Bloedneus spontaan en vloeiend

  • #1

    Hallo,

    Mijn vriendin had laatst spontaan een bloedneus en het vloeide maar door, toen is ze met hoofd naar achter gegaan en stopte het even met bloeden, maar daarna ging het weer door, heeft ze hetzelfde gedaan en toen was het vervolgens over.. Maar het rare eraan is, dat ze het kreeg terwijl ze gewoon zat en helemaal niks deed.. Dit heeft ze nog nooit eerder gehad en vandaar dat ik bang ben dat er misschien iets meer aan de hand is..

    Ik hoop dat jullie mij snel van een antwoord kunnen voorzien,

    M.v.g.

    Reageer
    #2

    een bloedneus kan altijd spontaan ontstaan, de een is er gevoeliger voor dan de ander.
    toch kan het geen kwaad even de bloeddruk te laten controleren, maar dit is meestal niet de oorzaak.
    hoofd moet niet achterover, maar gewoon zitten, even snuiten en dan hard de neus dichtknijpen tegen het neusbotje aan dit wel even een paar minuten volhouden.
    als het bloeden niet stopt langs huisarts.
    Brenda

    Reageer
    #3

    Heb je deze berichten gelezen over spontane bloedneuzen?

    TOPIC: altijd bloedneus bij warmte
    http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/175944-altijd-bloedneus-bij-warmte.html

    TOPIC: Vaak een bloedneus
    http://www.dokter.nl/forum/Keel-neus-oren/198856-Vaak-een-bloedneus.html

    Reageer
    #5

    Ik heb de laatste tijd behoorlijk vaak een bloedneus. Kan dit komen door teveel stress? of slecht eten/slapen?

    Het is wel zo dat ik als kind ook regelmatig een bloedneus had en dan opeens een hele lange periode nergens last van had.

    Herkend iemand dit?

    Dank.

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb al mijn hele leven in sommige periodes vaak een bloedneus. Gewoon spontaan soms wel een paar keer per dag. Dat houdt dan enkele dagen, soms wel weken, aan. Ik heb er echter nooit echt een aanleiding voor gevonden. Het komt bij mij niet meer voor als ik stress heb of iets dergelijks. Ik heb vaker in de zomer dat valt wel op, maar dat lijkt me meer toeval.

    Reageer
    #7

    Een bloedneus is meestal het gevolg van peuteren in je neus. Als je hiermee stopt, gaat het bloeden vanzelf weg.

    Reageer
    #8

    ik krijg soms zo maar een bloedneus wat kan de oorzaak zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,is dat misschien alleen tijdens de zomer dat je zomaar een bloedneus krijgt,want mijn zoon heeft ieder jaar als t lente/zomer gaat worden ook zomaar spontaan bloedneuzen.De dokter zei dat dat kwam omdat t bloed dan dunner werd en vandaar die bloedneuzen.Groetjes Manuela

    Reageer
    #10

    ik heb er ook last van in periodes, ook in de winter, waar kan het aan liggen?

    Reageer
    #11

    Hoi,

    Bloedneuzen kunnen worden veroorzaakt door letsel of beschadiging van t neusslijmvlies.Of als je hoge bloeddruk hebt,bloedverdunners gebruikt.T kan ook nog zijn dat er een misvorming binnen in de neus is.Groetjes Manuela

    Reageer
    #12

    Als kind kreeg ik in de zomer regelmatig een bloedneus.Was er overheen gegroeid en sinds kort heb ik er weer last van.
    Als ik het heel warm krijg(buiten temp. of door inspanning)gaat het spontaan bloeden.Na een paar min is het weer over.
    Maar nu twijfel ik of er mee naar de dokter moet.Is het onschuldig of komt het bv ook door hoge bloeddruk??

    Reageer
    #13

    Iedereen weet wat een bloedneus is: opeens loopt er bloed uit de neus. Het kan uit één neusgat komen, maar ook uit allebei. Bij een bloedneus proeft u vaak de smaak van bloed omdat neus en mond via de neus-en keelholte met elkaar in verbinding staan.
    De oorzaak van een bloedneus is bijna altijd onschuldig. Het slijmvlies dat de binnenkant van de neus bekleedt, is dun en vrij teer. Door het slijmvlies lopen veel bloedvaatjes.
    Als zo'n bloedvaatje stuk gaat, kan dat een bloedneus geven. Een tik op de neus of peuteren in de neus kan een bloedvaatje beschadigen. Kleine kinderen stoppen wel eens iets in hun neus wat een wondje veroorzaakt, bijvoorbeeld een steentje. Sommige mensen krijgen een bloedneus, zonder dat er een aanleiding voor lijkt te zijn. Het slijmvlies wordt extra kwetsbaar als de lucht erg droog is of als u verkouden bent. Oudere mensen hebben wat zwakkere bloedvaatjes door slijtage.
    Bloedverdunnende medicijnen kunnen een rol spelen; ze maken dat het bloed minder snel stolt. Een kapot bloedvaatje bloedt dan langer door dan normaal.

    Wanneer u een bloedneus heeft, kan er flink wat bloed uit uw neus stromen, maar het is helemaal niet zo ernstig als het eruit ziet. Een bloedneus kan zelden kwaad.
    Het eerste wat u moet doen om de bloeding te stoppen, is rustig gaan zitten en flink uw neus snuiten. Daarna knijpt u uw neus minstens tien minuten lang dicht, vlak onder het neusbeen, waar het zachte deel van de neus begint. Hierbij kunt u uw hoofd het beste licht voorover buigen. U ademt rustig door uw mond. Zo gaan bijna alle bloedneuzen over.
    Als u vaak een bloedneus heeft, kunt u het beste zachtjes snuiten en niet meer in uw neus peuteren.
    Zorg dat de lucht in uw huis niet te droog is. In de winter kunt u bijvoorbeeld vochtige handdoeken over de verwarming hangen of bakjes water op de verwarming zetten.

    U kunt contact opnemen met uw huisarts: als het bloeden doorgaat nadat u tien minuten de neus dichtgeknepen heeft; als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt en wel eens een bloedneus heeft; als u regelmatig een bloedneus heeft, terwijl u niet peutert en altijd zachtjes snuit.

    Reageer
    #14

    Hey,

    Ik heb ook heel lang bloedneuzen gehad. Ook al sinds ik een kind was. Ik ben er pas een paar weken vanaf doordat ik van iemand hoorde dat je de bloedvaatjes in de neus kunt laten dichtbranden bij de kno-arts.
    Kreeg ook spontaan bloedneuzen en heel vaak.

    Na een afspraak bij de dokter werd ik direct doorverwezen. Ze hebben het eerst dichtgebrand met zuur (voel je niets van) maar daarna ging het bloeden helaas gewoon door. Daarna nog een keer naar de kno arts en toen hebben ze het dichtgebrand met stikstof. Dat deed wel even pijn maar ik heb nu geen bloedneuzen meer!!
    Succes!

    Reageer
    #15

    De spontane bloedneuzen kunnen die alleen door warmte komen? bij een kind van 7 jaar? Mijn zoontje heeft sinds 3 nachten (overdag niet) ernstige bloedneuzen. HIj komt uit zijn bed aanrennen met een heel spoor van druppels door de gang en kamer. Nu heeft hij wel 5 dagen geleden narcose gehad vanwege het zetten van zijn gebroken pols, zou dit een oorzaak kunnen zijn? Wie weet er een antwoord op? Ik ga morgen sowieso de huisarts bellen, maar ben benieuwd of ik nu al antwoord kan krijgen.
    Liefs Alex

    Reageer
Reageer op: Bloedneus spontaan en vloeiend


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief