Ik blijf last van afften krijgen.

  • #1

    Beste,

    Ik heb een vraag over afften, ik krijg sinds de laatste maanden heel erg last van afften, vroeger kreeg ik ze ook al maar dan 1x in de 5 a 6 maanden, nu krijg ik ze zowel om de maand.. reden waarom ik het vraag is omdat ik 4 dagen geleden extreeme pijn in mijn keel kreeg en zag dat heel mijn keel gedeelte vol met afften zitten zeker wel 7 stuks, het doet ontiegelijk veel pijn en had de dokter al gebeld maar die zegt dat hier niks tegen te doen is..?? ik hoop dat iemand hier mij mee kan helpen want ik slaap al dagen niet en als ik in slaapval is het max 2 uurtjes en wordt dan wakker van de pijn in mijn keel, ook kan ik niks eten of drinken het voelt alsof mijn keel met messen wordt bestoken (en dan ook echt extreem)..

    Is hier iets tegen te doen?

    En waarom komen afften bij mij zo vaak??

     

    A

    Reageer
    #2

    Trachitol helpt een beetje. En er is ook iets in de handel dat ervoor is om pijn te verzachten. Daar kun je ze mee aanstippen. Flauw dat je huisarts dit niet vertelt, dan loop je onnodig hiermee. En ik weet hoe pijnlijk ze zijn.

    Ik heb ook vaak last van aften gehad. Ik krijg ze vnl nadat ik op mijn wang heb gebeten, als ik te weinig drink, kruidig of zuur eet, maar 1 keer per dag tandenpoets, of 's nachts met mijn mond open heb geslapen.

    Ik heb zelf nooit gemerkt dat het met vitamine tekorten samenhangt.

    Hou je mondslijmvlies heel, vochtig en schoon. Dat is belangrijk.

     

    Reageer
    #3

    Je kunt gorgelen met zoutwater en een pijnstiller tegen de pijn nemen.
    Aften ontstaat vaak tijdens periodes van verminderde weerstand of tijdens een stressperiode, b.v. een komend examen, bruiloft etc. Ook gebitsproblemen en een slechte mondhygiëne (zeker bij rokers) kunnen aften veroorzaken. Een klein wondje in de mond kan de ontstaansplek worden van aften.

    Reageer
Reageer op: Ik blijf last van afften krijgen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief