Moeilijk door neus ademen

 • #1

  Hallo,

  Ik kan moeilijk door mijn linkerneusgat ademen. Vooral tijdens mijn slaap. Dan voelt het alsof ik niet genoeg lucht binnenkrijg, en ik moet dan ook hard in en uit ademen om voldoende lucht binnen te krijgen. Door wat komt dit, en hoe los ik dit op?

  Mvg,

   

  Reactie
  #2

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #3

  Beste Tandor,

  Kan je mij ook van een antwoord voorzien?
  Ik heb vanmiddag, eerder nog dan dit bericht en nog een bericht, al een vraag geplaatst op dit forum "Hallo,
  Ik heb al maanden lang (niet de hele dag/continu) last van een kloppend linker oor, dit krijg ik als ik bijvoorbeeld hik, boer een oprisping heb of mij op een bepaalde manier uitstrek. Dit kloppende geluid is voor zover ik zelf weet niet mijn hartslag en word dus opgewekt na 1 hik/soort boer.
  Ben verder ook niet verkouden, tenminste niet maandenlang gelukkig.
  Iemand die dit herkent? Is er iets wat ik kan doen om het te verhelpen? Het duurt maar even, een paar seconden maar wel dus meerdere keren per dag.
  Al naar de KNO-arts geweest die kan niks vinden en ook gehoortest gehad in het ziekenhuis en daar was ook niks mis mee. Ik ben radeloos…
  Heeft iemand een idee wat het is en hoe ik ervan af kan komen?
  Groetjes,
  Anoniem
  Kloppend linker oor (al maanden) na hik, oprisping of boer.' maar er tot op heden nog geen antwoord op gekregen.
  Vragen door andere personen, die later dan mijn vraag, op het forum zijn gezet heb je al wel beantwoord.

  Ik hoor graag van je, ook als je het antwoord niet weet, want dan kan ik eventueel elders en verder gaan zoeken naar een antwoord/oplossing voor mijn probleem.

  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Anoniem

  • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 6 maanden geleden door John (moderator).
  Reactie
  #4

  Ik heb je vraag helaas niet voorbij zien komen. Anders had ik daar wel antwoord op gegeven.

   

  Ik denk dat het probleem wordt veroorzaakt door overdruk in je keelholte/neusholte. Het ligt aan de manier van boeren en hikken.

  Reactie
  #5

  Beste Tandor,

  Bedankt voor je snelle antwoord dit keer :).
  Misschien heb ik vanmiddag iets verkeerd gedaan met het plaatsen van het bericht...

  Kan ik iets doen aan de overdruk in mijn keel/neus?

  Ik vind het namelijk zo vreemd dat ik het 3  maanden geleden ineens kreeg bij een boer/oprisping en dat het daarna niet meer weg is gegaan en dat het alleen mijn linkeroor is 🙁 ...
  Ook als ik mij 's ochtends intens uitrek terwijl ik nog lig in bed fladdert/klopt m'n oor soms ook een aantal seconden. Het lijkt vaak op een hartslag, maar soms gaat het sneller en lijkt het meer op gefladder.

  Naar mijn eigen idee heeft het inderdaad ook te maken met druk van binnenuit (boer/oprisping) en dat de lucht ineens niet meer weg kan via neus of keel dus dat het dan via mijn linkeroor gaat ofzo.

  Het is in ieder geval erg raar en irritant...
  Is neusspray misschien een oplossing of oren uit laten spuiten?
  Of heeft dat geen enkele zin bij dit probleem?

  Ik hoor het graag, alvast bedankt.

  Groetjes,
  Anoniem

  Reactie
  #6

  De KNO arts had naar je oren gekeken als het goed is. Dus uitspuiten zal dan niet nodig zijn, anders had de KNO arts daar wel iets over gezegd.  Je kunt je oren een proberen te klaren en dan vooral op een andere manier gaan boeren.

  Reactie
  #7

  Beste allemaal,

  Onlangs heb ik op eigen verzoek de KNO-arts bezocht, naar aanleiding van ademhalingsproblemen. Ik ruik en/of adem altijd door mijn mond, als het meezit door mijn neus. Eenmaal op het LUMC aangekomen hebben ze in mijn neus ''gekeken'', blijkbaar staat de binnenwand van mijn linkerneusgat scheef. En dat is al bijna 15 jaar zo, binnenkort een zogenaamde ''CT Scan''. Hierbij scan de KNO-arts mijn hele gezicht om te kijken of er water in de holtes zijn?? (Corrigeer mij als ik verkeerd zit). Naar aanleiding van scan, komt er waarschijnlijk een operatie om de binnenwand te corrigeren.

  Met vriendelijke groet,

  Ahmed

   

   

  Reactie
  #8

  Hoi,

  Ik heb een vraagje de laaste tijd slaap ik heel moeilijk en adem ook via mijn neus wordt daardoor ook vaak wakker. Iknben niet meer erg verkouden. Wil niet dat het slaapapneu is. Herkent iemand dit

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Moeilijk door neus ademen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief