ballon dilatatie buis van Eustachius

  • #1

    Helaas wordt de ballon dilatatie van de buis van Eustachius niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars in Nederland. Van de VGZ had ik toestemming om naar de Helioskliniek in Krefeld/Duitsland te gaan voor deze ingreep. Daar aangekomen voor een afspraak bleken zij deze behandeling niet meer uit te voeren.  Ik vroeg VGZ om naar het Onze Lieve Vrouwziekenhuis in Aalst te mogen of het UZA in Antwerpen maar VGZ trok de toestemming in voor deze behandeling in het buitenland omdat er in Nederland onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is gedaan hiernaar. Erg teleurstellend naar zo'n 20 jaar oorpijn en het gevoel van een constante druk door vocht wat blijkt te komen door een vernauwde buis van Eustachius waar in Nederland geen behandelingen voor zijn. Mocht er iemand zijn die mij informatie kan verschaffen over een eventuele studie/onderzoek van deze behandelmethode hoor ik dat heel graag. Hopelijk zou hierdoor toch geprobeerd kunnen worden om mijn oorpijnklachten te verminderen c.q. dragelijk te maken.

    Alvast dank.

    Met vriendelijke groet
    AV

    Reageer
    #2

    geachte heer of mevrouw,

     

    hier bij heb ik ook zelfde klachten onder andere ingetrokken trommelvliezen. maar in turkiye heb je wel klinieken die deze behandelingen uitvoeren. of de verzekering het vergoed weet ook niet. je hebt in istanbul en in izmir aantal ziekenhuizen die deze behandeling uitvoeren.

    Reageer
    #3

    Belachelijk dat het hier niet vergoed word terwijl er in Belgie goede resultaten zijn. Hier in Nederland zijn ze helaas meer van het afwachtende beleid. Daardoor loop ik nu al zeker 4 maanden met piepende oren rond door die BvE en nu na mijn laatste verkoudheid met nieuwe piepen erbij en oorpijnen zonder vocht en onstekingen. Ben er nu wel klaar mee eigenlijk.

    Reageer
    #4

    Ook ik ben erg geïnterresseerd in ballondilatatie van de Buis van Eustachius. Eerder was ik hoopvol omdat er ook in Nederland mogelijkheden waren (Slingeland te Doetinchem) en dit in de media was kenbaar gemaakt. Nu, enkele jaren later, is er niets meer over terug te vinden. Van de aardbodem verdwenen alsof het nooit bestaan heeft.

    Ik lees hier nu voor het eerst dat het niet vergoed wordt/werd door de verzekeraars en dat dit komt door ontbreken van goed onderzoek. Maar zonder uitvoeren komt er geen data hierover en zonder data wordt er dus niks uitgevoerd. Ondertussen zijn wij, de patiënten' het lijdend voorwerp en speelbal van de zorgverzekeraars.

    Dat gezegd hebbende ben ik benieuwd waarom de behandeling niet meer wordt uitgevoerd in de Helioskliniek in Duitsland?

    Reageer
    #5

    hoi, ook ik hoorde van de KNO arts dat deze behandeling (Balloon dilation of the Eustachian tube) niet (meer) wordt gedaan of vergoed in Nederland. Wel gek omdat ik begrijp dat onderzoek (in het buitenland) goede resultaten geeft en het een goede optie is voor bepaalde patienten. Zijn er dan geen proeven gedaan hier, moet er serieus alles hier getest worden ook al weet de rest van de wereld dat het werkt?

    https://www.researchgate.net/publication/332302162_A_Systematic_Literature_Review_of_the_Safety_and_Efficacy_of_Eustachian_Balloon_Tuboplasty_in_Patients_with_Chronic_Eustachian_Tube_Dysfunction

    Reageer
    #6

    Weet iemand wat ongeveer de kosten van een dergelijke behandeling zijn ondanks dat dit niet vergoed wordt?

    Reageer
    #7

    In Keulen (Privatpatient) rekent de PAN klinik voor deze behandeling zo'n € 1400.

    Reageer
    #8

    Ik loop al meer dan 10 jaar te Tobben vele kno artsen gehad ook audiologisch centrum de een zei de ziekte van Molière de ander tinnitus of kreeg voor 6 maanden druppels een in elk neusgat niks hielp heb zere trommelvliezen gebrom slechter horen of je op andere planeet zit radio tv keihard om wat te verstaan stomen compressen neusspray Spaanse peperspray neusdouche Effin weer een kno geweest nu Ikazia onderdruk gemeten en voor het eerst weet ik nu wat ik heb een nauwe buis van Eustatius dat geeft klachten Daar ik al een kant 100 procent doof ben door operatie brughoektuimor mag er geen buisjes geplaatst worden Dus zou voor mij de oplossing zijn buis van Eustatius oprekken maar word niet vergoed dat is een tegenvaller wat nu ???? Hoop dat iemand meer informatie heeft voor mij

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een Tuba dilitatie gehad bij het UZA. Proffesor van Rompuaye.
    Helemaal top geen pijn meer bij het vliegen en duiken

    Reageer
    #10

    Heeft u dit recent nog laten uitvoeren? Ben ook van België en loop al sinds kinds af aan met dit probleem, al 2x buisjes gehad (t-tube) maar groeien snel uit… kno arts zag ook geen oplossingen meer… word deze ingreep onder volledige narcose uitgevoerd?

    Reageer
    #11

    Hallo allemaal,

    Sinds een tijdje heb ik last van tubadisfunctie volgens de KNO artsen, schijnt bij mij een gevolg te zijn van beschadiging door bestralingen.
    Men kan hier niets voor me doen en wil dat ook niet?
    Het ellendige is dat ik er ontzettend veel pijn van heb, een pijn die onbehandelbaar is, zelfs met opiaten niet.
    Ik had al eerder over de ballondilatie gelezen maar wist niet dat het in Antwerpen uitgevoerd werd/ of kan ik zeggen wordt?
    Wordt deze ingreep nog steeds gedaan en is er ergens iets te lezen over de meerjaren resultaten?
    Laat me weten svp.

    Reageer
    #12

    Hallo,ik ben al 2 jaar duizelig en allerlei ziekenhuizen afgelopen bij de kno ,nu zag ik dat ze idd niet vergoeden het vergroten van de buisjes van eustachius,ik heb last van druk in oren en pijn , chronisch verkouden en hoop dat ze eindelijk buisjes in trommelvlies gaat aanbrengen maar uiteindelijk gaat het om het eustachius verhaal en wil ik er graag wat mee doen en weet iemand waarvoor ik daar terecht kan??? En wie heeft er baat bij gehad  dus als iemand mij kan helpen om informatie te verschaffen graag

    Reageer
    #13

    Als de ballondilatatie niet wordt vergoed, weet iemand of de kosten daarvoor dan wel aftrekbaar zijn?

    Reageer
    #14

    Aftrekbaar van de belasting wel als je dart bedoeld

    Reageer
    #15

    Is er ondertussen iets meer bekend over de Tuba Dilatatie of Ballon Dilatatie behandeling en waar deze op dit moment wordt uitgevoerd? Want ik loop ook al tijden te tobben met een te nauwe buis van eustagius aan de linkerkant met als resultaat een steeds terugkerend dicht (dof) en krakend en suizend linkeroor. Wat zou de reden zijn waarom het in Nederland niet wordt uitgevoerd als het zinvol is voor veel mensen? Is het een gevaarlijke behandeling met hoog risico? Ook lees ik her en der over het supplement Ginkgo biloba dat dit zou helpen. Heeft iemand hier ervaring mee en baat bij gehad?

    Reageer
Reageer op: ballon dilatatie buis van Eustachius


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief