Irritant/vreemd gevoel in neus

 • #1

  Hallo,

  Sinds vorig weekend zit ik met het volgende rare probleem:

  Ik heb een heel irritant gevoel in mijn neus, met name in het bot van de neus (dus meer tussen de ogen). Het is 100% GEEN pijn en doet ook geen zeer. Het is gewoon een 'gevoel', alsof ik een lichte bril op mijn neus heb. Soms zqweeft het gevoel ook even van mijn neus af naar iets onder mijn ogen (neusholtes?) Als ik mezelf erop concentreer wordt het erger en het gevoel ook irritanter....het is lastig uit te leggen maar met nadruk; met is geen pijn en doet echt geen zeer. Door bijv. mijn vinger op mijn neus te leggen (en dus een eigen gevoel van aanraking te creëeren) is dat gevoel even weg. Als ik mijzelf er probeer van af te leiden wordt het meestal ook minder. Het is een soort lichte druk... Als ik mijzelf er op concentreer dat het heviger wordt dan is het gevoel vergelijkbaar als wanneer iemand met duim en middelvinger net achter je knie knijpt in je bovenbeen. Een heel irritant gevoel, maar het doet geen pijn.

  Ik heb verder gezocht op internet maar vindt hier eigenlijk niets over. Is er iemand die me hierbij kan helpen of er iets over weet?
  Ik voel me verder kiplekker, heb geen hoofdpijn, ben niet erg verkouden o.d. Ik heb het idee dat het misschien iets uit mijn hersens is die een signaal sturen over een gevoel wat er niet is omdat ik niet het idee heb dat er fysiek echt iets aan de hand is...

  Alvast bedankt!

  Gr.

  Wim

  Reageer
  #2

  Bent u bekend met hartproblemen? Kan het niet gewoon jeuk zijn? Verdwijnen de klachten bij rust, en nemen de klachten toe bij inspanning?

  Reageer
  #3

  ZooM schrijft: Bent u bekend met hartproblemen? Kan het niet gewoon jeuk zijn? Verdwijnen de klachten bij rust, en nemen de klachten toe bij inspanning?

  Hartproblemen?? Nee totaal geen last van. Jeuk is het ook niet want het gevoel zit niet uiterlijk op de huid maar meer in/om het neusbot. Inspanning of niet maakt niet zoveel uit heb ik het idee. Wel is het zo dat, als ik 's ochtends wakker wordt, ik er geen last van heb. Zodra ik er dan weer aan denk begint het weer te komen, soms sneller, soms langzamer. Het zeer irritante gevoel kan ik nu goed onderdrukken maar ik 'voel' het wel.

  Vanwaar de link naar hartproblemen?

  Reageer
  #4

  Al bij de huisarts geweest? Dit kan voorkomen bij angina pectoris maar dan staan andere symptomen vaak meer op de voorgrond. Ik ben benieuwd wat de huisarts bij lichamelijk onderzoek vindt.

  Reageer
  #5

  Ehm...angina pectoris?? Sorry maar wat heeft een raar gevoel in mijn neus(botje) nu te maken met een hartafwijking/druk op de borst etc.?

  Reageer
  #6

  Er zijn erg veel verschillende mogelijke oorzaken van een dergelijk gevoel in de neus. Zonder aanvullende informatie blijft het gissen wat er aan de hand kan zijn.

  Het enige echt zinvolle dat ik gelezen heb, is het advies naar de huisarts te gaan voor een lichamelijk onderzoek.

  Als u meer opvallende kenmerken kunt noemen, kan de lijst van ruim 100 mogelijke oorzaken misschien gehalveerd worden. Zonder lichamelijk onderzoek en er weinig zinvols hierover op te merken.

  Reageer
  #7

  @Anoniem: Nee, verder heb ik geen bijzonderheden en voel ik me eigenlijk topfit...ik hou het ff in de gaten en als het volgende week niet over is ga ik inderdaad even naar de dokter misschien kan hij er meer over zeggen.
  Bedankt.

  Reageer
  #8

  Ik vind het opvallend dat u met jeuk aan de neus medische hulp zoekt. Denkt u zelf wellicht aan een ernstige oorzaak? Zo ja, waarom? Er bestaan afwijkingen aan de neus die ernstig zijn en die jeuk veroorzaken. Uw inuïtie kan u op een spoor gebracht hebben. De huisarts is de aangewezen persoon nader onderzoek te doen. Misschien kunt u thuis met een lamp en een spiegel, of met hulp van iemand foto's maken om een duidelijk visueel beeld te krijgen van de binnenzijde van de neus.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Andre: Nee ik denk niet aan een ernstige oorzaak, het is gewoon irritant omdat het in je gezicht zit en niet in je teen o.d. Verder voel ik me ook prima en heb eigenlijk alleen daar last van. Het is ook geen jeuk, ik weet wat jeuk is maar zo voelt dit echt niet.
  Zoals gezegd ga ik volgende week naar de dokter als het nog niet over is.

  Reageer
  #10

  Dit gevoel is me vandaag ook binnengekomen.
  voelt net alsof iemand heel ligt net boven mijn neusvleugels met 2 vingers op mijn neus drukt, Ook als ik het aanraak is het even weg. Mssschien komt het omdat ik vanaf vrijdag mijn eerste bril heb. Dus dit dacht ik, na de bril 5 uur niet gedragen te hebben, is het gevoel er nog steeds. Appart.
  Heeft de melder van de klacht hier nog last van?
  Vriendelijke groet,
  Mij

  Reageer
  #11

  Hoi Bluetooth,

  Ik heb een spray gehad voor de ontsteking van het neusslijmvlies. Dat is inmiddels verholpen, de irritatie van het geheel in de neus, daar heb ik nu een andere spray voor gekregen (weet de naam zo snel niet). Dit moet ik 1x per dag sprayen maar het proces gaat nogal langzaam volgens de dokter, naar verwachting moet het rond eind maart over zijn...ongeveer 3 maanden. Het gaat nu met ups en downs steeds beter, heb steeds minder last en de pieken worden steeds vlakker. Ziet er dus goed uit!
  Let wel op dat ik niet echt een 'druk' op de neus heb, soms lijkt het zo maar het is vooral een wat zeurend gevoel zonder pijn.

  Succes!

  Reageer
  #12

  Hallo WimRacing.
  Bedankt voor je advies, ik zal er zeker naar gaan kijken mocht het probleem langer aanhouden.
  Ik neem tot nu toe aan dat het gewoon wennen is aan mijn bril, misschien zit het iets te strak en kan ik naar de opticien om het te verhelpen.
  Maar toch bedankt!
  Grt.

  Reageer
  #13

  Ik loop ook al een tijdje met waarschijnlijk hetzelfde gevoel als wim. Dukkend gevoel op het neusbot,heb het nu een week of 5, heel vervelend.
  Graag hoor ik van Wim of het nu over is?

  Groet,
  B

  Reageer
  #14

  Hoi Barte,

  Vanmorgen ben ik wederom bij de dokter geweest nadat ik 1 maand per dagdeel (ochtend/middag/avond) bij moest houden hoeveel last ik had en wat ik op dat moment aan het doen was. De dokter vindt het een onbekend verschijnsel, ik ben nu dan ook doorverwezen naar de KNO arts waar ik begin mei een afspraak heb.

  Ik heb er vanaf november 2010 al last van, het wordt niet erger maar ook niet minder. Het is over het algemeen wel wisselvallig; ik heb 2 dagen ertussen gehad dat het zo goed als over was en ik eigenlijk geen last had. Dat stemde positief maar daarna kwam het toch weer terug. De afgelopen 3 dagen gaat het ook weer erg goed en heb ik weinig last.

  Er is echter totaal geen trend te ontdekken. Of ik aan het werk ben, thuis ben of wat dan ook, er is geen link te maken tussen de mate waarin ik er last van heb en welke activiteit ik op dat moment doe. Als ik last heb wordt het echter meestal wel erger als ik ga liggen (om te gaan slapen) en als ik opsta heb ik meestal geen last. Soms duurt het dan even voordat ik er last van krijg; dit kan 10 minuten zijn maar oojk gerust een halve dag. Vermoeidheid lijkt het echter wel te beinvloeden maar ook niet altijd. Daarnaast helpt 'druk' op de neus, bijv. als ik een zonnebril opheb tijdens het autorijden. Het geboel dvan de bril op mijn neus overstemt dan het ittitante drukgevoel omdat ik het gevoel van de bril niet als storend ervaar.

  Daarnaast ervaar ik de druk alleen als ik veel last heb. Bij weinig last is het een soort van tinteling zonder doof gevoel die, vanaf het neusbot (punt waar het neusbot ophoud en het tussenschot begint) ook licht uitstraalt naar links en rechts (een beetje onder de ogen). Dit gevoel onder de ogen is een lichte tinteling, minder storend dan het daadwerkelijk drukkende gevoel.

  De dokter vermoed iets neurotisch, een gevoelszenuw dit beschadigd is of wat dan ook. Na de KNO arts moet ik terug naar de dokter, afhankelijk of de KNO wat vind moet ik mogelijk ook nog naar een neuroloog....Het zou ook nog met de sinussen te maken kunnen hebben.

  Een medisch interresante kwestie dus omdat het niet echt een bekend verschijnsel is, ik plaats hier wel een post na mijn bezoek aan de KNO arts.

  Reageer
  #15

  Fijn dat je klacht serieus genomen wordt. Houd je ons op de hoogte van de ontwikkelingen?

  Reageer
Reageer op: Irritant/vreemd gevoel in neus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief