Brokgevoel en borrelende geluid keel

  • #1

    Beste Tandor en de leden,

    Ik ben een vrouw van 44 jaar, ik zit met de allerlei klachten, sinds februari heb ik last van borrelende geluiden uit mijn keel, vooral na slikken van speeksel, het is geen opboeren, naast dat moet ik ook veel opboeren, eten liggen zwaar de maag. Het is heel vervelend gevoel, net als mijn keel en slokdarm onder een soort druk staan. Dat in combinatie met een brokgevoel in mijn keel, net als iets in mijn keel blijven hangen. Ik heb hier al keertje langs een kno arts geweest, geen afwijking worden gevonden. Ik ging terug naar huisarts omdat mijn klachten niet overgaan, maar mijn huisarts wilde geen verdere onderzoek aanvragen op mijn vraag of ik een maagonderzoek mogen, in plaats stuurt mij naar de logopedie, omdat ze dacht dat ik teveel lucht inslikken tijdens eten en drinken. Momenteel zit ik al twee maanden bij de logopedie, en heeft niet veel geholpen. Toevallig moet ik langs het ziekenhuis voor een consult ( heb een chronische anaal fissuur), ik vertelde aan de chirurg ook mijn verhaal over de brokgevoel en veel opboeren. Zij stuurt mij wel door naar een mdl arts. Onlangs heb ik een gastroscopie gehad met weefselonderzoek, uit de onderzoek is naar voor gekomen dat mijn maag sluitspier is volgens de mdl arts wat te strak, maar dat kon ze niet goed beoordelen met de onderzoek, dus ik krijg een slikfoto/slikvideo met marshmello aanstaande maandag, uitslag weefsel is goed, geen ontsteking of zo. Mijn vraag is dat als de slikfoto geen afwijking vertoont, wat voor onderzoek kan ik nog meer doen? Aan mdl arts vragen of ik nog keer mogen langs bij de kno arts? Ik ben bang dat na de slikfoto wordt mijn dossier overgedragen aan de huisarts. Ik ben nogal teleurgesteld in mijn huisarts, ik ben voor deze klachten vaak langs haar geweest, elke keer word ik weggestuurd. Huisarts moet de patiënten toch helpen en niet weggsturen. Volgens haar moet ik leren meeleven met deze klachten, het is ongemak, maar niet ernstig. het is tegenwoordig heel moeilijk van huisarts te veranderen, meest huisartsen neemt geen patiënten aan uit dezelfde wijk.

    En andere klacht heb ik aan mijn blaas, sinds twee weken moet ik veel plassen, beetje branderig gevoel en soort ongemak/drukkende gevoel aan mijn linke zijde/franken, het is niet pijnlijk. afgelopen woensdag is er een spoor van eiwit en bloed gevonden in de urine, maar volgens de huisarts is geen blaasontsteking. Op mijn vraag of ik een bloedonderzoek mogen naar de nierfunctie, wilt ze dat niet, maar ze stuurt de urine teststrook (geen pot urine) wel naar de lab voor een kweek of zo. Mijn vraag is wat kan men allemaal zien op zo’n kweek?

    Alvast bedankt!

    Groenten X

    Reageer
    #2

    Zou je om te beginnen eens de test willen doen op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Mijn score is 46, denkt u dat mijn klachten zijn veroorzaakt door de spanningen?

    Groeten X

    Reageer
    #4

    Dat zou heel goed kunnen. Het zijn namelijk wel klachten die daar heel goed bij passen

    Reageer
Reageer op: Brokgevoel en borrelende geluid keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief