Géén smaak meer na tonsillectomie?

  • #1

    Hallo,
    Ik ben 4 weken terug geopereerd aan m'n amandelen en heb nog steeds geen smaak,
    Moet ik mij hier ongerust in maken of komt dit vanzelf terug en hoe lang kan dat duren?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Hallo,
    Wie kan mij helpen het is nu ondertussen al 2 maand geleden dat mijn amandelen verwijderd zijn en ik heb nog altijd geen normale smaak !!??
    Is dit nog normaal en zal het nog goed komen??
    Zo ja hoelang kan dit nog duren??
    Alvast bedankt!! Bart(36j)

    Reageer
    #4
    Reageer
    #6

    hallo heb je nu smaak.
    en hoelang heeft het geduurd dat je weer hebt gesmaakt.
    groet ben

    Reageer
    #7

    Hallo

    Bij mij zijn 5 maanden geleden de amandelen verwijdert
    en ik wordt er gek van..alles smaakt vies en naar suiker
    onverklaarbaar maar wordt hier niet vrolijk van!
    Wat kan ik hier mee?

    Reageer
    #8

    Hoi,
    Ik ben benieuwd hoe dit bij jou is afgelopen.
    Ben ongerust, na 1 maand proef ik nog niets.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hai,

    Ik vroeg mij af of uw smaak ooit nog terug is gekomen? Aangezien uw post al een paar jaar oud is

    Groetjes

    Reageer
    #10

    En heeft u uw smaak al terug?

    Reageer
    #11

    Het is bij iedereen al een paar jaar geleden. Is de smaak bij iemand na al die jaren weer terug gekomen? Ik zelf zit nu op 5 maanden maar ik heb mijn smaak nog niet terug

    Reageer
    #12

    Ik zit pas op 3,5 week na de amandelverwijdering. Alles smaakt vies en naar metaal. Continue een vieze smaak.

    Wanneer gaat dit over? En is het überhaupt over gegaan. Lees dat bij 1% er blijvend schade is.

    Hoor graag jullie ervaringen

    Reageer
    #13

    Ik ben 4 jaar geleden geopereerd, ik kreeg en intake van en oudere ervaren chirurg bij AMC Amsterdam en ik had goed gevoel dat de operatie zou goed gaan, want ik heb meer vertouwen in oudere chirurgen.
    Oh wat had ik het mis! Toen ik in de operatie zaal binnen kwam, was mijn chirurg daar niet, in plaats daarvan allemaal studenten onder de 30, ik kreeg en eng gevoel maar werd gerust gesteld dat ik in goede handen ben en dat de andere chirurg ervaren en goed is.
    Na de operatie had ik extreem veel pijn weken lang, ik had geen infecties maar het wou gewoon niet goed genezen, er kwam geen bloed uit de wonden maar ik had heel veel pijn continu, praten kon ik niet maanden lang, alleen fluisteren voorszichtig. Bij en kontrolle afspraak was de jonge chirurg die mij geopereerd mij bekeken en hij zei dat alles is goed, toen ik vroeg hem waarom na paar maanden ik nog steeds pijn had en NIKS kon smaken, zei hij dat het normaal is en dat ik binnen 6 maanden mijn smaak terug ga krijgen.
    Na paar maanden had ik nog en afspraak bij de oudere chirurg die was bij mijn intake, en hij zei dat de jongere chirurg heel slecht de operatie heeft gedaan, en dat ik en sped operatie zou krijgen, en dat hij persoonlijk zelf alles gaat beter opereren, na de tweede operatie geneesde ik veel sneller, had ik bijna geen pijn, en kon ik veel eerder met stem praten, alleen kwam mijn smaak alsnog niet terug. Pas na 1 jaar kon ik en klein beetje dingen smaken, fruit, groente, zolang ze vers ( ongekookt ) kon ik eindelijk smaken, gekookte eten was smakkeloos, alsof ik spons en karton at...totaal geen smaak, ik wou weer afspraak maken maar twijfelde of ik nog en keer onder en mes wou, dat er kans was ik mischien meer van mijn smaak zou kwijt raken, dus ik heb het gewoon gelaten zo, mijn man wou ik de jonge chirurg aanklaagde, maar in die tijd had ik iemand in mijn familie kwijtgeraakt en ik wou niet meer stress erbij, ik denk ik begon er aan te wennen dat eten niet zo smaakvol was of anders smaakte dan voorheen, waak werd ik zo enorm emotioneel en gesfrustreerd dat ik niet kon genieten van mijn eten zoals vroeger, maar toch dacht ik niet na om afspraak te maken, omdat de operatie al langere tijd geleden was. 4 jaar geleden geopeerd, en ik heb nog steeds mijn smaak niet terug helemaal. Ik heb onderzoek gedaan, en het blijkt dat als je smaak niet terugkeert na maximaal 6-10 maanden, dan blijkt het dat bepaalde delen in je mond zijn kapot gesneden. Ik weet zeker dat het niet beter wordt, inmiddels ben ik gewend dat veel recepten van vroeger bijna smakkeloos zijn, als ik eraan denk wordt ik boos en verdrietig, vooral als ik nieuwe recepten wil proberen, moet ik iemand anders vragen of het goed smaakt! Het heeft de kwaliteit van mijn leven enorm verlaagd, ik had erdoor zelfs depressie voor en tijd tot ik het had geaccepteerd. Uitgaan naar restaurants en dinnee feestjes doe ik bijna nooit meer, of ik moet heel mijn best doen om fake-genieten van eten, terwijl het voelt alsof ik spons en karton stukken eet. Hierdoor ben ik ook soms lui thuis in de keuken nu, en in plaats en maaltijd te koken ( als ik alleen thuis ben ) pak ik gewoon random dingen en blend ik ze in en smoothie, met protein poeder, vitamines, en mineralen. Als ik geen kinderen en man zou hebben, was ik nu waarschijnlijk en raw dietist geworden vanwege het gebrek in smaak van gekookte maaltijden.

    Ik vraag me waak af(en weet iemand of het zelfs kan?) kan ik chirurg na zo'n lange tijd( 4 jaar) aanklagen? Mijn man zegd dat ik moet hem aanklagen, hij zegd het al jaren lang, maar ik twijfelde er steeds over.
    Zijn er nog meer mensen hier die na jaren lang geen smaak of niet volledig smaak hebben terug gekregen?
    Wat zijn jullie ervaringen?

    Ps.- Excuus voor mijn Nederlands, het is niet mijn moedertaal.

    Reageer
Reageer op: Géén smaak meer na tonsillectomie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief