Tinnitus erger door verkoudheid, ik word gek

  • #1

    Hoi,
    Ik heb altijd al wel een lichte piep en/of suis in mijn oor maar dat is makkelijk te negeren en mee om te gaan.

    Echter nu ik verkouden ben is het allemaal drie keer zo hard geworden en hoor ik het door achtergrondmuziek heen. Ik word er ontzettend onrustig van en ben enorm bang dat het ook na de verkoudheid blijft.

    Is die kans groot?

    Reageer
    #2

    Dat zal ook weer minder worden na de verkoudheid

    Reageer
    #3

    ik hoop het zo... neusspray maakt namelijk geen verschil 🙁 het gaat echt hard.

    Vanavond ga ik een stoombadje proberen. Ik heb alleen niet echt sterk het gevoel dat mijn oren enorm dicht zitten. Misschien zit het maar een beetje dicht?

    ik maak me echt zorgen dat ik dit voor altijd ga horen

    Reageer
    #4

    helaas heeft een stoombadje ook niet geholpen. Het gaat echt hard... dit is niet meer te negeren en ik word echt wanhopig.

    als het aan de verkoudheid lag zou die middelen enigszins moeten verlichten maar het doet niks.

    Reageer
    #5

    Ik ken dat, ik ben ook verkouden al weken en mijn tinnitus is zeker 3 x meer aanwezig als normaal, maar zodra de verkoudheid/griep is verdwenen wordt het weer minder.

    Zo werkt het ook met stress, als de rust terug komt is ook het oorsuizen minder

    Reageer
    #6

    Hi Es,

    Lief dat je reageert, dank je.

    ik twijfel steeds meer aan mezelf omdat stomen of neusspray niet veel doet. Ik ben nu een halve week verkouden en heb vooral in de ochtend nu veel gesnotter maar verder is Mn neus vrij open. Het gepiep in beide oren is wat afgenomen en nu draagbaar maar nog niet volgens het oude niveau... en nu ben ik dus bang dat het zo blijft. Of duurt zoiets idd vrij lang? Voordat echt al het gesnotter over is?

    Reageer
    #7

    niemand die me kan helpen/geruststellen?

     

    het gesuis is nog erg aanwezig aan mijn rechteroor en slaap nu met regengeluiden in Mn oor. stomen helpt niet. Neus zit niet meer dicht. Voel geen grote druk op oren. Wel in de ochtend nog gesnotter. Het gesuis wordt niet iedere dag minder dus vandaar dat ik vang ben dat het zo blijft? Of moet ik geduld hebben 🙁

    Reageer
    #8

    Hallo allemaal,

     

    zijn nu een maand verder, even een update.

    Geleidelijk en langzaamaan werd het gesuis minder en kwam het tot ongeveer het oude niveau terug. Een aantal weken was ik er erg relaxed onder, had nog steeds last van gepiep maar doordat ik er rustig onder was sliep ik er goed doorheen.

    Tot ik een paar dagen terug me er weer heel bewust van werd en ik elke keer in de vroege avond gespannen werd om in bed te liggen. We wonen in een bos dus is ook erg stil om ons heen savonds. Vannacht was het dieptepunt, ik kon er niet van slapen en alles leek wel tien keer harder. Ik ben naar de bioscoop geweest, uit eten, en bij zulke momenten ben ik al bang dat het schade heeft aangericht.

     

    heeft iemand tips? Ik weet dat ik het mort accepteren enz maar het lukt me even niet. Ik doe nu savonds in bed oordopjes in met heel zachtjes regengeluiden zodat ik het niet meer “hoor” maar wil me niet telkens zo bewust in slaap moeten krijgen...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben nu ook verkouden en de piep in beide oren is enorm toegenomen.  Lijkt ook of er kerktoren klokken meedoen ? hoop idd dat dit door verkoudheid komt.. nu maar vaker tv of radio aan om het draagbaar te maken.. tis bijna oorverdovend.. ?

    Reageer
    #10

    Gaat het inmiddels al weer beter met slapen en de spanning rond om de tinnitus?

    Reageer
    #11

    Mijn tinnitus werd ook harder door verkoudheid. Is ook weer afgezakt. Gebruikte zelf 3 keer op een dag water met zout en dat door de neus snuiven.

    Wat mij ook helpt is dat ik om de 2 dagen een paar druppels olijfolie in mijn oor doe. De piep die ik altijd hoor is een stuk zachter geworden. Niet weg maar wel zachter. Ik weet niet of het bij iemand anders ook werkt, maar wie weet dat het iemand kan helpen..

    Reageer
    #12

    Hallo allemaal

    Heel gek maar ben blij te horen dat mensen ook last hebben of hebben gehad met met wat ik nu heb.

    Ook ik heb altijd wat geluid in mn oren gehad maar echt niet storend.

    Ik ben nu ook al enige maanden wel verkouden niet verkouden en ga zo maar door...vorige week naar de dokter geweest en die constateerde een ingetrokken trommelvlies en ook ik heb vreselijk last van die hoge piep net of ik een oude tv steeds hoor!

    Neusspray doet weinig morgen maar weet terug naar de huisarts!

    Echt vreselijk dit word er angstig van bah!

    Reageer
    #13

    Hoi

    gewoon even navragen. Ik heb sinds vorige week een felle snotvalling, met alles erop en eraan. Sinds vorige week vrijdag ook een oorontsteking erbij. En nu ook last van een ‘vol’ oor en getuut in Mn slecht oor. Ervoor geen last. Gaat dit over of is het nu voor altijd? Bedankt

    Reageer
    #14

    Dat is dan toch van de oorontsteking. En dat zal ook weer voorbij gaan

    Reageer
    #15

    Hallo allemaal, gezien wat vragen kom ik weer terug met een update.

    We zijn nu dus maanden verder en heb nog erg last van oorsuizen. Ben af en aan verkouden geweest... Ook laatst weer verkouden en werd het erger, nu weer zo goed als over maar het gesuis is nooit meer teruggekomen naar het "oude" niveau in november.

    Ik hoor het erg goed als het stil is, soms ook 's avonds door de tv door. In rechteroor zijn het meer gewone "tonen", twee tonen die elkaar afwisselen en vrij hard gaan. In beide oren(of gewoon het hoofd) een hard geruis (als in televisieruis). Soms komt er links nog een piep bij. Dat wisselt af. Geen idee waar het van komt, dus.

    Ik heb er mee leren leven door op de slaapkamer een soort ventilator te zetten. Dat maskeert het net voldoende om ontspannen te slapen. Soms heb ik terugvallen, mentaal, en kan ik het moeilijk accepteren.

    In de afgelopen periode 2x overigens bij huisarts aangekaart: oren zagen er telkens goed uit en werd geconcludeerd dat er vocht achter oren zit. Maar heb absoluut geen drukgevoel (meer) op mijn oor/oren. Het "krakend" geluid is soms aanwezig en soms ook lange tijd niet. Oren "klaren" helpt niet.

    Geen idee wat het is, maar de ventilator bij je bed is echt een aanrader. Overdag meestal geen last van als ik erg actief ben (in rust kan ik het wel horen helaas).

    Reageer
Reageer op: Tinnitus erger door verkoudheid, ik word gek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief