Neus operatie (tussenschot)

 • #1

  Beste allen,

  Ik heb al jaren dat er altijd één neusgat dicht zit. Dit komt omdat mijn neus scheef staat. De kno arts heeft vandaag voorgesteld om mijn neusschot recht te zetten. Hij vertelde dat 80% van de behandelde mensen zegt: 'had ik dit maar tien jaar geleden laten doen'. Ik vind het best spannend om zo'n operatie te laten uitvoeren en heb gezegd er nog even overna te denken. Nu lees ik op internet veel verhalen over mensen met minder prettige ervaringen, maar de meeste berichten zijn al wat gedateerd.

  Nu is mijn vraag of er mensen zijn die de operatie nog niet zo lang geleden hebben laten uitvoeren? En wat zijn jullie ervaringen? Dat het pijn zal doen geloof ik wel, maar ben vooral benieuwd welke positieve effecten het jullie heeft gebracht.

  Bijvoorbaat dank!

  Reactie
  #2

  Ik heb deze operatie gehad, jaren geleden...Stelt niet zoveel voor hoor, 1 nachtje blijven en weinig napijn. Het rotte was alleen dat ik hem kreeg omdat ze tijdens een fess operatie zagen dat ik ook een scheef tussenschot had maar voor mijn klachten heeft het niet geholpen... worden door iets anders veroorzaakt...

  Reactie
  #3

  Hier ook al 3 x geopereerd.. nu op de wachtlijst bij een gespecialiseerde kno arts.. word nu voor de 4de x geopereerd. Helaas wachtlijst van een jaar.

  Pijn valt heel erg mee.. ik vind het geen spannende operatie.. je bent snel op de been erna.

  Wel helaas veel blauwe plekken en zwellingen dat duurt wel even voordat dat weg is.

   

  Reactie
  #4

  Ben een paar maanden geleden geopereerd ik ben 17 en kon vanaf me geboorte niet door me neus ademen door een scheve neusschot dus heb 17 jaar lang door me mond moeten ademen, af en toe rook ik bijna niks qua eten en ik praatte heel verstopt en had altijd wel een snotneus. Een paar maanden geleden hebben ze die van mij rechtgezet in het ziekenhuis (dagoperatie) en ik moet zeggen dat het positief heeft uitgepakt voor mij. Ik kan eindelijk door mijn neusgaten ademen en ruik ik alles alleen moet ik af en toe wel verstuiven. Ik had zelf een dagopname dus mocht dezelfde middag weer naar huis. De tampons die je in je neus krijgt zijn wel kut want die moet je 2 dagen inhouden en die dingen zitten helemaal tegen je traanbuis aangedrukt waardoor je ogen constant gaan tranen na de operatie. Pijn aan me neus had ik totaal niet alleen die tampons irriteren wel vooral als je gaat slapen. Verder veel bloed uitspugen niet snuiten en goed spoelen met zoutwater als de tampons eruit gaan en dan moet alles goed komen. Je hoeft je niet druk te maken stelt weinig voor.

  Reactie
  #5

  beste,ik heb mij gisteren laten opereren ,mijn neusschot hebben ze rechtgezet daar ik een jaar lang een neuskant dicht was de pijn valt zeer goed mee een beetje nazorg en het komt goed groetjes.

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Ik heb mijn eigen ervaring toevallig deze week gedeeld:

  https://www.dokter.nl/forum/keel-neus-oren/1585015-septumcorrectie-4/

  Reactie
  #7

  heb afgelopen woensdag ook het neus tussenschot laten rechtzetten zit nu nog met pleister over m'n neus en heb plaatjes er in geen wieken heb geen pijn gehad maar dat m'n neus pot toe zit daar word ik gek van proef helemaal niets kan niet slapen lippen heel droog en keelpijn ,dinsdag terug voor nazorg hoop dat die plaatjes er dan uit gaan en dat ik weer kan ademen door beide neusgaten zalig !!!🤕

  Reactie
  #8

  Hallo,

  ik ben afgelopen week geopereerd: neusschelpen kleiner gemaakt dus holtes wijder gemaakt, holtes leeg gemaakt, gat in neusschot dicht gemaakt en littekenweefsel weg gehaald (ben al eerder hieraan geopereerd maar mis gegaan door nabloedingen).

   

  Wat zijn jullie ervaringen met herstellen? Na hoe lang kon je weer door je neus ademen?

  Slapen is momenteel een hel... constant wakker en droge keel/mond, verschrikkelijk!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hey k heb een snelle schildklier groei... kan dit erge invloed hebben bij een neusoperatie??

  Reactie
  #10

  Dat zou je met de chirurg moeten bespreken

  Reactie
Reageer op: Neus operatie (tussenschot)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief