb wel vaak een druk op mijn neus zelf. Ik probeer niet te bukken en heffen, mocht ik deze week nog niet doen. Zelfs van lichte dingen krijg ik even later een kleine bloedneus.

    Heb dinsdag terug controle. Ga dan moeten kijken of ik terug mag werken aangezien ik zwaar fysiek werk moet kunnen doen (ik werk in de zorg). Voor e rest loopt alles goed.

    Reageer
    #13

    Fes operatie gehad er zaten enorme poliepen die de beademing door neus irritant blokkeerde .
    De operatie is prima verlopen mijn tussenschot zat goed daar hoefde niets aan gedaan te worden.
    Prettig wakker worden van de operatie, en het verbaasde me dat ik nog steeds lucht door de neus kon krijgen aangezien de chirurg de tampons heel hoog geplaatst had en een soort van beluchting gemaakt had. Dat was zeer prettig aangezien dit 3 dagen moet blijven zitten. Moet er niet aan denken dat je 3 dagen geen lucht door de neus kan krijgen wat wel gebeurd bij een FES met tussenschot behandeling. Na 3 dagen rustig opknappend van de operatie, tampons eruit eigenlijk fluitje van een cent, beetje apart gevoel maar niet echt noemenswaardig qua pijn oid.
    Na de verwijdering tampons een verademing dat je weer vol door de neus kunt ademen. wat enorm belangrijk is dat je dan direct begint met spoelen met een neusdouche met nasaal zout en 2 pipets Flixonase neus druppels er door heen . Dit moet je dus je leven lang blijven doen . Zie neus poliepen als onkruid en dat moet je blijven bestrijden. Doe je niets dan komen ze onherroepelijk weer terug na verloop van tijd . Bij de ene snel en bij een ander langzamer. Wat ook fijn was dat je je geur terug hebt na jarenlang dit gemist te hebben. Was na 1 week alweer aan het werk.

    Reageer
    #14

    Ik heb deze operatie twee maanden terug gehad. Herstel van de operatie duurde bij mij ongeveer drie weken. Ik heb drie welen niet gewerkt.

    De eerste drie dagen kon ik alleen door mijn mond ademen en slapen was vooral de eerste vier nachten erg lastig.

    Na 6 dagen werden eindelijk de plastic buisjes uit mijn neus gehaald die ervoor zorgen dat alles recht groeit.

    Daarna nog paar keer op controle en nu twee maanden later kan ik echt goed ademen en is mijn neus bijna weer hersteld. Soms nog wat kleine bloedingen. Ruiken en proeven kon ik trouwens meteen na de operatie.

    Al met al echt aan te raden en qua pijn valt het ook erg mee. Ik vond alleen die plastic buisjes erg vervelend.

    Reageer
    #15

    Hey,

    Ik heb mijn tussenschot ongeveer een jaar geleden laten rechtzetten. Ik had heel vaak last van een verstopte neus, gebruikte heel vaak neusspray. Had ook moeite met ademen door de neus, vooral bij inspanning.

    Operatie zelf is goed verlopen. De 1e week hierna was echter totaal niet aangenaam. Heb de hele week rechtop in de zetel geslapen, dan kon ik tijdens de slapeloze nachten wat tv kijken. Had toen vooral last van bloedneuzen waardoor ik een soort snorretje van watjes onder mijn neus had. Kon ook enkel door de mond ademen, had constant hoofdpijn en voelde me op den duur ook ellendig. Dit was echter maar 1 week. Na deze week mochten de plastic plaatjes uit mijn neus waardoor ik beter kon ademen.
    Heb wel nog maanden mijn neus goed gespoeld met zoutwater (met een neusdouche). Dit kan ik echt heel erg aanraden. Want je mag vlak na de opratie je neus niet snuiten, spoelen mag je wel doen.

    De maanden na de operatie beterde alles stilletjes aan. Minder vuil, korsten, bloedneuzen. Ondertussen ben ik een jaar verder en heel content van het resultaat. Heb sinds de operatie geen neusspray meer gebruikt en kan terug goed ademen door pijn neus. Overlaatst de 1e keer verkouden geweest en zelfs dit voelde een stuk beter dan voor mijn operatie.

    Op korte tijd ga je misschien wel last krijgen van vanalles: bloedneuzen, korsten, vuil, hoofdpijn,... maar op langere termijn kan ik je het zeker aanraden!

    Reageer
Reageer op: Neus operatie (tussenschot)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief