Constant sigarettenrookgeur in neus

  • #1

    Goedemiddag,

    Ik sinds afgelopen zaterdag last van een aanhoudende en verergerende stank van sigarettenrook in mijn neus. Ik rook niet en heb nooit gerookt. Wel is mijn vader weer begonnen met roken. Echter ervaar ik deze stank ook op mijn werk. Het lijkt steeds heftiger te worden en ik begin er misselijk door te worden.

    Ik heb begin november corona gehad en had hier weinig last van; had tijdelijk verminderde reuk en was wekenlang vermoeid. Die 6-8 weken zijn inmiddels voorbij, dus in theorie kan het wederom corona zijn - al heb ik eigenlijk geen klachten en voelt het ook niet zo.

    Heeft iemand een idee hoe en waardoor dit kan, en welke oplossingen hiervoor bestaan? Bij voorbaat dank!

    Met vriendelijke groet,
    DR

    Reageer
    #2

    Het kan ook een gevolg van Corona zijn... en daar is helaas niets aan te doen. Het zal vanzelf moeten herstellen

    Reageer
    #3

    Dank voor de reactie John. Dan ga ik er maar vanuit dat het over gaat. Een enigszins geruststellende gedachte!

    Reageer
    #4

    @ DR is dit nu bij u weg de geur of heb je het nog steeds ? ik heb hier ook last van.

    Thx

    Reageer
    #5

    Ik weet niet of ik bij U bij het goede adres ben, maar zou toch graag mijn verhaal kwijt willen.
    Afgelopen maandag ben ik bij een mevrouw thuis geweest die een ontzettende roker is, haar huis stond blauw van de rook.
    Ook al had ze even geen sigaret aan, er was een hele hoge concentratie nicotine aanwezig in de ruimte.
    Je rook het al wanneer je bij de voordeur aankwam lopen.
    Ik had toen al moet zeggen dat ik niet naar binnen ging, maar ik wilde die mevrouw ook niet passeren hierin.
    Het was een zeer ongezonde omgeving waar ik was, niet fijn, je voelde het gewoon.
    Na mijn bezoek [werkoverleg] van 2,5 uur notabene, ging ik weer weg en ik was buiten en er hing een soort walm van vieze rookgeur aan mij, terwijl ik niet rook. Alles stonk, mijn jas, pantalon, trui, etc. Niet prettig.
    Maar het ergste vind ik nog dat ik nu 5 a 6 dagen later nog steeds een rookgeur in mijn neus heb van die maandag. Een permanente rookgeur die ik de hele dag ruik in mijn neus, ik was er van overtuigd dat het binnen een dag wel over zou gaan. Maar helaas ruik ik nog steeds de rookgeur van de nicotine uit die woning van die mevrouw. Het blijft steevast zeer aanwezig in mijn neus, het is haast deprimerend te noemen.
    Sterker nog, ik ga mij onderhand een beetje zorgen maken daarover, heb ik blijvende schade opgelopen of gaan deze rookgeurklachten verdwijnen?
    Wat is Uw ervaring hiermee en zal mijn neus zich hierin herstellen?

    Reageer
    #6

    "Een permanente rookgeur die ik de hele dag ruik in mijn neus, ik was er van overtuigd dat het binnen een dag wel over zou gaan. Maar helaas ruik ik nog steeds de rookgeur van de nicotine uit die woning van die mevrouw. Het blijft steevast zeer aanwezig in mijn neus, het is haast deprimerend te noemen." Dat kan dus niet. Ik denk dat dit een beetje tussen je oren zit. Snuif een beetje water op en snuit je neus. Dan zou het toch over moeten zijn

    Reageer
    #7

    Ik vind dat je nogal kort door de bocht reageert met je "het zit tussen mijn oren'. Was het maar zo eenvoudig. Ik ben bij die mevrouw thuis geweest en het stond daar blauw van de nicotine, een zeer ongezonde omgeving was het, ik ben van mening dat ik daar toch een bepaalde neus/reuk beschadiging aan overgehouden  heb. Ik  ruik de sigarettengeur nog nadrukkelijk in mijn neus na een week. Ik heb van alles al geprobeerd  om er van af te komen, mondwater, mijn neusgaten schoonspoelen met een bloemenspuit in mijn neus, mijn neus leegsnuiten, tampons gedompeld in parfum in mijn neus etc. Niets helpt helaas.

    Reageer
    #8

    Als je denkt een beschadiging aan je reukorgaan te hebben opgelopen, ga dan naar de huisarts, ipv een forum,waar je niet bij een arts bent of fysiek onderzoek mogelijk is.

    Laat je huisarts er naar kijken en als die geen beschadiging kan vinden,vraag dan advies hoe je het uit je hoofd krijgt. Want met de dingen die je gedaan hebt,klinkt het toch enigszins als een obsessie! Je hebt even in de nicotine lucht gezeten, daar hou je geen blijvende schade aan over. Anders zouden hele volksstammen blijvend rook ruiken na een feestje of vroeger na een avondje naar de kroeg.....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is  net kort door de bocht maar de realiteit. Je kunt een hele avond in de geur hebben gezeten, en ja dan gaan je kleren ruiken. Maar in je neus blijft dat geen dagen hangen en een reukorgaanbeschadiging kun je zo dus absoluut niet oplopen.

    Dus ja: het zit tussen je oren

    Reageer
    #10

    DR, Sven en Rientje ik heb hier ook last van en het is een hele smerige en vervelende kwaal. John wat een belachelijke reactie voor een moderator, je hebt geen idee.
    Ik heb dit zelf nu 4 keer gehad, alle 4 de keren verdween de sigarettenrooklucht na 10 dagen vanzelf. Ik ben er ook voor naar de huisarts geweest, deze heeft mij een neusspray voorgeschreven. Ik heb daarna ongeveer een jaartje geen last meer gehad maar nu zit ik weer met die sigarettenrooklucht in mijn neus. Volgens mijn huisarts niets zorgelijks maar op de een of andere manier blijft je reukorgaan signalen van die sigarettenlucht afgeven aan je hersenen. Het beste maar ver uit de buurt blijven van iemand die aan het roken is.

    Reageer
    #11

    Ik heb er helaas ook last van. Mijn buurvrouw is een stevige roker en sinds dit weekend hangt er constant een rooklucht in mijn neus. Zo erg, dat ik er zelfs benauwd van wordt en hoofdpijn krijg. De woningbouw gaat aan de slag ivm ventilatiekanalen die mogelijk gekoppeld zijn en komen kijken waar het probleem zit. De huizen zijn oud en het kan mogelijk via vloeren en muren heen komen. Dat is niet iets wat tussen de oren zit, maar wat inmiddels is aangetoond dat dat mogelijk is.
    Maar los daarvan blijft die geur in de neus en dat is vervelend. Het is inderdaad heel kort door de bocht om iedereen te betichten dat zoiets tussen de oren zit.
    Heb er maar eens last van, dan piep je anders

    Reageer
    #12

    Tijdens mijn Google zoektocht naar deze klacht kwam ik op dit forum terecht. Ik wil hier graag op reageren omdat ik precies hetzelfde ervaar. Ik wil benadrukken dat het niet tussen de oren zit.

    Sinds ik corona heb gehad (3 jaar geleden) is dit ontstaan. Doorgaans heb ik geen last van gekke geuren in mijn neus. Maar zodra ik tegenwoordig wat langer in een rokerige ruimte komt, blijft er dagen tot maximaal twee a drie weken een vreemde rokerige geur in mijn neus hangen die alles overheerst. Daarna wordt het langzaam minder en kan ik er maanden geen last van hebben. Zodra ik dan weer bij een stevige roker op bezoek kom herhaalt zich dit! Voor corona had ik nergens last van en zelfs twee ouders die heel veel rookte.

    Ik ben er nog niet mee bij de huisarts geweest. Ik ben zo’n type die nooit gaat en er wel mee kan leven.

    Reageer
    #13

    Ik heb er ook last van. Onze buurman is een stevige roker en doet dat in de tuin. Via de luchtrooster komt die rook soms naar binnen of we ruiken het als we in de tuin bezig zijn. Het gekke is dat de buurman al een maand in het buitenland zit en ik nog steeds die scherpe rookgeur waarneem. Kortom ik herken ook de eerdere gemelde klachten

    Reageer
    #14

    Ik zie sinds de corona verminderde lymfe drainage achter de neus .
    Dit zou idd kunnen betekenen dat effecten van in een nicotine omgeving zijn langer blijven hangen omdat de drainage niet goed is.
    Zelf heb ik als de corona weer opspeelt ook last van het idee dat ik nicotine ruik terwijl er geen sigaret te bekennen is in de verste verte.
    Wel tussen de oren dus;) maar dan letterlijk- een slechte drainage !

    Reageer
    #15

    Sinds een paar jaar heb ik dit ook. Soms een paar dagen/weken wel, dan weer niet. Het begon ongeveer 2 jaar geleden (niet Corona gerelateerd). Werd er beroerd van want ik rook het overal. Ik rook zelf niet en mijn partner ook niet. Bij het naar bed gaan was het alsof er vlak naast me gerookt werd, zo intens was de stank.

    Het ging vanzelf weer over. Wel had ik af en toe dagen dat het intenser was. Ik heb geen middeltjes geprobeerd en weet dat het vanzelf weer over gaat. Gisteren was ik bij mijn moeder (die wel rookt) en opeens speelt het weer op.

    Ik laat het voor wat het is en richt me op andere dingen. Heb niet het gevoel dat het iets ernstigs is. Het is vooral vervelend.
    Nee het zit niet tussen de oren (wat een vreemde conclusie van de moderator) en reageer om mensen te laten weten dat je niet de enige bent.

    Reageer
Reageer op: Constant sigarettenrookgeur in neus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief